Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

andzia
Anielinka może sernik? Dzieci lubią...
I ja bym sie nie sugerowała tym, ze to dla dzieci, bo placki będa głównie jeśc rodzice:)

Andzia ja właśnie zastanawiałam się nad sernikiem, bo wiem że Amelka uwielbia :)
i mysle że chyba większość dzieci też, mam taki przepis na Sernik lekki jak mgiełka, jest bardzo leciutki, nie zapychający z pianką i rosą na górze :)
Ja pytałam sie Pani czy to dla dzieci czy rodziców, to powiedziała że to dla dzieci, o poczęstunku dla rodziców nic nie mówiła :Zakręcony:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

veronica_20
Anielinka dzieci lubią słodkie ciasta, może jakieś z kremem? Krówka? albo ptasie mleczko, z galaretką biszkopt.....

No właśnie mówiła żeby takich kremowych nie robić, bo wiadomo dzieci mogą się uciapać itd. :Szok: a do ciast z galaretką nawet nie chcę się zabierać, bo jak ja mam za nią latać i sprawdzać czy stężała czy nie i denerwować się czy przypadkiem nie wsiąknie, to ja dziękuje :Oczko:

anielinka
andzia
veronica_20
Własnie doczytalam na wizażu, ze moja farba wychodzi jako brąz:Wściekły::Wściekły: dobrze, ze jeszcze nie pofarbowalam :lup: ale bym się urządziła :lup:

Chcesz farbować włosy?

No właśnie miałam też pytać...chcesz farbować włosy? przecież dopiero co u fryzjera zmieniałaś kolor, nie podoba Ci się???

hmmmm...mam 2 cm ciemny odrost a farba z końców już się wypłukała....więc wyglądam niefajnie.....tak za tydzień już muszę farbować......:Histeria:

Czesc dziewczyny:)
Mały ciągle w domu... chociaż mam wielkie wątpliwości czy to były faktycznie migdały... Jutro idzie do przedszkola. W pracy ok, odliczamy czas do świąt:) Wy już o prezentach, a u nas kompletny brak kasy:/ a z drugiej strony w tamtym roku kupiłam zabawki wcześniej, a przed samymi świętami były takie promocje, że takie same klocki jak kupiliśmy były o 30 zł tańsze. A więc ja się wstrzymuje:)

dzien dobry

goskazdrowka dla kubuli
my kupujemy juz powoli-bo po peirwsze rozkladamy sobie te wydatki a po drugie po prostu przy okazji jak jest cos godnego uwagi to bierzemy
wiem,ze na pewno nie bedzie pozniej czasu na typowo swiateczne zakupy
a tak to mamy z glowy

andziaale fajny dzien przed toba
na jakie zakupki jedziecie?
kuzwa no zazdroszcze ci jak cholera:whistle:

przewalilam wczoraj wszsytko i znalazlam moj notes z przepisami
i m in przepis na pierniki-powiem ci,ze mam identyczny,no w moim daje sie c,puder
i ja tego ciasta nie mroze tylko zostawiam w misce w chlodnym miejscu,tez kilkanascie dni

wczoraj padlam szybko i nic juz nie zrobilam
na dzisiaj wyjelam rolady,mialam zamrozone
musze ogarnac-w koncu tescowa jutro przyjezdza:Oczko:
i zrobie to ciasto
taki mam plan

aaaaa i jeszcze matma mnie czeka-wiecie ,ze powoli oganiam te macierze,i to sama:yes:

hej
pisze sobie z wyrka :)
Ala wczoraj wieczorem nadrobila 2 dni ciszy. ufff! Rano tez sie ruszala, wiec poki co spokoj. Bidule jestescie, ze musicie znosic te moje lęki. No, ale nic nie poradze, musicie wytrzymac :)

Cafe brawo za macierze!!!! Naprawde zaluje, ze bizej nie mieszkamy, bo chetnie w razie potrzeby bym pomogla!
Trzymam mocno kciuki za jutrzejszy egzamin! U mnie bylo podobnie. Zadawalam 12 lat temu, bylo wtedy 20 h w kursie i po tych godzinach moj instruktor powiedzial, ze dawno nie mial osoby, ktora tak "czuje" samochod i tak swobodnie jezdzi. Z usmiechem poszlam na egzamin, ale zdalam dopiero za 3 razem, wiec bedzie dobrze :)

Andzia ale siwetny dzien przed Toba! Pewnie juz nie wpadniesz ale jestem ciekawa co za zakupy planujesz :)

Vercia ale babsztyl z tej baby, z ktora sie umowilas. Jak mozna nie poinformowac!!!! Dla mnie to nie do pomyslenia!

Anielinka ciekawe kto bedzie jadl te ciasta jak kazda mama cos przyniesie. Nie wiem, ale dzieci az tyle ciast nie zjadaja (no oprocz mojego Michała hehe). Ale sernik to super pomysl, chyba kazde dziecko lubi.

Gosia my tez na Swieta jeszcze prezentow nie kupujemy. Jade dzisiaj tylko kupic prezenty dla Michałą na Mikołaja, na 6 grudnia (Wy tez tak mowicie?). Kupie od nas LEgo, od mojej mamy gre i plyte z piosenkami od t. I tyle! O Swietach jeszcze nie mysle, tez kasy na to nie ma :(

Musze niedlugo ruszyc dupsko. Obiecalam mamie, zep odjade do niej do pracy i podrzuce ja do miasta, musi zalatwic cos, a ja pojade do sklpeu po te prezenty. Dobrze, ze sie zmobilizowalam, bo potem szukamy na ostatnia chwile. Przy okazji zaproponowalam mojej mamie, ze kupie cos od niej. Ona szczesliwa, a ja kupie to co Michu chce.
Chcialabym kupic jakis drobiazg dla P., ale weny brak. Uwielbiam dawac preznety, ale z ich wymyslaniem mam klopot :lup:

Wczoraj mlody znowu zaczal temat siostrzyczki i powiedzial, ze on nie chce, zebym byla tez jej mama. Ze jestem tylko jego mama, a on jest moim dzidziusiem. czeka nas ciezka praca :)

Hej, za godzinkę mają wpaść kobity robić te losy, a inna baba miała mi je dostarczyć o 8 rano i jeszcze jej nie ma. Za raz się wkurze:Wściekły:
Stachu dzsiaj jedzie do kina:) Oczywiście cały szczęśliwy i przejęty::):

Magda
marudź ile chcesz, ale bardzo się ciesze, że Alusia Cię po żeberkach wali:)
U nas 6-go też mikołajki, ale zazwyczaj skromne, kupie im jakies puzzle, albo książeczki z naklejkami. I chce jakies fajne kalendarze adwentowe, dla Stasia znalazłaz z lego, m
Miłych i owocnych zakupów

Gosia z co z Kuby migdałami? Kurde nie doczytałam znowu czegoś czy co...zdrówka!!!

Anielinka
u nas na każda impreze przedszkolną 3 mamy pieką placki, a inne(2 albo 3) przynosza ciacha, cukierki, kawe i herbate. I te placki zazwyczaj jedza tylko rodzice, a dzieci wolą cukiery. Myślę, ze sernik to dobry pomysł:)

Cafe
a jak robisz te muminki?:lol:
Brawo za macierze, dla mnie to czarna magia.
I doskonale ICe rozumiem, ja tez nie znosze jeczenia i mędzenia...

Vercia jade sobie kupic jakąs kiecke na impreze. Jeżei coś znajde, bo nawet nie mam koncepcji co bym chciała

wzielam sie za to ciasto
i chcialam walnac od razu z dwoch kg maki
i nie mam takie duuzej michy:Zły:
musze w dwoch robic,kuzwa
nie wazne

andziao muminki zapytam tate:sofunny:

super ze stachowym kinem

jak znajdziesz fajne kalendarze,to daj znac
kolezanka ze styczniowego forum mowila,ze z tchibo sa zajebiste-z malenkimi skapretkami
ale nie wiedzialam
poza tym pewnie cena kosmos

Dzieki dziewczyny! Kochane jestescie, ze bez gadania sluchacie moich wypocin ciazowych :lup:

Cafe kurcze, masz racje, zostawie to Lego pod choinke, a na Mikołajki kupie cos mniejszego.
Jak bedziesz miala to podziel sie tym przepisem na muminki :sofunny:

andzia dzieki za przypomnienie o kalendarzu adwentowym! Masakra, cos mi ostatnio myslenie nie idzie :lup:
A dzisiaj tak chetnie lece na zakupy, bo w Carrefourze jest etz promcja na puzzle dla mnie. hehe. Cos na bank dzisiaj wybiore :)

Witam!

Jej Wy już o prezentach świątecznych i piernikach, a ja wogóle nic kompletnie nie czuje, nic! Dla mnie w tym roku jakby świąt nie było, najchętniej chciałabym zasnąć i obudzić się po nowym roku ::(:
No ale cóż, musze się starać dla Amelki, żeby ona przynajmniej czuła tą atmosfere! ehhh
W tym roku nie wiem wogóle jak to będzie z wigilią, no wiadomo u T. odpada, ale u moich rodziców ostatnio jakieś porąbane relacje i nie wiem czy wszyscy usiądą do jednego stołu :(

Andzia udanego zakupowania, obyś jakąś kiecke znalazła!
fajne te kalendarze, ale cena...:Szok:

Cafe ale tata wymyślił z tymi muminkami :hahaha:

Magda super że Ala się odezwała! uff
a Ty kochana gadaj nam ile tylko wlezie! i tak jak Cafe napisała żyjemy Twoją ciążą i odliczamy dni do kwietnia :Całus:

hej anielinka

jak dzis amelka w przedszkolu?

co do swiat to ja w zeszlym roku nie czulam
tyle co urodzili sie chlopcy,jakos tak bylo dziwnie

za to w tym roku nadrobimy
dla olka glownie ale dla nas tez
dlatego beda tony piernikow,ciasta i pomarancze..hehehe

a na twoim miejscu,wlasnie dla amelki zrobilabym wigilie u siebie
zapros rodzicow,brata z rodzina...kazdy cos przyniesie i bedzie wspaniale

Andzia co do pieczenia tych ciast do p-kola, to sama nie wiem jak to jest, rozmawiałam z jedną koleżanką to ona mówiła że przyniesie cukierki, druga ma też zrobic ciasto, no i ja też, a pozostałe mamy? no nie jest to realne zeby wszystkie mamy przynosiły ciasta bo kto to zje?!
No nic w każdym bądz razie ja chyba zdecyduje się na ten sernik, koleżanka mi podpowiedziała jeszcze że można zrobić takie małe rogaliki np. z nutellą w środku.

anielinka
Andzia co do pieczenia tych ciast do p-kola, to sama nie wiem jak to jest, rozmawiałam z jedną koleżanką to ona mówiła że przyniesie cukierki, druga ma też zrobic ciasto, no i ja też, a pozostałe mamy? no nie jest to realne zeby wszystkie mamy przynosiły ciasta bo kto to zje?!
No nic w każdym bądz razie ja chyba zdecyduje się na ten sernik, koleżanka mi podpowiedziała jeszcze że można zrobić takie małe rogaliki np. z nutellą w środku.

rogaliki to tez dobry pomysl
tylko o wiele bardziej praco i czasochlonne sa

Cafe nie wiem jak dziś Amelka bo tata zawoził, a jeszcze z nim nie gadałam.
Ale pewnie był płacz:( wczoraj nawet Pani mówiła że nie wie co z Amelką się dzieje, bo już większość dzieci z rana nie płacze, oprócz jednego chłopca, no i Amelki:(

No tak pamiętam te wasze święta w zeszłym roku, no i nie dziwie się że nie czułaś ich...ehh
A co do wigili to wiem że pewnie mama i tak zrobi u siebie, tylko teraz tak gada, a jak przyjdzie ten czas przedswiateczny to zmięknie :Oczko: no nic zobaczymy, jakoś to się może samo ułozy.

Wiesz że zapach pomarańczy też zawsze mi się kojarzy ze świętami hehe.

Witam!

Podchodzę do laptopa już 3 raz, mialam wstawić najpierw obiad ale wolę wypić z wami kawę :Oczko:

Dzisiaj śmigam od 5 rano, jak nigdy. Znowu wstalam niewyspana. Podrzucilam mlodego do przedszkola i skoczyłysmy ze znajoma na szpery. Dzisiaj było tak dużo ludzi, ze dużo nie brakowało do jakiegoś wypadku przy drzwiach. Zimno się zrobilo i wszyscy szukają czapek, szalików, swetrów i kurtek. Udało mi się znaleźc fajny komplet Zygzaka, młody ucieszy się. Nie wiem jak u was, ale u nas swetry są po 8 zł i stąd takie tłumy tutaj. Milam jeszcze podjechać popatrzec za materacem dla młodego ale kolezanka zaprosiła na kawę i tak zeszło przedpołudnie.