Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Gyros:

ok. 70 dkg fileta z kurczaka
2 cebule pokrojona w kostkę i sparzone
6-8 ogórków konserwowych - pokroic w kostkę
1 puszka kukurydzy
1 kapusta pekińska
majonez
ketchup łagodny
1/2 przyprawy do gyrosa

WYKONANIE:
filety pokroić w kostkę, posypać przyprawą i obsmażyć na oleju
kapustę pekińską drobno poszatkować i wymieszać z vegetą

Następnie układav sałatkę warstwami w następującej kolejności:
zimne mięso
ketchup
cebula
ogórek
majonez
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta pekińska

Ja czasem na wierzch daję jeszcze posiekany koperek

Witam!
Rano bylam na badanich i poszlo 150 zł!!! Jakis obled, kuzwa place skladki, a tylko przez to, ze chodze prywatnie do gina to musze placic za badania. Jakis absurd.

Wczoraj bylismy u taty. Jest w dobrym humorze, posmialismy sie. lezy z samymi dziadkami i ma wesolo. Wyniki wszystkie zbiora dzisiaj do kupy i moze na porannym obchodzie czegos sie dowie. Troche przerazony, ze bedzie musial lezec w Sylwestra. Cisnienie udalo sie zbic tylko do 180/120. Podejrzewam, ze troche czasu minie zanim mu je ustabilizuja i dobiora leki.

A ja durna, bo wczoraj zjedlismy obiad, a potem u mamy obzarlam sie jeszcze pierogow i miecha. Nigdy mnie ten brzuch nie przestanie bolec jak nie skoncze z obzarstwem :lup:

Magda dobrze, że tacie humor dopisuje. Trzymam kciuki, żeby udało się jak najszybciej ustabilizować to ciśnienie!!!
No i witam w klubie obżartuchów, ja wczoraj przy puzzlach zjadłam taką ilość czekolady i cukierków, że aż mnie zemdliło:Kiepsko:Masakra jakaś:Kiepsko:
A poza tym jak się czujesz? Mdłosci jakieś męczą?

Gosia my przypinamy fotelik pasami samochodowymi, a Michała tymi z fotelika.
Fajnie, ze chwilke z nami pokawkujesz :)
60 km to nie tak zle - dasz rade. moze sie przelamiesz i bedziesz wiecej jezdzic.

Cafe 20 kg spadlo w szpitalu??? Niesamowite! Ale tak jak Andzia pisze - daj sobie czas, to dopiero 3 tyg. Szkoda, ze mleka nie masz, wtedy ta waga spada wiele sazybciej. Ale i tak troszke pokarmilas chlopakow :)

andzia kto zostanie z dziecmi na Sylwka?
Zrobilas smaka ta salatka, moze i ja machne na Sylwestra. My siedzimy sami, ale cos zrobie :)

Justynka bardzo malo przytylas :o_master:
Ja juz mam ponad 2 kg do przodu i jestem przerazona :(

Mei Michał tez mial taki moment jak Filip kiedy nic mu nie pasowalo, ciagle plakal. Teraz juz jest ok.
Zdrowka dla Ciebie! Oby ten antybiotyk w koncu zadzialal.

andzia
Magda dobrze, że tacie humor dopisuje. Trzymam kciuki, żeby udało się jak najszybciej ustabilizować to ciśnienie!!!
No i witam w klubie obżartuchów, ja wczoraj przy puzzlach zjadłam taką ilość czekolady i cukierków, że aż mnie zemdliło:Kiepsko:Masakra jakaś:Kiepsko:
A poza tym jak się czujesz? Mdłosci jakieś męczą?

Ja sie czuje ok, mdlości rano zanim cos zjem i przy myciu zebow. Tylko te cholerne wrzody :(

andzia
Gosia laski jeźdża już w tych "dorosłych" fotelikach, które są przypinane normalnymi pasami

Magda tak, cała trójca idzie do t:Szok:
A czemu chodzisz do gina prywatnie, jeśli mogę spytać? NIe ma szans dostać się do niego na NFZ?

chodze prywatnie, bo ma w gabinecie fajny sprzet, jest dobrym ginem. Na NFZ przyjmuje w szpitalu, cholernie ciezko sie do niego dostac, a druga sprawa na usg osobno trzeba sie umawiac, a o sprzecie nie wspomne. no i godziny poranne, a mi pasuje popoludniami.

Magda zdrówka dla taty! Dobrze, że humor mu dopisuje! Przy dobrym humorze i zdrówko szybciej wraca:) Ja się naczytałam, że pasami z fotelika może być przypięte dziecko do 15 kg, a więc teraz się zastanawiam właśnie czy już małego w zwykłe pasy zapinać, ale najpierw musimy w końcu zmienić fotelik. Ehhh a z tym płaceniem za badania to przegięcie:36_11_1: oto polska służba zdrowia:kiepsko:
Andzia dzieci z teściową mówisz? Moje dziecko też z teściową, i do tego jeszcze w obcym domu... jakoś sobie tego nie wyobrażam, bo Kuba ostatnio ma świra na moim punkcie...

magda_79
andzia
Gosia laski jeźdża już w tych "dorosłych" fotelikach, które są przypinane normalnymi pasami

Magda tak, cała trójca idzie do t:Szok:
A czemu chodzisz do gina prywatnie, jeśli mogę spytać? NIe ma szans dostać się do niego na NFZ?

chodze prywatnie, bo ma w gabinecie fajny sprzet, jest dobrym ginem. Na NFZ przyjmuje w szpitalu, cholernie ciezko sie do niego dostac, a druga sprawa na usg osobno trzeba sie umawiac, a o sprzecie nie wspomne. no i godziny poranne, a mi pasuje popoludniami.

Rozumiem, ale szkoda, że się nie udało na NFZ, przez 9 miesięcy to się kupę kasy uzbiera

Gosia my mamy fotelik do 25 kg - Coneco Zenith i poki sie tam bez problemu miesci to bedziemy go uzywac. Ja jestem z niego baaaaardzo zadowolona. Szczegolnie jak wracamy skads wieczorem i mlody zasypia. Mozna wtedy fotelik rozlozyc do pozycji lezacej.

To ze wybralam lekarza prywatnie nie powinno oznaczac, ze musze placic za wszystkie badania. Place skladki i powinnam w ciazy miec to zagwarantowane w ramach NFZ. Bez sensu sa te przepisy.

Hej!

A ja dzis siedze z dwójką dzieci:Szok: brat z bratową pojechali na pogrzeb i mi Julke podrzucili, kurcze nie jestem przyzwyczajona do tak temperamentnego dziecka, a przy niej Amelka tez rogów dostaje, już nie wspomne o słówkach jakie się uczy od Julki :Histeria:

Magda dobrze że tata ciut lepiej się czuje! oby szybciutko udało sie zbic te ciśnienie...szkoda tylko że Sylwestra musi spędzić w szpitalu :( no ale zdrowie najważniejsze!
a z tym prywatnym ginem i badaniami to przegięcie, ja też chodziłam cała ciąże prywatnie i wszystkie badania robiłam prywatnie :Kiepsko: pamiętam że za pierwszą wizyte + USG zapłaciłam 120 zł do tego dała mi skierowanie na te pierwsze badania i za nie zapłaciłam 150 zł. więc wtedy najbardziej bolało :Histeria: później wizyta co miesiąc (80 zł), a od 6 m-ca co 3 tyg.(120 zł) ze względu na nadciśnienie
:Szok: więc kasy poszło od groma...

Andzia fajnie macie z ta domówką na Sylwestra, a dziewczyny zasną w obcym domu? nie chcesz T. wziąść do siebie?:Oczko:

Cafe napewno będzie dobrze z pępkami! Amelce odpoadł dokładnie po 3 tyg. ale Julce odpadł po 6! więc się nie przejmuj, będzie dobrze...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Andzia wspołczuje mega syfa. Cos nie w pore.
Ja mam cale czolo wysyfione, ale chowam pod grzywka :lup:

Cafe ja podobnie place za wizyty itp. Kuuuupa kasy na to idzie :(

Anielinka ale masz dzisiaj atrakcje. Mozesz sobie wyobrazic jak to jest z dwojka :)

Tata juz po obchodzie. Zbili mu cisnienie do 140/100, wiec troche lepiej. cukier ma odrobine podwyzszony, bez tragedii. Bedzie mial robiona krzywa cukrzycowa.
Tylko cholesterol ma duzo przekroczony :((( Czeka go pewnie dieta, ale to mu wyjdzie na dobre, bo i tak ma nadwage.
No i dalej nic nie wie kiedy bedzie mial szanse na wyjscie.

Anielinka sił na niesforną dwójeczkę:Oczko: A t. nie chce u siebie z różnych powodów:Oczko: Poza tym chcę się wyspac po imprezie:)

Magda dobrze, że ciśnienie trochę spadło:Całus: A cholesterol to niestety zmora wielu ludzi, ale tak jak mówisz odpowiednia dieta i będzie ok

STasiu już wrócił, zadowolony z krótkich wakacji, niestety ma katar::(: Może zmarzł trochę na tych sankach, nie wiem...oby tylko nic się z tego nie rozwinęło.
Laski zasnęły, a już się lękałam, że będzie tak jak wczoraj, bo chyba z 20 minut wariowały w łóżkach