Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego Poznania! Tam miałam super lekarzy i nigdy nie było żadnych problemów. W Trójmieście opieka medyczna to masakra! Trzeba się nieźle nabiegać i naszukać, żeby znaleźć dobrego lekarza!

Zośka obudziła się dzisiaj przed 7, przed 9 pospałyśmy obie jeszcze przeszło godzinkę ale później coś małej odbiło i potrzebowała towarzystwa- dopiero o 2 zasnęła. No i znowu nic nie zrobiłam:( A chciałam poprać dywany i odświeżyć chałupę. Zaraz zabieram małą na zakupy bo trzeba kupić jakąś padlinkę i zrobić obiad. Dzisiaj robimy inaugurację karmienia butelką- mężuś już się nie może doczekać, kiedy nakarmi maleństwo;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

witam
w koncu mam chwile zeby was poczytac i wrzucic cos od siebie...
u mnie weekend na wariackich papierach non stop gośc i ale na szczescie to byli ostatni z listy wiec najblizszy tydzien bedzie spokojny....
boze andzia i cafe wasze bobasy juz zaraz 2 miesaiace... a moj jutro miesiac ale ten czas leci...
moj marcelek jak narazie bardzo spokojny kazdy sie zastanawia czy mam dziecko w domu... wnocy wstaje tylko raz na karmienie a cały prawie dzien spi... andzia zasługujesz na medal.. podziwiam...
co do wagi to ja schudłam 15 kg w szpitalu już... teraz zostało 5 kg a brzucha prawie nie mam...
andzia i cafe jak u was z połogiem po cc???? mi lekarz tylko powiedział ze do 8 tyg. alenic o wydzielinie itp nie mówił...

Hej!
Padam ze zmeczenia! Spalam dzisiaj tylko 3,5 h. Maly nie plakal ,ale strasznie niespokojny. Ciagle walczymy z katarem, nie wiem czy go tez gardelko nie boli :(

Caly dzien latam i cos robie. Mam wyrzuty sumienia, ze nie spedzam z nim wiecej czasu chociazby na gadaniu do niego. Wiecznie cos jest do zrobienia.

Wczoraj nareszcie wybralismy sie na zakupy. Kupilam sobie kurtke i 2 swetry. Dalej brak spodni.

Andzia dziewczyny sa suuuuper! Ale rosna. No i faktycznie sa coraz bardziej do siebie podobne. Wczesniej wydawaly mi sie zupelnie rozne :)

Na usg bioderek wszystko ok:)

Dzisiaj mały spokojny, mam nadzieje, że tak zostanie. Zaraz będziemy kąpać:)

Veronica mój mały ma bardzo często czkawkę, ale pocieszam się tym, że takiego małego podobno nie męczy tak czkawka...
Veronica ja słyszałam że połóg trwa normalnie - 6 tygodni. Niedługo wybieram się do ginekologa, dzisiaj odebrałam wyniki morfologii i wszystko mam w normie:) porody mi służą;)

Ja postanowilam zaczac wprowadzac moim dziewuchom jakis stal rytm, bo nie wyrobie za dlugo jak bede chodzic o 3 w nocy spac.
Przetrzymalam je dzis od 12 do 19.30. W miedzczasie pokimaly troche w wozku, ale nie za duzo, generalnie nie bylo latwo. Pozniej je wkapalismy, Zocha zasnela prawie od razu, Marycha miala troche kolke, a teraz zaspia u mnie na rekach. Moze sie uda...

a ja już chyba nie- za stara jestem ;) chociaż przyjemnie jest powspominać ;)Najbardziej brakuje mi znajomych bo wszystkich zostawiłam w Poznaniu albo po studiach rozjechali się po świecie:( oj, skoczyłabym sobie na clubbing po Starym Rynku zakrapiany duuużą ilością dobrego piwka. No ale chyba z tym piwkiem poczekam jeszcze 2 lata, bo Zośka pokarmu z butelki pić nie chce (normalnie się wkurzyła jak jej dzisiaj dawałam z butelki!). A już z mężusiem planowaliśmy hucznie i aktywnie uczcić Zosine 6 tygodni;)))

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

witam z samego rana
nocka w miare-tylko wcoraj cos olek pokrzyczal sobie najpierw kolo 13 zaczal i dobra godzinke plakal....a pozniej ladnie zasnal po kapieli i o 23 znow placz....ale jakos dal sie ululac.....kolka to raczej nie byla bo byl to jakis inny,nie znany mi do tej pory placz-sama nie wiem
a my wczoraj caly dzien w biegu-dostalismy klucze,K byl juz po pralke,zmywarke i takie tam sprzety....i pomiar kuchni wczoraj zalatwilismy....w weekend malowanie i powoli bedziemy sie przeprowadzac....planuje na koniec listopada juz tam mieszkac

U mnie plan przestawienia dzieci na trb nocny powiodl sie tlko w przypadku Maryski. Po kapieli trzeba ja bylo jakies 1,5 godzinki nosic, bo strasznie plakala, ale jak zasnela ok. 22, tak spala...uwaga...do 6!!! Najadla sie i spi dalej. Za to Zosia zabawiala nas swoimi minkami i usmiechami do 1!!! W ogole nie chcialo jej sie spac:Zły:
To nie jest chyba normalne, ze 2-miesieczne dziecko nie spi przez 12 godzin!!!

Zobaczymy co bedzie dzis...