Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!
My wczoraj świętowalismy dzisiejsza szóstą rocznicę.....G. robił sobie drinki, wciągnelismy kilka filmów.....mielismy dzisiaj gdzieś skoczyc na kolacyjkę ale pogoda nie dopisuje..leje cały dzień...I pochwalę się, że dostałam kasę od męża do roztrwonienia......Niestety zakupy odkładam na później, bo nie mam ani wolnej chwili, żeby zaszaleć......
Mei Filipo boski i taaaaaaaaaaaki uroczy!!! Super!
Andzia dzielny Staś!
Cafe zdrówka dla chłopaków!! Jak wypróbujesz coś mega pysznego to pliiissss wrzuć przepis.
Ja dzisiaj wstałam i mam 2,80 mniej na wadze:yipi: Nawet się nie spodziewałam, że tak szybko poleci.....I dzisiaj ostatni dzień uderzeniówki:o_master2: Juz dzisiaj kupiam sobie warzywka na jutro...
Cafe wynalazłam deser na dziś: ser chudy, cynamon i kilka kropel słodzika--pycha!! Pochłonęłam całą michę.....Teraz piekę cyca i zjem z sosem musztardowym.....jutro chyba upiekę dukanowski chleb....Andzia piekłas go?

veronica_20
Justynka wrzuć kochana fotkę, jak już skręcicie kuchnię...kuchnia dla was tak??? Coś nie doczytałam :lup:

veronika skrecalismy kuchnie moich rodziców, juz skonczylismy zostaly tylko cokoły ale to tata juz sam zrobi bo musi jechac je przyciac....wlasnie nie wzielam dzisiaj aparatu ale jak juz skoncza ja do konca to porobie zdjecia zreszta jest tam mega brudno i trzeba posprzatac...

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Zaglądam szybko, bo K. kąpie laski. ALe mi dały dzisiaj dały popalić:Histeria::Histeria::Histeria:Oby jutro nie padało, bo zwariuje jak nic:Histeria::Histeria::Histeria:

Mei ale Filip zaperdziela na rowerku, super:great: Widać, że mu ta bardzo pasuje i te teksty z drogi:lol: Coraz bardziej mi się ten rowerek podoba:)
A dla Ciebie duuużo siły na ten miesiąc!!!

Veronica wiedziałam, ze będziesz szaleć z przepisami na Dukanie:Oczko: Gratuluje tak dużego spadku, idziesz jak burza. W II fazie możesz ciasto jogurtowe, sernik i inne cuda. Ja taki twarożek robię sobie do naleśników, czasem zamiast cynamonu daję aromat waniliowy-pycha.
I duuużo miłości i zrozumienia na kolejne lata!!!

Andzia sił na jutro ;)!!
Ja przegadałam z koleżanką 2 godziny na gg :lup: wyczyścilam piekarnik środkiem do rilla i umyłam kilka razy mam nadzieję, że sie nie zatrują...aczkolwiek wygląda jak nówencja :Śmiech:
Andzia pieke własnie chleb dukana....a co do porcji ciasta to.....ile mozna pożrec??? Ja własnie wcisnęlam sałatkę:jajko, resztki cyca w przyprawie +sos musztardowy=pycha!!!!

Zaglądam jeszcze na chwilkę....bo G. oglada z mlodym tv jeszcze....marcel teraz spi po obiedzie 3-4,5 godziny i chodzi spać dopiero teraz :lup:
Jutro mam fajny dzień w pracy, sa kompetencje i mam tylko dyżur od 9-11:yipi: bez zajęc:yipi::yipi: Niestety nie naciesze się wolnym dniem, bo musze odebrac wyniki teściowej i zabrać ją do lekarza na 15......Dostalam też od tego miesiąca 4 dodatkowe godziny w tyg. w pracy, ciesze się bo dodatkowa kasa będzie, tym bardziej, że mam pomóc finansowo mamie.
Andzia upiekłam ten chlebek i bardzo smaczny jest...na początku wyglądal trochę podejrzanie....ale po ostudzeniu bomba!
Uciekam, spokojnej nocki!!!

Witam,
co tu taka cisza?
U nas piękna pogoda, jesteśmy już po spacerku, laski zasypiają. Idę zaraz robić murzynka, odkąd zaczęłam dietować to nic nie piekłam, a chłopaki przyzwyczajeni, ze zawsze w domu coś słodkiego i mają biedę:)

Cafe gratuluje tak wielkiego spadku. Idziesz jak burza!!!
Poszukaj sobie jakiś przepisow w necie, na pewno coś znajdziesz, moje menu jest raczej monotonne, więc nie pomogę.

hej baby:)))

widzę że dietowanie idzie pełną parą???
ja troszkę ostatnio się spięłam i spadło 3kg;) ale jestem przed @ i wciaż coś podjadam, no głodna jestem jak cholera...
nie odzywalam sie znowu jakis czas, bo komp mi sie strasznie muli, ale R.obiecał że jak przyjedzie nastepnym razem do dzieci, to mi sformatuje, więc może będzie lepiej chodził:)
no a poza tym pogoda tak cudna ze prawie ciagle jestesmy na dworze:)))
dzis wyjatkowo jeszcze siedzimy w domu bo Pan Jerzy ma przyjechac do mnie na kawe pogadac:))

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

wybaczcie ze nie odpisuje wam ale nie mam jakos weny...
pozniej poczytam i poodpisuje;D
u nas ogolnie wsio ok, dzieci zdrowe ale Kacper jest okropnie nie grzeczny... wyzywa mnie bije tzn.nie tylko mnie kazdego kto zwroci mu uwage...
a Kornela jest przeslodka na prawde zaczyna juz podnosic sie na raczkach i kolankach jakby do raczkowania...jest juz taka bardziej rozumna i mozna sie juz z nia pobawic wszedzie ma laskotki, smieje sie w glos;) jest przeslodka Kacper oczywiscie tez czasem gada takie rzeczy ze sikamy ze smiechu...

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

Kasioleq cieszę się, że zajrzałaś:) Fajnie, że u Was ok, a Kacper może trochę zazdrosny o siostrę i stąd te bunty?
Cafe nie robię tych placków, bo otręby jem najczęściej z jogurtem, tak mi najbardziej smakują. Raz zrobiłam piersi z kurczaka panierowane w jajku i w otrębach, zapieczone w piekarniku, też dobre:)

Cześć!

Jestem, jestem ale w totalnej rozsypce::(:
mamy kryzys małżeński i to taki jak nigdy :Płacz:
w Ł. cos wstapiło, zachowuje się okropnie, przez 12 lat naszego związku taki NIGDY nie był jak teraz!!! :Płacz: chodze i rycze po kątach, na nic nie mam ochoty...jest poprostu do dupy!!!

Przepaszam, ale nie mam siły ani weny na pisanie, jak dojdziemy do porozumienia i wszystko będzie dobrze (bardzo bym tego chciała) to oczywiście będe zagladała...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witajcie! Anielinka kochana tulam mocno!! Będzie dobrze zobaczysz, daj na przeczekanie....trzymam kciuki!!
Mei my też szukamy rowerka...znalazlam bmx na allegro z dodatkowymi kółkami......
Cafe Chleb ziołowy

Postprzez daghmar » 11 Sie 2010, 10:04
Składniki:
- 3 jajka
- kostka chudego twarogu ( 200 gram )
- 6 łyżek otrębów owsianych
- 4 łyżki otrębów pszennych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- zioła: bazylia, majeranek, czosnek granulowany
- szczypta pieprzu i soli (może być sól cebulowa)

Przygotowanie:
Rozdzielamy białka jajek od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę.
Do żółtek dodajemy kostkę białego twarogu i proszek do pieczenia.
Wszystko mieszamy mikserem. Po chwili dodajemy otręby, zioła, pieprz oraz sól i dalej miksujemy.
W momencie jak składniki dobrze się połączą, odkładamy mikser i dodajemy do masy ubite białko.
Ostrożnie wszystko mieszamy przy pomocy łyżki.
"Keksówkę" lub wąską blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę.

Cafe niestety mozna tylko dwa spore kromale ::(:
Jesli chodzi o przekąski to ja robię paski kurczaka z przyprawa do kurczaka i czosnkiem w folii, do tego robię sos jogurt+ostra musztarda i podjadam te paseczki.....nic ciekawszego nie znalazlam.....
Dzisiaj zrobiłam sobie cyca w folii z pikantnymi przyprawami, sos jogurtowy i sałatkę"sałata lodowa, pomidory, ogórki, jajka i szczypior...do tego ser biały z rzodkiewka i jogurtem...nie mogę się napatrzec na to kolorowe jedzenie....:Śmiech: