Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Upiekło mi się, K. przyjechał, zjadł szybciorem obiad i zabrał mendziory dwa na plac:)

Magda fajnie, ze Misiek się tak rozkręcił, u nas plac zabaw nie jest nadal przyjemnością, muszę latać za nimi czasami jak dzik. Przy jednej zjeżdżalini jest taka rura strażacka do zjeżdżania w dół-wiecie o co mi chodzi? I one wciaż na to chca, a nie potrafią jeszcze dobrze zjechać, raczej skaczą, a widziałam już kilka upadków na tym dziadostwie, więc ciągła asekuracja jest potrzebna

cafe82
a ja nic nie robie
pierdziele

a co do placu zabaw
chodzimy prawie codziennie a nawet 2 razy dziennie
ale nie ukrywam,ze ledwo daje rade
tez musze biegac za olasem
a mlodzi czasem nie pozwalaja

jak jestem sama to wybiera taki malenki plac w parku

Cafe pamietam jak dwa lata temu chodziłam z moją trójca na plac...to był koszmar. Stachu miał już co prawda 4 lata, ale też trzeba było na niego uważać, laski miały wtedy jakieś 10 miesięcy, nie chodziły jeszcze, a w wózku siedziały 5 minut i później histeria. Brałam je do piaskownicy, gdzie żarły piasek, uciekały, sypały inne dzieci, zapierdalały po czworakach po całym placu, a ja czasem nie wiedziałam, którą pierwsza gonić. Czasem znalazła się jakaś fajna mama, która mi trochę pomogła, wzięła jedną na ręce albo cuś, ale do chaty wracałam wypompowana na maxa:Padnięty:

andzia
cafe82
a ja nic nie robie
pierdziele

a co do placu zabaw

Cafe pamietam jak dwa lata temu chodziłam z moją trójca na plac...to był koszmar. Stachu miał już co prawda 4 lata, ale też trzeba było na niego uważać, laski miały wtedy jakieś 10 miesięcy, nie chodziły jeszcze, a w wózku siedziały 5 minut i później histeria. Brałam je do piaskownicy, gdzie żarły piasek, uciekały, sypały inne dzieci, zapierdalały po czworakach po całym placu, a ja czasem nie wiedziałam, którą pierwsza gonić. Czasem znalazła się jakaś fajna mama, która mi trochę pomogła, wzięła jedną na ręce albo cuś, ale do chaty wracałam wypompowana na maxa:Padnięty:

mow do mnie jeszcze :36_2_58:

cafe82
andzia
cafe82
a ja nic nie robie
pierdziele

a co do placu zabaw

Twoi mlodzi zaczną chodzić grudzień/styczeń, a zimą na plac zabaw nie bedziecie łazić. A na przyszłe lato już będą śmigać i będzie lepiej:lol: Jakkolwiek to rozumieć:wink:

andzia
cafe82
andzia

Twoi mlodzi zaczną chodzić grudzień/styczeń, a zimą na plac zabaw nie bedziecie łazić. A na przyszłe lato już będą śmigać i będzie lepiej:lol: Jakkolwiek to rozumieć:wink:

dobra dobra:ass:

wiem,ze lepiej juz nie bedzie
julian juz raczkuje na calego...oczywiscie ulubione sa kable i inne takie
cezar juz podnosi dupe,lada dzien dolaczy do brata

K mi juz zamontowal bramke
siedzimy u chlopakow w pokoju

Cafe gdzie ta bramka?
Powiem Ci, że dla mnie największy koszmar zaczął się, gdy laski zaczeły się nawzajem nakręcać. I to jest normalne, bo gdybyś Ty miała dwóch Olków, Magda dwóch Michałów czy nawet Anielinka dwie Amelki to miałyby to samo, nieważne czy dzieci grzeczne i spokojne, to nakrecają sie nawzajem. Marne pocieszenie, ale wiem, ze jak są same to potrafią być naprawdę fajne i grzeczne. A że przez całe życię są razem to już inna historia...:lol: Ale namieszałam:lup:

andzia
Cafe gdzie ta bramka?
Powiem Ci, że dla mnie największy koszmar zaczął się, gdy laski zaczeły się nawzajem nakręcać. I to jest normalne, bo gdybyś Ty miała dwóch Olków, Magda dwóch Michałów czy nawet Anielinka dwie Amelki to miałyby to samo, nieważne czy dzieci grzeczne i spokojne, to nakrecają sie nawzajem. Marne pocieszenie, ale wiem, ze jak są same to potrafią być naprawdę fajne i grzeczne. A że przez całe życię są razem to już inna historia...:lol: Ale namieszałam:lup:

no w drzwiach miedzy pokojami
teraz siedze na kanapie u siebie i widze co tam porabiaja

a najbardziej ich interesuja olkowe traktory itd

a co do nakrecania,to masz racje
wybraz sobie,ze juz teraz julian zdecydowanie dominuje
podchodzi i zabiera cezarowi zabawki!
no male dziady

andzia
Kupiłam sobie ostatnio pękający lakier do paznokci, wczoraj pomalowałam-powiem Wam, że super sprawa. Pod spód mam taki rażący pomarańcz, a pekający taki ciemny szary, wyszła taka ala panterka:)

O ja mam w pracy te lakiery ale nie siwe tylko jakieś czerwone, białe i reszta ciemna. Zrobiłam sobie na paznokciach u stóp podkład biały a czarnym po wierzchu i też jest ok nawet nie widać za bardzo że się na końcach ściera!

http://www.suwaczek.pl/cache/df18bad26a.png

Czy wasze dzieciaki też mimo że wcześniej ładnie siusiały na kibelku teraz moczą się w majteczki? Bo Filip mimo że pytam go co chwila czy chce siczku mówi że nie a majtki mokre!Już nie mam do niego cierpliwości, nawet kary w tej kwestii nie pomagają!A co będzie w przedszkolu?! masakra on się chyba uwstecznia.

http://www.suwaczek.pl/cache/df18bad26a.png

Andzia, Cafe dzisiaj mialam malenka probke tego co opisujecie. Byla u nas Aurelka z siostra. Po 5 min zabawki byly wszedzie, kazde co chwila cos chcialo. W jakims malenkim procencie wiem o co chodzi.

Cafe ale mi smaka na ta pizze zrobilas. mmmmm!
Niesamowicie sie te Twoje chlopaki rozwiajaja! Czest blizniaki raczej gonia rowiesnikow.

Milka u nas z sikaniem nie ma problemu. za to z kupka jak najbardziej :( Od soboty Michał bez pieluchy na kupe i prawei w ogole nie robi.

Dzisiaj dziad maly znowu wstrzymywal. Jak tylko cos xaczynalo sie dziac to uciekal z nocnika. Juz nawet na sile go trzymalam, ale ksonczylo sie tylko moim i jego placzem :(((

Cześć dziewczyny:)
My się szykujemy do zoo... co prawda zachmurzone, ale co tam, nie będziemy siedzieć w domu... Mam nadzieję, że padać nie będzie...
Andzia sprawdziłam wczoraj na mapie i faktycznie bliziutko będziemy:-D

---------------------------------

to powyżej to mój post z rana, którego nie dał mi Kuba dokończyć, bo od rana tylko ciągle bręczał: "No jedziemy do zoo!!!"
Pogoda na szczęście jako tako dopisała, choć jechaliśmy w deszczu i w Poznaniu jak wyszliśmy z auta też padało... Samochód zostawiliśmy w galerii malta i do Zoo jechaliśmy kolejką Maltanką i to chyba się najbardziej Kubie podobało:) Jak weszliśmy do Zoo Kuba nadal powtarzał: "Ja chce do Zoo;)" i dopiero jak zobaczył prawdziwe klatki ze zwierzętami podobne do tych jak w starym Zoo w Poznaniu dotarło do niego, że już w tym Zoo jest... a tak ogólnie to Zoo dla nas było większą atrakcją niż dla dzieci:/ Wypatrywanie tych wszystkich zwierząt było ponad siły Kuby;) Ale było miło... Potem poszliśmy do galerii jeść i pochodzić po sklepach i dopiero dobiliśmy do domu...

Witajcie kobietki!

Yhyhyyyy... Spalił mi się chyba zasilacz od modemu:Kiepsko: Wróciłam wczoraj po pracy, młody pięknie szybko zasnął więc szybko odpaliłam kompa i dupa sraka:Szok:
Dzisiaj coś nie mogłam podnieść się z wyrka... Do południa nie mogłam się ogarnąć... W końcu poszłam położyć młodego i sama z nim zasnęłam! Pospałam z godzinkę i wstałam już w trochę lepszym stanie...
Młody znalazł sobie nowe hobby i zbiera ślimaki:Histeria: Wasze dzieciaki też? Masakra jakaś... Uprosił mnie, żeby zabrać jednego ze sobą do domu, a później przekonywał, że musi mu znaleźć kolegę! Najlepsze, że moja ukochana siostra znalazła u siebie takiego wielgachnego winniczka i przyniosła młodemu:lup: Oczywiście zapomnieliśmy o nim i ślimak wywędrował sobie na ścianę:Kiepsko: A Filipo cały czas z nimi gada, sadza je na swoje samochody, wozi i twierdzi, że im się to podoba:sofunny:
Przyszła mi też pierwsza paka ze streetcomu z żelami axe. Będę podrywać facetów na darmowe próbki:lol:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Mei
Witajcie kobietki!

Yhyhyyyy... Spalił mi się chyba zasilacz od modemu:Kiepsko: Wróciłam wczoraj po pracy, młody pięknie szybko zasnął więc szybko odpaliłam kompa i dupa sraka:Szok:
Dzisiaj coś nie mogłam podnieść się z wyrka... Do południa nie mogłam się ogarnąć... W końcu poszłam położyć młodego i sama z nim zasnęłam! Pospałam z godzinkę i wstałam już w trochę lepszym stanie...
Młody znalazł sobie nowe hobby i zbiera ślimaki:Histeria: Wasze dzieciaki też? Masakra jakaś... Uprosił mnie, żeby zabrać jednego ze sobą do domu, a później przekonywał, że musi mu znaleźć kolegę! Najlepsze, że moja ukochana siostra znalazła u siebie takiego wielgachnego winniczka i przyniosła młodemu:lup: Oczywiście zapomnieliśmy o nim i ślimak wywędrował sobie na ścianę:Kiepsko: A Filipo cały czas z nimi gada, sadza je na swoje samochody, wozi i twierdzi, że im się to podoba:sofunny:
Przyszła mi też pierwsza paka ze streetcomu z żelami axe. Będę podrywać facetów na darmowe próbki:lol:

:sofunny::sofunny::sofunny:

jestem posikana i ze slimaka i z próbek

cześć dziewczyny, co tam u was, ja tylko na chwilkę...
u nas wszystko dobrze, chłopaki zdrowe, julek juz chce caly czas siedziec, a olus chce sie bawic z juleczkiem....juz zrobilismy chłopakom pokój, nasz w sumie tez zrobiony, ale zdjec jeszcze nie robiłam. ale postaram sie wzrucic jak tylko juz dokonczymy reszte.w sumie to nam wykonczeniówka została.

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Gosia dobrze, że cały czas nie padało, no i że zadowoleni jesteście::):

Magda ja już od 3 lat wstaję ok 6:00 i nadal nie mogę dojść do siebie:lol:
Uparty ten Twój synek:Oczko: ale w końcu załapie o co kaman z kupką... Współczuję stresów i łez::(:
Z zasikanym łóżkiem u mnie różnie. Jak się pytam dziada wieczorem i mówi, że nie chce a zasika, to się wściekam, ale zazwyczaj podchodzę lajtowo i go uspokajam, bo budzi się wtedy z płaczem.

Cafe za mną pizza chodzi już od kilku dni, ale moja ukochana pizzeria zmieniła właścicieli i coś nie mogę się do nich dodzwonić a ciągle mi nie po drodze, żeby tam zajść::):
Chłopaki BOSKIE!!! Wiem, że to monotonne, ale naprawdę nie mogłam się na nich wszystkich napatrzeć:Podziw: Olas ma fajne spodnie, długo się czaiłam, bo kiedyś takie były w H&M, ale młodemu strasznie z dupska spadały i w końcu nie kupiłam. Teraz żałuję.

Milka też słyszałam że imię wiele o człowieku mówi... Ale podobno Sabiny są grube, brzydkie i wredne a ja jestem przecież taka fajna ładna i zgrabna! :Oczko: Ale tak na poważnie, to Filipo ma czasem odpały i potrafi nieźle namieszać, ale za podłego go nie uważam::):
A co do sikania to u nas tak właśnie było, że zrezygnowaliśmy z pieluch na wakacje zeszłego roku w sierpniu i było ok, a we wrześniu znów zaczął moczyć gatki. Ale myślę, że było to spowodowane powrotem do żłobka.

Andzia ale Ci się upiekło:D Fajnie, że K. zabrał laski na plac. I też Cipko, zamiast leżeć kopytami do góry to ty ogarniasz i podłogi robisz:Szok:
Fajny ten lakier, mojej siorce by się to spodobało. Może jak znajdę to jej taki kupię::):

Vercia
fajny taki koleżankowy dzień::): A fantastykę wampirową też lubię, ale jakoś tak mnie zraziły opinie o tej sadze, zwłaszcza o filmie, że jakoś się jeszcze za nie nie zabrałam... Może niesłusznie je oceniłam...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png