Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

cafe82
hej gosia

trzymam kciuki,moze jednak bedzie dobrze
a szukasz w razie czego czegos innego?

i olek musi isc do fryzjera
nie ma kiedy:Zły:

Cafe szukam, szukam... wychodzę z założenia że lepszy rydz niż nic... no może do pracy w kolporterze bym nie wróciła... bo za takie pieniądze to lepiej już siedzieć w domu i mężowi obiadki gotować;) Niby Wolsztyn nie jest najgorszy jeżeli chodzi o pracę, bezrobocie itp. ale jak się zaczyna szukać to okazuje się, że albo wykształcenie nie takie, albo doświadczenie potrzebne, albo coś tam... e zresztą wiecie jak to jest... no ale mam nadzieję, że coś znajdę... bo teraz w wakacje fajnie było w domu posiedzieć ale jesienią...zimą.... jedyne co mi się marzy to tydzień wolnego jak Kuba będzie chodził już do przedszkola i gruntowne wysprzątanie całej chaty :) hehehe kurcze jakie człowiek na starość ma marzenia :Oczko:
Vercia leż, odpoczywaj :Całus: Jak dobrze, że poszłaś do tego lekarza... Co do podań to część rozniosłam, część będę jeszcze roznosić... albo w piątek, albo na początku przyszłego tygodnia... Chociaż i dowiedziałam się takich rzeczy, że w naszym zawodzie to podania składa się w lutym, marcu i jedna dyrektorka dziwiła się, że teraz podania dopiero roznoszę.... dla mnie to jakieś dziwne:36_11_1: no ale różne są podejścia...
Andzia fajnie, że tak zorganizowałaś fajnie czas dzieciakom i że nie chciały od ciotki wyjeżdżać;) A komary ostatnio są bardzo wredne... dzisiaj jak wracaliśmy od teściłów małemu zachciało się siku, na chwilę wyszłam z auta i wróciłam z trzema bąblami:leeee:
MAgda dobrze, że poszłaś do lekarza i dostałaś zwolnienie... Leż i odpoczywaj i niech te choróbsko już mija... Zdrówka:36_3_15:
Mei szkoda, że P. nie chce współpracować z Tobą w kwestii wychowania małego... kurcze ty mówisz swoje a on robi swoje:leeee: Co do słodyczy to u nas różnie niestety... Ja raczej staram się nie dawać z teściową gorzej bo jak mały do nich przyjeżdża to ona ma od razu przygotowany zapas mlecznych kanapek, kinder czekoladek i innych:leeee: jak nie wie, że coś małemu smakuje to nie daje, ale jak już widzi, że coś małemu podeszło to co chwile mu to kupuje, a mały to łasuch... Kurcze u moich rodziców to i zje poziomki, maliny, śliwki, jabłka (bo tam nie ma słodkiego) a u teściów nawet malin nie chciał:/

Powiem wam, że powoli mam jakąś tremę przed przedszkolem:Oczko: jestem ciekawa jak tam małemu będzie... Dzisiaj już mi się śniło, że ledwo przyszliśmy do przedszkola to mały poszedł do dzieci i w ogóle na mnie nie patrzył:) oby tak było w rzeczywistości;)

Dobra kończę bo dawno tak się nie rozpisałam... jeszcze pośniecie przy tym moim poście;)

Ja pierdole, nie uwierzycie:Wściekły: Przepraszam, że tak bez przywitania.... Ale normalnie mnie już od południa nosi:Wściekły:
Dostałam telefon ze szpitala, że niby mieli awarię pierdolonego sprzętu!!! Zabieg odwołany!!! Wszystko zapięte na ostatni guzik u mnie a tu jedna wielka DUPA SRAKA!!! Ja nie wiem... Niby to nie ich wina, ale po prostu ten brak organizacji i wszystkiego mnie rozpierdala:Wściekły: Jeszcze na koniec pożarłam się z siostrą, ale o tym już na boku...
Bez sensu to wszystko...
O P. i jego podejściu do słodyczy napiszę tylko że to prostak i nie idzie przetłumaczyć. Nienawidzę go:Wściekły:

:Płacz:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Witam!
To i ja zaczne od: ja pierdole!!!

Mei co za cholerny pech!!! Czlowiek sie nastawia, przygotowuje, zalatwialas opieke dla Filipa i ***** nic z tego! Podali kolejny termin?

Cafe masyr acje, niech t. nawet nie zaczyna tematu! Co za babsztyl!
Co do chlopakow to tylko moge trzymac mocno kciuki, zeby im sie jednak poprzestawialo i zeby spali normalnie. Tulam mocno!

Gosia wiesz, wydaje mi sie, ze dyrektorka miala racje, u nas tez sklada sie do szkol papiery jakos w marcu. Wtedy dyrekotrzy ustalaja siatke godzin i daja do zatwierdzenia do miasta. Potem to juz tylko sa wolne miejsca jak ktos niespodziewanie wypadnie.
Mimo wszystko wierze, ze cos znajdziesz!
Wiesz, ja tez coraz wiecej mysle o p-kolu. I jak do tej pory bylam na luzie to teraz zaczynam sie denerwowac. Michał znowu sie jakos wycofuje w kontaktach z dziecmi. Boje sie, ze bedzie sie czul samotny, nikt nie zwroci na niego uwagi, bedzie zagubiony. Ehhh, rozterki matki.

Andzia ale z Ciebie super ciotka!!! Podziwiam! Ja kiedys mialam taki zapal, teraz juz m sie nie chce tak starac :(

magdaa wy jak tam?
jak michal?

wiecie co,mam serdecznie dosyc
mozg skurczony calkowicie
tylko kuzwa gotowanie,ogarnanie(bo sprzataniem tego nazwac nie mozna)
i dzieci,dzieci,dzieci

na chwile nie mozna z oka spuscic
i tak mlodzi cali w siniakach
8 miesieczne dzieciaki z siniakami:Szok:

dzisiaj wiecej czasu poswiecilam olkowi,rysowalismy...wyklejalismy a chlopcy szwendali sie miedzy nogami
dom wariatow

olek spi juz godzine
julina sie wlasnie wyspal
a cezar jakies 10 minut temu padl

i tak w kolko

i uprzedzam,ze bede marudzic
chociaz tego nie znosze

I ja witam.
Mei co za dziadostwo! Człowiek się nastawi a tutaj zonk. :Całus:
Magda jak się czujecie?
Cafe sił kochana i wytrwałości w tym wszystkim. Nie wyobrażam sobie nawet jak to jest razy trzy, a nie raz marcel doprowadza mnie do szału swoim zachowaniem i potrafi na zlośc robic cały dzień. Marudź ile wlezie! :Oczko:
Andzia u nas też komary wcinają żywcem, nawet w samo południe lataja. Fajnie, że dzieciaki zadowolone z ciotki :Całus:

Dobrze, że poprosiłam mamy Andrzeja....ponad połowa szatany:Histeria:
Robię zaraz kolacyjkę i załączam filmy.....wyspałam się przez cały dzień, więc musze coś wymyślić na noc :Oczko: Mam nadzieję, ze jutro juz będzie całkiem dobrze, i pojade chociaż na zakupy. Przez te kilka dni strasznie spadla mi waga, a mogłabym zjeśc konia z kopytami.

Cafe teściowa pewnie nic nie powie we wrześniu przy gościach, ale jakby co to też bym wygarnęła! Ja aż się boję mysleć o wrześniu i urodzinach.

Cześć!

Vercia dobrze, że udało Ci się jednak drzemnąć. Grzybków bym pojadła ale na przebieraniu też się nie znam:Oczko:
U Was jest jeszcze szansa na porozumienie z G. w sprawie porozumienia i konsekwencji i bardzo Wam tego życzę! U nas marne szanse... Tyle razy z nim gadałam, prosiłam, żeby kupował mu więcej owoców, porządnych soków albo wody to ten wiecznie jakieś batoniki, cukierki, chipsy... A taki jest cwany, że czasem daje te rzeczy przy mnie. Ja się wściekam a on przy Filipie mówi: to mu nie dawaj:Wściekły: Cwaniaczek!

G.ma takie podejście, ze mało w swoim dzieciństwie dostał od rodziców, i ogolnie nie było mu łatwo, dlatego marcelowi dałby gwiazdkę z nieba. Dla niego problemem nie są słodycze, tylko to, ze dziecko płacze.....dałby jemu wszystko byle nie byl rozczarowany.....ale ja i tak wiem swoje, mam zdrowe podejście do płaczu marcela i robie tak jak uważam.....

Cafe sił! Wierzę, że lżej Ci nie będzie jak zacznie się nauka i zjazdy, ale jestem pewna że dasz radę:yes:
Współczuję ząbkowania... U nas też dało w kość mocno, ale nieporównywalnie krócej niż np. u Michała.
Tekstu t. chyba nie będę komentować! Normalnie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać:Szok:

Gosia
i jak wizyta u fryzjera? Młody dał radę? Ja Wam zawsze sypię takimi tasiemcami i nie narzekacie:D
Ja też przeżywam coraz bardziej:yes:

Magda dobrze, że poszłaś na zwolnienie... Odpoczywaj sobie::):
Ja się czuję podobnie z tym wyobrażeniem osamotnionego Filipa w przedszkolu:Szok: On jest czasem taki zagubiony przy większej ilości dzieci i wtedy zaczyna zachowywać się agresywnie. Boję się że wtedy dzieci go odrzucą a panie będą sądziły, że to niedobre dziecko:Płacz:

Hej laski,
mam kupe roboty w chacie, ale zaglądam na chwile, bo musze odsapnąć.
U mnie ogólnie masakra, w chacie syf, kiła i mogiła, panowie wyrównują tą ścianę w pokoju, kują mur, więc brudu wszędzie w cholere, a dzieciaki taaak dają popalić, że nie ogarniam. Wieczorem miałam taaakiego nerwa już, że aż wstyd pisac::(: A najgorszy jest Stachu, złośnik, wiecznie sfochowany, wydaje mu się, że jest Panem i władcą i wszystko mu się należy. Mieli dzisiaj obiecane popołudniu jezioro, jeśli będą grzeczny, Stachu po 5 minutach sprawił, że nie pojechaliśmy. Nie wiem jak mam z nim postępować, z kar nic sobie nie robi, powiedziałam mu, że ma ostatnią szansę, jak jutro będzie nadal się tak zachowywał, to nie pójdzie w sobote na urodziny do kolegi, a on zamiast w tym czasie złagodnieć, to zaczał się stawiac, że jak nie pójdzie, to mnie zleje, wysadzi dom w powietrze i wszystko zniszczy:Kiepsko:No wymiękam...
Laski też swoje dokładają, leją się wciąż, niczym się nie zabawiają na dłużej...
Ach, a ja tyje w oczach i mam tez mega doła z tego powodu. Chyba musze sobie porobić jakieś badania, tarczyce albo coć, bo mimo ograniczenia jedzenia, od kilku dni zero słodyczy, 4 posiłki dziennie, wieczorami nic, to codziennie mam coś tam na plusie na wadze. I czuje się jak słoń, bebzol wywalony, nogi mi się ocierają o siebie, takiej wagi nie miałam od urodzenia dziewczyn, 2 dni po porodzie ważyłam tylko 3 kg więcej niż teraz:Wściekły: Nie wiem co jest...
To się wyżaliłam...

Mei ja pitole, rzeczywiście dupa sraka:Kiepsko: Nie wiem czemu, ale tak sobie po9myślałam, że może to jakiś znak? mOże powinnas to skonsutować z jeszcze jednym lekarzem? Nam 3 razy przepadł termin Stacha na migdały, w końcu odpuściłam i Stachu nie choruje, a migdał się zmniejszył?
A P. jełop, ja pierdziele, chipsów w ogóle nie komentuje, zresztą Filip taki niejadek, że dawanie mu słodyczy na pewno nie jest mądrym rozwiązaniem. A podważanie Twojego autorytetu ...:Wściekły: moja teściowa robi tak samo, daje im np. lizaka po czym mówi zapytajcie mamy czy możecie. No a mama mówi nie i jest potem ta be:Kiepsko:

Cafe :Całus: Ty wiesz, ja cie powinnam pocieszać, ale nie umiem...tak jak rozmawiałyśmy, byle przetrwać tą szkołe życia, byle do 18-tki, a potem wypad z chaty:Oczko:
A teściowa???? Nie rozumiem w ogóle o co jej kamon, w jakim sensie to miało niby być

Magda dobrze, ze wzięłaś zwolnienie i już lepiej się czujesz:Całus:
Odpoczywaj ile się da:Całus:

Gosia mam nadzieje, że z pracą się jakoś ułoży!!! Trzymam za to mocno kciuki!!!
A o p-kole się nie martw, Kuba da rade!!! Ja się tak strasznie martwiłam o Stasia, a on od razu się nie zaklimatyzował, w ogóle nie płakał. O zołzy się mniej martwie, a czuje, że będa jazdy. I nie boje się o to, że bedą w kącie osamotnione, ale że będa robić rozpierduche i panie nie dadzą sobie z nimi rady:Szok::Oczko:

Vercia
dobrze, ze G. zorganizował opieke dla Marcela i mogłaś poleżeć.
Nie wiedziałam, że już są grzyby, ja uwielbiuam zbierać, ale nie znoszę ich później czyścić:)
A G. mam nadzieje, że zrozumie Twoje uwagi dotyczące rozpieszczania Marcela, jak teraz go nauczy, że dostanie wszystko byleby tylko nie płakał, to za kilka lat nie da sobie z nim rady. Ale to wiesz:)