Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

cafe82
staramy sie karmic razem...oszczedzamy dzieki temu jakies pol godzinki za kazdym razem

No i super, u nas udało się to dopiero po jakiś 3 miesiącach, wcześniej samowolka totalna.
I tak jak ostatnio Anouk pisała o mamie, tak i mi zdarzyło się czasem nakarmić jedną dwa razy, a później dziwiłam się czego ta druga znowu ryczy:Niewiniątko: Później zaczęłam już zapisywać na kartce która o której ile zjadła:Oczko:

andzia
cafe82
staramy sie karmic razem...oszczedzamy dzieki temu jakies pol godzinki za kazdym razem

No i super, u nas udało się to dopiero po jakiś 3 miesiącach, wcześniej samowolka totalna.
I tak jak ostatnio Anouk pisała o mamie, tak i mi zdarzyło się czasem nakarmić jedną dwa razy, a później dziwiłam się czego ta druga znowu ryczy:Niewiniątko: Później zaczęłam już zapisywać na kartce która o której ile zjadła:Oczko:

jak sciagalam swoj pokarm to zapisywalismy
teraz nie ma takie potrzeby,jedza w sumie rowno

witam!
P. dzisiaj szedl na 9 do pracy to udalo sie razem zjesc sniadanie. Potem odgruzowanie chaty i w koncu zasiadlam z kawka i z zebra :lup: Czy ktoras ma ochote? Zapraszam, bo zaraz zezre wszystko :(((

Andzia ja tez tylko w rajtach i legginsach ostatnio. Nawet nie probuje wciskac sie w zadne spodnie :(((
Zdrowka dla Zosi!
Zazdroszcze, ze Ty juz po dentyscie i nie ma tragedii. Ja musze sie umowic i juz sie boje. Nie wspomne ile kasy na to pojdzie. buuu!

Cafe sił! Dobrze, ze chociaz chlopaki w miare rowno jedza.
Super, ze ich wyniki ok. A ze w szpitalu burdel? To chyba nic dziwnego :(

Anouk wspolczuje naprawy auta :(((

i ja witam z kawka:)

u nas ok, bez szlu wczoraj bylam biegac z przyjaciolka zaczelysmy od 20min, dzis tez jeszcze 20min, a od jutra po 25min.,i co dwa dni o 5min.,wiecej:)wiecie co dopiero raz biegalam a juz sie czuje o 5kg, lzejsza:))
wczoraj jeszcze gadalam z jelopem wszystko mu wygarnelam poprostu na spokojnie powiedzialam co mi na sercu lezy...:Smutny: ale mam wrazenie ze do dupka nic nie dociera;(
no coz tak moj los moze kiedys bedzie lepiej:)

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

Madzia cierpliwosci, kochana:Całus:

Andzia zdróka dla Zosi:) i dla Ciebie tez oby dziaslo nie bolalo:) zazdroszcze ukladania puzzli ja niestety nie mam miejsca w tym naszym pokoiczku;(

cafe super ze chlopcy zdrowi:) no i fajnie ze razem jedza:))

Anouk kijowo z autem... to jest studnia bez dna...

justynka ja z antykoncepcja nie pomoge ale uwazam ze chyba fajnym sposobem sa plastry??? raz w tyg.sie zmienia wiec fajna rzecz:)bynajmniej ja tak uwazam

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

Witam!
U nas dziś napadało sniegu :Szok::Histeria: co prawda nie duzo, ale biało znów za oknem :Kiepsko:...a miałam dziś chęć sie do miasta przejechać z Amelka i wózkiem, no ale darowałam sobie...
na jutro na 9 umówiłam się do lekarza z Amelką, dziś w nocy nerwy mi puściły, chciało mi się ryczeć bo juz szlag mnie trafia na ten kaszel, nie wiem czym już leczyć i jak pomóc ::(: ehhh
niestety nie mam żadnego nawilżacza powietrza w domu, ale jak lekarz jutro powie że to od suchego powietrza to będziemy musieli jakiś kupić...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

My byłyśmy połazić 1,5 h, ale laski cały czas mi uciekały, nie chciały iść za rękę, więc jedna nerwówka:Padnięty: Teraz na szczęście śpią.
Wczoraj całe popołudnie spędziły u t. i dzisiaj od rana zaśpiewały mi "Budujemy mosty dla Pana starosty", pamięć mają niesamowitą:yes:::):

Magda widzę, że się za pieczenie koleszanka wzięła::):Ja podziękuję, staram się ograniczać:Oczko:
A czemu mama jest sama? Tata jednak wyjechał do NIemiec? Jak on się czuje w ogóle?
I tak na pocieszenie ja też się drę dzisiaj, najbardziej mnie wkurzają te siki w łazience, no nie zdąże dojść, a one już wylewają z nocnika do kibelka połowę rozlewając:Wściekły:

Kasioleqq ale Cię podziwiam z tym bieganiem, ja bym chętnie jakiś sport pouprawiała, ale musiałabym mieć kompana, bo sama się nie zmobilizuje. Dobrze, ze powiedziałaś R. co Ci na serduchu lezało, ulżyło trochę?
Ja puzzle układam na takiej specjalnej drewanianej podkładce, któpra chowam na szafę, chyba nie myślisz, że przy zołzach mogłabym je na stole rozłożyć:Oczko:

Anielinka ale mnie zaskoczyłaś tym śniegiem, od kilku dni jest taka pogoda, że aż się wierzyć nie chce, że zima ma wrocić. Dobrze, ze jedziecie do lekarza, zawsze będziesz spokojniejsza. A jak nie masz nawilżacza ro zmocz ręczniki i powieś na kaloryferze. A jaką pościel ma Amelka? z pierzem?

Umówiłam się na wywalenie tej ósemki na 2-go lutego. Boję się:Histeria:
Zoska po inhalacji dużo lepiej, jakoś się tym kaszlem nie martwię, poradzimy sobie, bardziej mnie niepokoi to co jej znowu wylazło koło ust. Kurde, kupiłam ostatnio polecany krem za 85 zł:Szok: i ponad tydzień był spokój, miała piękną buźkę, myślałam, że ten krem tak podziałał, a dzisiaj znowu jej wylazło::(: Chyba będziemy musieli się wybrać do dermatologa

andzia

Anielinka ale mnie zaskoczyłaś tym śniegiem, od kilku dni jest taka pogoda, że aż się wierzyć nie chce, że zima ma wrocić. Dobrze, ze jedziecie do lekarza, zawsze będziesz spokojniejsza. A jak nie masz nawilżacza ro zmocz ręczniki i powieś na kaloryferze. A jaką pościel ma Amelka? z pierzem?

A no myślałam że śniegu juz nie będzie, bo u nas ostatnio temperatury + 5, +8, więc już nawet niemyślałam o śniegu, a tu dziś taka niemiła niespodzianka:(

Andzia też myślałam o ręczniku, ale my mamy zakręcone kaloryfery na noc, więc ten ręcznik nawet by nie parował...

A pościeli nie mamy z pierza, tylko chyba nazywaja się silikonowe, czy jakos tak...

Andzia no i dobrze że już umówiłaś się na wyrwanie tego zęba, będziesz miała z głowy, powiem Ci że ja tak strasznie się bałam iść na wyrwanie tej ósemki, że już jak siedziałam przed gabinetem to myślałam że dam dyla stamtąd, serio :Nieśmiały: bo miałam takie okropne doświadczenia z zębami, że bałam się cholernie, co się okazało że więcej było strachu niż bólu, jedyne co bolało to wiadomo ukłucie igły od znieczulenia, a później jak geby już nie czułam, to jedno porządne pociągnięcie i poszło!, krwotok miałam tylko z tego straszny, no ale to wiadomo...
acha a mówiła ci dentystka, że musisz mieć RTG tego zęba? bo zawsze chcą mieć żeby wiedzieć, jak rośnie korzeń itd.

Anielinka pytam, bo pierze często uczula, a skoro ten kaszel jest tylko w nocy, to ja bym stawiała właśnie na jakąś alergię albo suche powietrze.
O RTG nic mi nie mówiła i ten chirurg tez nic nie mówił:Zakręcony:Mi część tej ósemki się wybiła, a drugą część widać juz i czuć pod dziąsłem...boję się jak nie wiem, siostra K. miała ostatnio dwie wyrywane i mówiła, że przez 2 tygodnie ją ta rana bolała::(:

anielinka
Andzia powiedz jeszcze jak robisz tą inhalacje? masz jakieś specjalne urządzenie?
bo moja mama ma taki zwykły plasikowy, co wkłada się buzie w to...

Ja mam taki nebulizator:
INHALATOR NEBULIZATOR MEDEL FAMILY SOFT wys.24h (1400164901) - Aukcje internetowe Allegro
Mam też tubę BABYHALER tuba pomocna przy aerozolach leczniczych (1405686313) - Aukcje internetowe Allegro, może coś takiego ma Twoja mama? Przez to też można podawać leki, sterydy i te obkurczające oskrzela, ale to już Ci lekarz wszystko wytłumaczy i doradzi.