Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

anielinka zdrowka dla amelki,fajnie,ze udalo sie kupic kurte
ja oczywiscie w zadnej sie nie dopinam:sofunny:
i pewnie cala zime sie nie dopne :sofunny:

magda super,ze masz dlugi weekend...P tez ma wolne?

anouk no nerwowka u was to wiesz jak jest,duzo nie trzeba i klotnia o byle pierdole...badz madrzejsza i ustap dziadowi:Oczko:

goska a ty co na tylku usiedziec nie mozesZ?
len sie kobieto :Oczko:

u rodzicow troche odpoczelam ale i tak wole u siebie i juz
moja mamuska wziela olka dzisiaj juz od rana ... nie wiem co sie dzieje normalnie...po obiedzie K po niego jedzie,bo mamy gosci i bedzie olka kuzynka,iza...to sie troche pobawia(mam nadzieje)

a moim rodzicom cos sie znow poprzestawialo i zaczeli proponowac pomoc...oczywiscie dobrze ale wiecie ,raz cisza...raz az za bardzo...nie wiem o co chodzi
ale korzystam i i staram sie nie miec wyrzutow

Anouk planujemy zakup auta już od roku...ale na auto musimy wziąć kredyt... umowa w szkole jest jaka jest i kompletnie nie wpływa na moją zdolność kredytową... Na szczęście jest ta moja druga praca i właśnie przedłużono mi umowę, a więc na dniach pójdziemy do banku i zobaczymy...
Cafe dobrze, że odpoczywasz:) i że rodzice proponują pomoc:) A co do siedzenia na tyłku to powiem ci, że od rna siedzę i myślę, że wolałabym być dzisiaj w pracy... wiem wiem wariatka ze mnie...

cześc dziewczyny, a my w domu siezimy ale do 16 bo umowilismy sie ze znajomymi na popijawe a dokladniej moj maz i znajomi ja jestem kierowca jak zwykle zreszta....olek poszedl teraz spac wiec ja sie poloze zeby odpoczac przed imprezka u nas wlasnie zaczelo padac i strasznie wieje ja nie wiem w co sie ubrac bo w kurtki sie nie dopinam, a juz nie mowie o innych rzeczach....chyba bede sie ubierala na cebulke.....

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Gosia jak masz jeszcze ochotę na kawkę to hono ino:lol:
U nas leniwie, pada i wieje, więc przedpołudnie domowe.
Planujemy zmianę auta i właśnie jedno sensowne ogłoszenie było w wolsztynie, mówiła K., ze mam tam koleżankę i jakby co to się zabiorę. A przedwczoraj K. znalazł jedno ogłoszenie dużo blizej od nas, więc stwierdził, że na razie odpuszcza ten Wolsztyn. I koniec tematu.
Dzisiaj od rana łazi i kicha i prycha, mierzy temperature, na mój widok pociaga nosem, żebym czasem nie zapomniała, ze się źle czuje. Oczywiście znowu na mojej głowie, teraz dziołchy poszły spac, a ten mi przed chwilą wypalił z tekstem, ze chyba pojedzie do tego WOlsztyna. Nosz k...mac, jak pojedzie, to mu dzisiaj walizki spakuje, bez kitu:Wściekły::Wściekły::Wściekły:

Cafe fanie, ze rodzice proponują pomoc, może widza, że jest CI już ciezko. A ja obiecuje, ze przestane opowiadać różne be rzeczy, bo mam wyrzuty sumienia, że spać przeze mnie nie możesz:Całus:

Gosia na pewno z samochodem łatwiej, ale korzystaj z dnia wolnego i polen się troszkę:yes:

Anouk małż pewnie zmęczony całą sytuacją, ale Ty przecież tak samo to wszystko przeżywasz:Całus: Na pewno się jakoś dogadacie!!!Fajnie, ze masz gdzie wybyć z Julką.

Mei moja mama też typowy skorpion, mam dwie koleżanki spod tego znaku i też ten sam charakter. Za to mój brat-skorpion-zupełne przeciwieństwo mamy.

Justynka a pokażesz w koncu ten brzuchol? Fajne plany na popołudnie!!!

Witam!
U nas tez dzisiaj leniwie. Chociaz rano bylo tak ostro, ze juz prawie rozwod bralam :(
No, ale pojechalismy na ywbieg z psem, teraz pokawkowalismy i jest ok. P. bawi sie z Michałem. Mlody ma faze na punkcie tatusia :lup:
P. ma wolne dzisiaj i jutro do 15. O 15 jedzie do pracy, sobota caly dzien w Niemczech. No, ale niedziela chyba wolna.
Jutro rano wieziemy Miśka do mojej mamy, a my na spokojnie wybierzemy sie na zakupy.

Ja z tym moim synem nie wyrabiam. Dzisiaj zalozylam mu gatki, dwa razy sie zasikal. Pytam go dlaczego nie mowi, ze chce siku. a moje kochane dziecko na to: nie mowie, bo chce pieluche!!!

Zwariuje! Nie wiem, chyba wolalabym, zeby rozrabial. W takich momentach naprawde nie wiem co mu powiedziec :lup:

Zrobiłam dzisiaj nowościową zapiekankę, jak wyjdzie dobra, to Wam wrzucę przepis.

Magda widze, ze i u Ws bojowe nastroje. Ja mam ochotę nakopać K. do tyłka, pierwszy od nie wiem kiedy dzień w domu, a ten mi fochy strzela:Padnięty:
a Michał uparty, ale chyba lepsze to niż łobuzowanie.
U mnie Stasiu lał przez 2-3 tyg. w gacie, zanim zakapował o co chodzi, a jeszcze ze 2-3 miesiace zdarzało mu się popuszczać, także głowa do góry.

andzia
Zrobiłam dzisiaj nowościową zapiekankę, jak wyjdzie dobra, to Wam wrzucę przepis.

Magda widze, ze i u Ws bojowe nastroje. Ja mam ochotę nakopać K. do tyłka, pierwszy od nie wiem kiedy dzień w domu, a ten mi fochy strzela:Padnięty:
a Michał uparty, ale chyba lepsze to niż łobuzowanie.
U mnie Stasiu lał przez 2-3 tyg. w gacie, zanim zakapował o co chodzi, a jeszcze ze 2-3 miesiace zdarzało mu się popuszczać, także głowa do góry.

Pocoeszasz mnie, ale na razie zalozylam mu pampersa. On wie o co chodzi, ale nie chce. Spacjalnie sika :lup: A jak wiadomo przekupstiw u niego nie przejdzie. Ło matko, osiwieje do jego osiemnastki. Na wszystko ma wytlumaczenie!

Ja tez jestem zla, ze wolny dzien, a atmosfera napieta :(

JAka zapiekanke robisz? U nas dzisiaj klasyka :hahaha: Piersi panierowanie, ziemniaczowy i marchewka tarta.

Witam!
U nas dziś cały dzień szaro, buro...deszcz co chwile pada...blehh
Ł. w domu i od rano go wzieło na sprzatanie, tzn. wziął się za wymiene silikonu, uszczelek w brodziku, później poodstwiał szafki, pralke...i tym sposobem generalnie wysprzataliśmy całą chałupe ::): później wizełam się obiad, upiekłam też kruche ciacho z jabłkami, Amelka dopiero co wstała, bo oczywiście wcześniej nie chciała nawet słyszeć o spaniu...no i tak sobie leniuchujemy...

Gosia bez auta naprawde jak bez ręki :Szok: my odebraliśmy wkońcu nasze wczoraj od naprawy, ale Ł. nie chce mi powiedzieć ile zabulił, bo nie chce o tym myśleć nawet (czyli sądze że kupe kasy poszło) mało jeszcze tego teraz na gaz nam auto nie chodzi i trzeba jechac do gazownika no i kasa znowu popłynie....:Padnięty: więc są dwie strony medalu posiadania samochodu :Zakręcony:

Andzia to ci sie chłop "rozchorował" :Padnięty: i co pojechał do tego Wolsztyna???

Magda widze że i ty podjęłaś próbe odpieluchowania, ja do tego się zabieram jak pies do jeża, bo wiem co bedzie się działo :Histeria:

Cafe, Justynka może na zime jakies poncza sobie zakupcie :Oczko: bo z kurtkami to naprawde kiepsko żeby się dopiąc w takim stanie... moja bratówka chodziła zimą w ciązży to też miała rozpięta kurtke wiecznie, no i w kozaki nóg nie mogła zmieścić, bo nogi opuchnięte :Szok:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witam wieczorowo!
No nie lubię takich wolnych dni!!! No nie lubię i koniec!!! W tv nic ciekawego nie ma:/ pogoda taka, że nie bardzo można gdzieś wyjść... odbyliśmy co prawda krótki spacer, ale i tak...:kiepsko: po obiedzie, czyli po 16 padliśmy, Kuba śpi do teraz...
Magda hehehe ale Michałek jest sprytny:) U nas ciągle pielucha jest, Kuba zaczyna kojarzyć i wydaje mi się, że chciałby wołać ale nie bardzo lubi siedzieć na nocniku :Oczko: ja obserwuje i próbuje sadzać, ale i tak cały czas pokładam nadzieję w mojej mamie, której ostatnio udało się nawet złapać kupkę na nocnik:)
Anielinka wiem, wiem, że samochód to jedna wielka skarbonka i to mnie przeraża ale mimo wszystko auto bardzo ułatwia życie i mi bardzo auta brakuje... zwłaszcza, że mieszkamy dość daleko od miasta i ciężko - zwłaszcza zimą...
Andzia i ja współczuje "chorego" faceta w domu!

Ja popołudniu poszłam do mamy na kawkę, z dziećmi oczywiście, K. nigdzie nie pojechał, bo ogólnie umiera:Kiepsko: Wściekła jestem na niego jak nie wiem, niech spada na drzewo!!!
Co do siusiania, to u nas tylko jedna wpadka dzisiaj, z samego rana, przez cały dzień pięknie wołały, nawet kupkę zrobiły na nocnik. Naprawdę jestem w szoku, że tak gładko to poszło. Do mamy poszliśmy bez pieluch, z nocnikami i też pięknie robiły siusiu.
I jakoś tak mi dziwnie wiece, że takie dorosłe mam już dzieci:Podziw:

Wrzucam przepis na zapiekankę, wyszła pycha, a dzieciaki wcinały, aż się uszy trzęsły:)

paczka makaronu penne
1 kg. piersi z kurczaka
paczka mrożonych brokułów
paczka mrożonej marchewki mini
2 serki topione śmietankowe
1 kremówka
łuskany słonecznik
4-5 ząbków czosnku
starty ser żółty

Makaron ugotować al dente.
Piersi pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. warzywa ugotować.
W wysmarowanym naczyniu układamy makaron, mięso i warzywa.
Serki rozpuszczamy w gorącej kremówce, sosem polewamy zapiekanką.
słonecznik prażymy na suchej patelni, wrzucamy do zapiekanki, posypujemy serem i zapiekamy ok. 45 minut.

Z tych proporcji wyszło sporo, także mi zostało jeszcze na jutro:)
Skopiuje przepis obok i mam prośbę do Mei, Anouk i innych, którzy wrzucali ostatnio przepisy, żeby je tez tam skopiować:)
Z góry dziękuję:lol: