Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

hej dziewczynki! Zośka wczoraj marudziła przez cały dzień a w nocy była tak wykończona, ze jak się obudziłą na jedzenie to zasnęła, zanim przystawiłam ją do cyca. Dzisiaj za to śpi i przesypia karmienie a mi wymiona pękają, bo mleko je rozsadza:( Mężuś wyjechał parę godzin temu w delegację i wróci jutro wieczorem więc muszę wymyślić jakieś menu, bo jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu. We wtorek ewakuujemy się od teściów bo siedzimy tu już prawie miesiąc- chyba obie z teściową się rozryczymy bo nam razem pod jednym dachem dobrze, no ale jak chcemy podtrzymać tą "miłość" to trzeba się odseparować ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Prosiaczek
ja po laktator wysłałam męża i kupił mi Laktator Canpol babies PREMIUM - [Canpol] - Urwis Wrocław - wszystko . Masakra- odradzam! Namacham się ręką a pokarm i tak nie leci! Dzisiaj kupiłam krążki laktacyjne też Canpol (leci ze mnie jak z konewki!) i do niczego- są szorstkie i bez kleju! Najlepsze jakie miałam to były zwykłe wkładki Bella. A z Canpolu już nic nie kupię- zraziłam się i to solidnie!

czesc dziewczyny:)

To ja moge polecic reczny laktator Aventu - jest bardzo OK:
LAKTATOR ODCIĄGACZ POKARMU RĘCZNY AVENT ISIS (449574316) - Aukcje internetowe Allegro
zreszta mam tez ich podgrzewacz i rowniez sobie chwale, a wkladki laktacyjne uzywam chicco - wchlaniaja mleko jak pieluszka i nie jest nich mokro:) o takie:
WKŁADKI LAKTACYJNE CHICCO CANPOL SUPER CIENKIE (448642225) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam!

hejo babki :)) dziekuje za wszystkie gratulacje :)) i Wam tez serdecznie gratuluje maleństw , wszystkie sliczne i zdrowe a to najwazniejsze :))) kurede jak ten czas ciazy zleciał , juz nawet go nie pamietam ...zreszta nie ma czasu powspominać ,,Julka jest dosć absorbujaca a jak spi to ja latam i szukać co by zrobić w tam czasie ..do tego ten brzuszek .. moze macie jakieś fajne proste sposoby jak jej pomóc z tymi gazami ?..alez pikne te Wasz maluchy :) no napatrzec sie nie moge :)) wszystkie jak z obrazka :)) zycze miłego dnia i do pogadania Ps. co do laktatora to ja mam reczny BabyOno ..jest oki tylko namachać sie trzeba ..ale biceps mam juz tak wyrobiony ze ho ho :D buziaki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Witajcie babulce:)

Za mna baaaardzo intensywny weekend i strasznie sie ciesze, ze juz sie skonczył...

Wczoraj pojechalismy z K. i ze Stasiem na szybkie zakupy do Poznania, trzeba było kupic małemu buty, kurtke itp.Przy okazji oczywiscie Ikea:) I znowu lzejsi o kilka stów:(
Dziewczyny byly w tym czasie u mojej mamy:)
Wieczorkiem jak karmilam, zaczeko mnie nagle bolec oko, skonczlam karmic, patrez w lustro, a oko cale zapuchniete i sine:( Tak mnie bolalo, ze ledwo na nogach stalam. Szybka organizacja opieki do dzieciakow i pojechalism z K. na pogotowie. Tam mi zakropili to oko i wVsłali do domu. Prawie cala noc nie spalam, tak mnie bolalo, a jak juz mi sie udawalo kimnac, to dziewczyny sie budzily. Masakra. Na szczescie dzisiaj oko wyglada troche lepiej, choc boli nadal. Jak do jutra nie przejdzie, to bede musiala jechac prywatnie do okulisty. Ach, mowie Wam, jak nie urok, to sraczka:(

Hej!
Ja wczoraj nawet nie mialam czasu wejsc tu i popisac - ciagle goscie. Juz zapowiedzialam, ze w tym tygodniu nie mam ochoty nikogo ogladac. Czas odrobine odpoczac od tych pielgrzymek.

Nocka fatalna. Michal w dzien spi pieknie, a w nocy zasypia mi przy cycku, a jak go odkladsm to zaczyna sie jeczenie, placz. Wiec znowu do cycka. Zlapie i spi. I tak w kolko!
Jedyny plus - nie zostalam obsikana tej nocy :)

Andzia a nic nie powiedzieli na pogotowiu od czego to oko tak Cie boli i co to moze byc???

i ja sie witam
my juz po spacerze-mialam kilka spraw wiec olek w wozek i jazda
po drodze jeden lumpeks zaliczylismy-wydalam cale 11zl:36_2_27:
noc jak zawsze-dwa razy glodomor jadl
a co do dołów-nie wiem czy to jakies pocieszenie ale podejrzewam,ze kazda z nas ma gorszy dzien a czasem to i trzy dni.....musimy jakos to przetrwac
dzi mija tydzien odkad moje piekne cialo sciagaja wielkie sciagajace galoty....i wiecie co....nie wiem czy to zasluga tych galotek ale brzuszek jabky mniejszy....byle tak dalej

i cwicze juz powoli-jak bylam u ortopedy sprawdzic bioderka olka przy okazji lekarza wypytalam o mnie....sprawdzil kregoslup i zalecil kilka cwiczen(miedzy innymi delikatne cwiczenia na wzmocnienie miesni brzucha)....jakos mobilizuje sie i 3 razy dziennie staram sie machnac ....zabiera mi po jakies 10 minut a mam poczucie ze cos robie w tym kierunku zeby znow byc laska:36_2_27:

Cafe ja tez juz bym chciala zaczac cwiczyc, ale boje sie, ze jest jeszcze za wczesnie. Marze o brzuszkach. Hihihihihih!

W Szczecinie niestety zimno i kropi co chwila. Ze spaceru nici. Nie wiem czy malego nie boli troche gardlo. Jak do jutra nie przejdzie to czeka nas lekarz.

A tak w ogole to nie mam co na tylek wrzucic :(. W zadne spodnie stare nie wchodze jeszcze, zostaja tylko te z ciazy - nie moge juz na nie patrzec