Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Ja po maratonie lekarzowym... jednak blokady w kolano nie dostałam :yipi:
dostałam skierowanie na rtg, poszałm zrobić, później spowrotem do chirurga, powiedziała że na zdjęciu nic takiego nie widać, więc dała skierowanie na rezonans (podobno terminy na przyszły rok:Szok:) do tego przepisała mi dwa rodzaje tabletek, dalej mam miesiąc zwolnienia (jestem tym baardzo wkurzona, że znowu nie dostane chorobowego:Zły:) no i na kontrole 29 listopada...
po 2 godz. spędzonych u lekarza, wróciłam do domu, Amelka nie spała, bo ona u kogoś nie umie, no i teraz własnie na nia patrze a ta usnęłą na bajce :Szok: fajnie nie??? o tej godzinie :lup:

przepraszam że tak haotycznie:Nieśmiały:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Mei zdrówka dla Wszystkich dzieciaczków!
A P. miał zjeb*** pretekst żeby się nie spotkać :Szok: faceci...

Anouk z tym plastrem na oko to przegięcie, chyba żadne dziecko by nie dało sobie takiego czegos założyć :Histeria: mam nadzieje że jednak jakoś samo się to oczko wyleczy...:Całus:

Andzia a 3 bita nie chcesz zrobic?:Oczko: nic innego sprawdzonego mi nie przychodzi do głowy...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
Hej!

Ja po maratonie lekarzowym... jednak blokady w kolano nie dostałam :yipi:
dostałam skierowanie na rtg, poszałm zrobić, później spowrotem do chirurga, powiedziała że na zdjęciu nic takiego nie widać, więc dała skierowanie na rezonans (podobno terminy na przyszły rok:Szok:) do tego przepisała mi dwa rodzaje tabletek, dalej mam miesiąc zwolnienia (jestem tym baardzo wkurzona, że znowu nie dostane chorobowego:Zły:) no i na kontrole 29 listopada...
po 2 godz. spędzonych u lekarza, wróciłam do domu, Amelka nie spała, bo ona u kogoś nie umie, no i teraz własnie na nia patrze a ta usnęłą na bajce :Szok: fajnie nie??? o tej godzinie :lup:

przepraszam że tak haotycznie:Nieśmiały:

no to i dobrze i ze .. czekac do przyszłego roku na rezonans ? z Twoimi bólami ? smiech na sali ... łegh ...co za wielka czarna dupa ...

a moze Amelka zrobi mamie suprajsa i pospi do rana ? :))

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Anouk
ciasto z jabłkami :
biszkopt ( taki jak kto umie i jaki ma przepis , chodzi aby był spób pod ciasto ) chyba ze chcecie to Was swój przepis wrzuce .
masa jabłkowa : 1,5 -2 kg jabłek , 2 galaretki (cytrynowe lub agrestowe )
jabłka obieramy i tarkujemy na grubych oczkach , wrzucamy na patelnie i smazymy kilka minut , do goracych jabłek wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia . goracą mase przekładamy na biszkopt i czekamy az ostygnie
masa smietanowa :
pól litra kremówki , 2 smietanfixy , 2 łyzki cukru pudru ( lub opcja z żelatyną )
smietanę ubijamy z cukrem pudrem i smietanfixem przekładamy na mase jabłową , na wierzch tarkujemy czekoldę (dowolną )

andzia for juu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Anouk fajnie jak ie odzywasz :)
Kiszka z tym zezem, ale moze bez tych cholernych plastrow sie obejdzie? Dziwny pomysl dla dwulatka :(

Anielinka super, ze obylo sie bez blokady! Ale co do rezonansu to masakra. Teraz to pewnie w ogole nie robia, bo limity wyczerpali. A jest u Was? Moze probuj do Sz-na? :)

Mei nigdy Filippo nie wydobrzeje jak siostra bedzie podrzucac chore dzieci :(.
A co do P. to na wet nie ma co komentowac. Pewnie biedak umierajacy :lup: Zenada!

anouk powiedzmy ze odpoczelam nie poszlam spac razem z olkiem ale i tak sobie polezalam na kanapie....

anielinka u nas tez takie terminy na rezonans.....

mei dziewczyny maja racje ze Filip to nie wyzdrowieje bo ma caly czas kontakt z chorobą

andzia ja nie pomoge co do ciasta ja tez mam problem co mam upiec na 30 mojego meza a robie dwie imprezy najpierw dla rodziców a potem dla znajomych, pewnie zrobie na kazda jakis tort bo to musi byc, a z reszta nie mam pomysłów....

magda moj olek tez wlasnie oglada bajki tylko ze u dziadków....

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Jeny jaki mam syf w chacie, ale musiałam zajrzeć i chwilę usiąść, zanim zacznę sprzątać.
Była u nas Jagoda i dziewczyny, szczególnie te moje, przechodziły same siebie. Kłóciły się o zabawki, biły, popychały, jedna wielka masakra. Jagoda najlepiej dogadywała się ze Stasiem, ale później wrócił K. i zabrał go na basen, więc demolka od nowa. Włączyłam teletubisie, ale tylko Jagoda była nimi zainteresowana, bo zołzy wyłączały tv itd. Jestem po prostu załamana ich zachowaniem:lup:

anielinka
andzia
My teściowej na pewno kupimy szlafrok:) Chociaż nie wiem, czy ją to ucieszy:)
Jak ją zobaczyłam w 25-letnim szlafroku w przedszkolu, to myślałam, ze padne, wyglądała jak obraz nędzy i rozpaczy i chwaliła się, ze kupiła go sobie jak szła rodzić Zuzę. No coments...

Andzia co teściowa robiła w przedszkolu w tym szlafroku??? :hahaha:

Miało być w szpitalu:lup::lup::lup:

ANelinka czyli znowu nic nie wiesz:Szok:
Weź może zadzwoń na ten rezonans i jak Ci powiedzą, ze nie ma terminów to popłacz się do słuchawki, że Ciebie już tak boli, że nie wyrabiasz z bólu itd, może akurat się coś znajdzie. Koleżanka od Stasia rehabilitacji mówiła mi, że oni mają wolne terminy, ale trzymają je dla nagłych przypadków, dlatego udało się Stasia wcisnąć, spróbuj moze się uda.
A 3 bita nie chce, bo robiłam go na ostatnie imieniny.

Anouk dzięki za przepis:Całus:
Kiszka z tym okiem, a Julce ucieka oczko do środka?
Myśle, ze okulary byłby lepsze i pewnie szybciej dałoby się wadę skorygowac, ew. plaster naklejony na szkło od okularów, bo na oczko to nie bardzo sobie wyobrażam.

Magda no te piżamki drogie, ale powiem Ci, że Stasiu dość długo w każdej spał, jakoś tak z nim rosły:)
A teściowa Twoja mnie po prostu rozwala:Szok:

Justynka na 30-tke to może zamów jakiegoś fikuśnego torta z gołą babą albo cuś:)

witam z ranca

cholera czy juz tak bede marudzic?
teraz,ze ja nie moge spac a za pare tygodni ,ze mlodzi nie pozwalaja??:hahaha:
bleee

anouk ja sie nie znam ale moze sa inne sposoby na julkowe oczko,co??
a moze sie da jakos przekonac??

anielinka ale to sie ciagnie,co?no kurcze czy oni nie moga zrobic rezonansu od razu?ze pilne i juz???

andzia dziewczynki sliczne...naprawde jak na nie patrze to jeszcze bardziej chce mi sie miec juz cala trojke przy sobie:hahaha:

mei wzdych...faceci...on naprawde nie dorosl,wiesz...masakra

magda super,ze misiek zjadl u t ....powiedz zrobiulas cos specjalnego?czy co?
t sie przyznala,ze go nie zmuszala?mowila cos?ciekawa jestem dlaczegpo akurat wczoraj zjadl

K jechal juz przed 5 ale ma wrocic wczesnie,bo jak bylismy na bilansie z mlodym to dostalam skierowanie do onkologa w sprawie tego gowienka na szyi...coprawda lekarka mowila,ze moze lepiej na razie zakleic i nie ruszac do porodu,bo po co mi strresy ale chyba wole ,zeby juz mi ta usunal i z glowy
bo pozniej kiedy??
w kazdym razie zobaczymy co lekarz w ogole powie i zadecydujemy

poplacilam czesc rachunkow :Histeria:
mlody lata po mieszkaniu bez skarpetek - wiadomo

no i musze sie pochwalic...a wlasciwie pochwalic olka...zaczal juz nawet nawet mowic:yipi:
szalu jeszcze nie ma ale wszystko powtorzy i widze wreszcie postepy

andzia mam kolejne pytanie...pamietasz ile potrzebowaliscie mleka na tydzien/miesiac? jak czytam,ze puszka ( 400g )wystarcza na dwa dni to mam gesia skore:Histeria:

Hej!

Andzia jak ja lubie jak wrzucasz fotki :) Jagoda to calkiem pokazna dziewczynka, ale sliczna. a Twoje laseczki to takie male kobietki. Wlosy maja czaderskie :)

Jak patrze na zdjeciach to moj Misiek to sie teraz kruszynka zrobila, taki chudy :hahaha:

Cafe Michałowi zrobilam zupe-krem z ziemniakow, brokulow, kalafiora i groszku. Do tego wrzucilam troche wolowiny i wszystko zblenderowalam. Skoro w takiej postaci mu smakuje to tak bede na razie robic. A zjadl bez zadnego problemu. Chyba doszedl do siebie po antybiotyku i zeby troche odpuscily.

Wspolczuje nocek, nawet sobie nie wyobrazam jak musi Ci byc cholernie ciezko :( Ale to juz naprawde chwila moment i chlopaki beda z Toba:)

Ogromne gratki dla kolejnej gaduly :)

cześć dziewczyny, my tez juz na nogach to moje dziecko to chyba nigdy dłużej nie pośpi jak do 7, a ja od 5 nie spałam bo byłam taka głodna ze masakra ale jescze sie powstrzymuję przed nocnym jedzeniem....

andzia jakie zołzinki słodkie....no normalnie az chce sie miec bliźniaki :)

anielinka to niech andzia ci załatwi jak ona taka dobra w tym jest.....

magda moze rzeczywiscie juz antybiotyk odpuscil i powrócił miśkowi apetyt

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png