Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

magda_79
Andzia jak bedziecie mogli u t. laski zostawic to nawet sie nie zastanawiajcie.

cafe82
andzia
cafe82
magdauuuuu nie zazdroszcze ...skoczcie na godzinke i juz

andziaja bym jechala....w koncu nic im nie jest
powiem ci,ze nie daje mucosolvanu od wczoraj i mlodzi mniej kaszla

No niby tak, ale sama nie wiem. K. mówi, zeby je zostawić u t. Bierzemy jeszcze jednego Stasia kolege i w drodze powrotnej mamy wstąpić do Ikei, bo przyszły te szuflady do Stacha, a cinko widze spacer po Ikei z czwórką dzieci:Kiepsko:

łe to skoro tak
to luzzik
zostawcie i juz
Hehe, jaka zgodność. Trochę mi ich szkoda, bo tak się cieszyły na tą impreze, a poza tym wieceie jak lubie prosić kogoś o pomoc...Zobaczymy...

magda_79
andzia
Magda no w H&M była kicha, czapek dosłownie kilka, a jak już jakas w miare, to nie było do niej szala i rękawic:Kiepsko:
A dobra wymówka nie jest zła:Oczko:

My chyba z szalika zrezygnujemy. W tamtym roku w H&M kupilismy taki golf wkladany przez glowe i super nam sie sprawdzil.

Jak bedziesz cos z H&M potrzebowac to dawaj znac.

OK:) To jak zobaczysz coś ciekawego to powiedz, te golfo-szale tez sa fajne, ale nawet tego nie było...i szukalam na necie i tez nic ciekawego nie wynalazłam

andzia
magda_79
andzia
Magda no w H&M była kicha, czapek dosłownie kilka, a jak już jakas w miare, to nie było do niej szala i rękawic:Kiepsko:
A dobra wymówka nie jest zła:Oczko:

My chyba z szalika zrezygnujemy. W tamtym roku w H&M kupilismy taki golf wkladany przez glowe i super nam sie sprawdzil.

Jak bedziesz cos z H&M potrzebowac to dawaj znac.

OK:) To jak zobaczysz coś ciekawego to powiedz, te golfo-szale tez sa fajne, ale nawet tego nie było...i szukalam na necie i tez nic ciekawego nie wynalazłam

JAk nam sie uda jutro wyskoczyc do sklepu to popatrze. Dzisiaj akurat bylam w H&M, z chlopiecych bylo full.

cafe82
magda_79
Kurcze, Andzia, masz racje. Dziewczyny pewnie sie nastawily na ten wyjazd. Skoro lekarz poiwedzial, ze zdrowe to moze jednak jedzcie razem.

Moje dziecko wlasnie sie mnie spytalo czy jak bedzie mial siostrzyczke to czy bedzie miala na imie Ala????

hehehe

a mysleliscie juz nad imionami?

Zadnych typow nie mamy. P. widze, ze jakos wirtualnie patrzy na ta moja ciaze i chyba do niego nie dociera, ze bedzie drugie dziecko.
Ja mu wczoraj pokazuje lozeczka, a on mowi, zebym na tv popatrzyla, bo moze bysmy wymienili :lup:
Moze jak juz bedziemy znali plec na 100% to bedzie sie zastanawial.

JA od 8. roku zycia wiedzialam, ze bede miala syna Michała, a co dalej to nie wiem :)

andzia
magda_79
Cholera ,chyba musze sie ruszyc. Nawet kawy nie mam gdzie postawic, bo moje rajty leza :lup:
P. jak wroci to na zawal padnie. W przedpokoju rolka papieru toaletowgo rozwalona, bo Michał robil tory dla samochodow :lup:

:sofunny:
Mojego K. by to nie ruszyło, ale dla p. to na pewno byłoby traumatyczne przeżycie:lol:

P. od razu by rzucil torbe i by zaczal ogarniac :sofunny:
A szkoda mi go, bo byli dzisiaj bardzo daleko i wyszedl z domu przed 11, wiec pewne mega zmeczony.
Ogarne z grubsza :)

Magda bo to są chłopy, K. też moją drugą ciąże średnio przeżywał, mimo, iż to była podwójna rewolucja. Ja mu gadalam a może takie łóżeczko, może taki wózek, a on no, to się zobaczy, jeszcze czas, sratatata...
A po Michale nie macie łóżeczka?

CO do czapek to ja chyba byłam w jakimś wybrakowanym H&M, bo naprawde była bida w tym temacie. Dla lasek były jedynie fajne pilotki, ale różowe no i kosztowały 49 zł, troche dużo jak dla mnie...

Magda robilamz tego przepisu, wychodzi mokry i stoi kilka dni....Murzynek z nutą piernikową

Andzia gile dalej mam po sam pas, ale jakos lepiej mi się zrobiło, jak się wypociłam :Oczko:

U nas w h&m w ogóle tragedia!! Jak bylam we Wrocku to wszystko było i nawet jakies przeceny już były......

Andzia super, ze z dzicioki zdrowe :yes:
Zmykam machnąć prasowanie i czekamy na G.

To mnie pocieszylyscie. Przy Michale P. latal, przezywal, a teraz totalnie lajcik.
Martwi sie jak ja sie czuje, ale to na tyle. Wiadomo, ze i ja nie zastanawiam sie nad wszystkim, bo wiekszosc rzeczy mamy, ale kurcze tez chce miec radosc z tych przygotwan dla tego malucha.

Łozeczka nie mamy, bo sie rozpadlo. Mielismy po synku mojej kuzynki i jak Michał mial 1,5 roku to po prostu sie cale rozwalilo. Materac tylko mamy nowy. Wiem, ze lozeczko to zaden zakup, ale skoro nic wiecej nie potrzebujemy to chociaz tym sie naciesze :)

Witam niedzielnie!

Ale wczoraj naskrobałyście, szok :Szok: aż nie wiem co mam poodpisywać :lup:
A ja nie mam żadnych planów na dziś :( póki co zrobiłam sobie kawke i otworzyłam delicje :Oczko:
już się nie moge doczekać kiedy będe miała ten samochód naprawiony, no i kiedy odbiore te prawko, wtedy nie usiedze na du... napewno :Oczko:
Dziewczyny (Magda, Gosia, Veronica) bo wy jeżdzicie samochodami, jakie u Was były początki jeżdzenia? odrazu miałyście samochody i ruszyłyście w droge, czy było troche strachu...bo ja powoli jakos zaczynam sie troche bać :lup: tzn. idzie zima, przymrozki itd. nie wiem może teraz tak myśle bo jeszcze ani razu nie jechałam swoim autem i sama...a może na poczatek z kims jeżdzic, co?

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Andzia no i jak tam dziś, pojechaliśice ze wszytskimi dziećmi???

Magda może rzeczywiście tak jest że faceci mniej przeżywają drugą ciaże...ale kobiety chyba tez tak maja, nie ?:)
i jak tam dzis z imieninami? wymówka była? :Oczko:

Cafe
mi ostatnio lekarz powiedział żeby nie podawać Mucosolvanu bo on własnie bardziej pobudza do kaszlu i chyba jest w tym jakaś prawda, Amelka od czasu do czasu tylko zakaszle, a na noc daje Difergan i przesypia calusieńką noc bez kaszlu...

Veronica i jak tam dziś noc? pospałaś troche?
ale zaszalałaś z ciachami :Oczko: ja już nie pamietam kiedy ostatnio cos piekłam, ale wcale za tym nie tęsknie, może i mam chęć coś porobić, ale wiem że jak zrobie to później będe się obżerać :lup: a ja bym chciała jakieś 5 kg. jeszcze zrzucić::):

Witaj ANielinka!

Jeśli chodzi o jazdę, to musisz pojeździź trochę sama i nabędziesz wprawy :yes: Jak będzie ślisko to pamiętaj, zeby ostro nie gazowac i hamuj na kilka razy (tzn,. pulsacyjnie). Ja jak odebralam prawko to od razu jechałam z sąsiadką na zakupy do Poznania, nie był to najlepszy pomysł, ale taaak chciałam pojechać gdzieś dalej sama, ze szok:lup::lup:

veronica_20
Anielinka, jeśli będziesz się bala to możesz poprosić tatę, ale moim zdaniem najlepeij jeździ się samemu......bo z doradcami to oszaleć można, a tak sama sobie wyczujesz co jest 5 :Oczko:

No właśnie tez myslałam o tacie czy bracie, ale oni już kierowcy z długoletnim stażem, więc pewnie milion komenatrzy bym usłyszła :Szok: masz racje, chyba wsiąde sama któregos razu i pojeżdze sobie w takich godzinach gdzie mniejszy ruch będzie...

Witajcie kobietki:)
My mieliśmy barłożyć cały dzień;) Ale zebralismy sie i pojechalismy troche do rodzicow... Potem rodzice jeszcze wzili nas na mala przejazdzke:) i jakos niedziela zleciala...
Anielinka ja zdalam prawko w 2009, a skode kupilismy rok pozniej, P. nie mial prawa jazdy, a wiec tata ktory przyprowadzil nam skode zaparkowal ja tak zebym miala jak najlatwiejszy wyjazd;) Ja musialam od razu do skody wsiasc i sama jezdzic a to byl koniec listopada, a pamietasz jaka zima byla rok temu brrrr... Balam sie strasznie sama jezdzic i wolalam jezdzic z kims obok... 12 km do mojej pracy wydawalo mi sie wiecznoscia, a kompletnie nie myslalam o tym zeby jechac gdzies dalej, ale z czasem nabiera sie wprawy...

anielinka
Andzia no i jak tam dziś, pojechaliśice ze wszytskimi dziećmi???

Magda może rzeczywiście tak jest że faceci mniej przeżywają drugą ciaże...ale kobiety chyba tez tak maja, nie ?:)
i jak tam dzis z imieninami? wymówka była? :Oczko:

Cafe
mi ostatnio lekarz powiedział żeby nie podawać Mucosolvanu bo on własnie bardziej pobudza do kaszlu i chyba jest w tym jakaś prawda, Amelka od czasu do czasu tylko zakaszle, a na noc daje Difergan i przesypia calusieńką noc bez kaszlu...

Veronica i jak tam dziś noc? pospałaś troche?
ale zaszalałaś z ciachami :Oczko: ja już nie pamietam kiedy ostatnio cos piekłam, ale wcale za tym nie tęsknie, może i mam chęć coś porobić, ale wiem że jak zrobie to później będe się obżerać :lup: a ja bym chciała jakieś 5 kg. jeszcze zrzucić::):

Anielinka trochę pospaliśmy, ale ja nadal nie czuję dużej poprawy, dzisiaj boli mnie jeszcze gardlo:Histeria: Mlody chyba lepiej, choć momentami kaszle jak gruźlik.......dzisiaj rozmawialam z koleżanką, co ma w grupie Marcela córkę i mówiła, ze mala ma te same objawy i niby zdiagnozowano u niej pseudo krup .....nie slyszałam o tym nigdy.....G. już lajcik, bo ma tylko zatkany nos.....Jutro młodego zostawię w domu i tak chyba jeszcze do środy....choć kaszel pewnie będzie jeszcze tydzień, nie wiem sama....