Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Vercia ale super z tym kieszonkowym i zakupami :) Cholera, moj P. tez w weekendy pracuje, a ja nic z tego nie mam :hahaha:

Biedny MArcel z ta opuchlizna. Wapno cos podzialalo??

Anielinka ja tez nie lubie jak P. wwczesniej nie powie, ze go nie bedzie. Zawsze cos mozna sobie zaplanowac zamias tsiedziec w domu.

Andzia jak sie udala kawka u kolezanki?

Ja tez sama z Miskiem. Nie poszlismy na spacer, bo zimno i ciemno. Na szczescie P. byl z nim przed poludniem.
Jak zwykle walka z zebami. Dzisiaj juz 5 rzadkich kup bylo, wiec moze w koncu laskawie sie przebija.

Hej,
pokłóciłam się dzisiaj z mamą i mam na maxa skopany humor::(: Ach, szkoda gadać w ogóle:Płacz::Płacz::Płacz:

Magda fotki śliczne, co to za dziewczyna razem z P? I gdzie jestes Ty???
Vercia my uwielbiamy szparagi, kupiłam dzisiaj tez pęczek i będę robiła krem, jak jestes zainteresowana, to wrzuce przepis:) Poza tym szparagi jemy ugotowane np. z bułką tartą, w zeszłym roku robiłam też szparagi pod beszamelem, pycha!!!
A Piotr i Paweł rzeczywiście fajny, pamietam, że kupowałam tam wszystkie akcesoria do Sushi, ale drogi strasznie.
A samotnych zakupów zazdroszczę:Podziw:
Anielinka super, że u Amelki zabki wyszły bezobjawowo, nas męczą piątki i nie jest za ciekawie.

Andzia tulam mocno! Mam nadzieje, ze o nic powaznego nie poszlo z mama i szybko sie pogodzicie!
Sama tez bardzo przezywam jak zdarzy mi sie poklocic z moja mame, wiec wiem jak to jest.

Cos wiesz jak poszlo dzisiaj Twojej siostrze???

JA robiam dzisiaj na necie probna mature z matmy i w szoku bylam jakie to banalne. Co prawda zrobilam tylko 9 pierwszych zadan, ale popelnilam tylko 1 blad. Tydzien nauki i napisalabym to na maxa. Strasznie prosta ta nowa matura.

A dziewczyna na zdjeciu z P. i Michałem to moja 12-letnia chrzesnica o ktorej pisalam, ze awansowala do mistrzostw polski w plywaniu. Baaardzo kochana! Ja jak zwykle trzaskalam fotki i nie zalapalam sie na zadna.

Magda zdolna jestes, ja tam za matme w ogóle sie nie zabieram, nigdy nie byłam z niej dobra, po maturze spaliłam wszystkie zeszyty w wielkim ognisku.
A siostra dziękuje, w miare zadowolona, polskiego bała sie najbardziej, bo najmniej go lubi, ale i najmniej jej na nim zalezało, zdaje jeszcze biologie i chemie, bo chce dalej robic cos w tym kierunku. Pisała temat o śmierci, wypracowanie na podst. H. Krall "Zdążyć przed Panem Bogiem", też bym ten temat wybrała.

A to moja zupa-krem szparagowa:

1 pęczek szparagów obrać, na obierkach ugotować wywar. W drugim garnku rozpuścić kostkę rosołową, dodać pokrojone szparagi i gotować do miękkości, dolać wywar z obierek(wcześniej sprawdzić czy nie jest gorzki). Śmietanę wymieszać z jajkiem i odrobiną zupy, powoli wlewać do naszej zupki:) Zageścić mąką, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, posypać koperkiem i wułala:)

Najgorsze ze wszystkiego jest obieranie szparagów, reszta to już prościzna::):

Andzia dzięki za przepis!!
Magda fotki super!!
My jeszcze wieczorkiem zaliczylismy weterynarza. Odrobaczyłam Kaprysa i zaszczepiłam. Jak na zlość ta pogoda. Nie wypuszczam go często i ciągle sika albo sra w domu. Nie potrafię zliczyc ile razy jadę na szmacie dziennie:Histeria:. MOdlę się o pogodę, bo w takich warunkach samotoalety nie będzie!!!
Jutro praktyka, cholernie nie chce mi się wstawać.
Andzia jak się je obiera???????????????:Histeria::Histeria::Histeria::Histeria::Histeria::Histeria:
Mam świeże i białe całe.

cześć wszystkim

witam z poranną kawką:)
nie było mnie kilka dni bo byłam u teściów odpoczywałam z małym:)
a teraz muszę się wziaść za odgruzowanie mojej chaty, bo jakaś masakra się tu dzieje...;/
nie bardzo wiem co u Was ale mam nadzieję ze szybko uda mi się was poczytać i się zorientować...co i jak:)

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

moje dziecko dzis na nogach od 6...;/ i zaczyna sie pokladac do spania...;)
u nas pogoda jak na razie cudna miejmy nadzieje ze tak zostanie do konca dnia;)

kobiety co serwujecie dzieciaczkom na sniadanko??? u mnie jest z tym ostatnuio problem, bo mały jadłby tylko serki danio, zadnych kanapek, kaszek, owsianek, nic oprocz serkow .... nie wiem co jeszcze moge mu dawac...

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

Witam i ja z kawką:)
Wczoraj jak mogłam w końcu usiąść do kompa w południe to net nie działał.... Chyba jakaś awaria bo kablówki też nie mieliśmy...
Kuba jeszcze śpi... gorączka w poniedziałek jak została zbita - już nie wróciła, a więc stawiam na zęby... Ostatnio jak wyszła Kubie pierwsza czwórka zaczął przesypiać całe noce bez pobudki, a od niedzieli znów się zaczęło... Masakra te nocki...

Nie wiem czy dam radę wam wszystkim odpisać...
Vercia ja też bardzo lubie Piotra i Pawła:) zawsze jak jesteśmy w Poznaniu to staramy się zajrzeć... bo u nas nie ma:/ Fajnie, że są tam rzeczy których nie można dostać w innych sklepach...
Magda fotki super:)
Andzia niezły numer z pianka do golenia :hahaha::hahaha: Fotki z wyjazdu super!!!
Anielinka gratulujemt kolejnego zęba!
Cafe fotki fajne, my też musimy przejechać się do zoo:)

Witam się i ja, ale jeszcze z herbatką :)
u nas słonko świeci od rana, mam nadzieje że troche przygrzeje, bo jest troche zimno jeszcze...

Gosia dobrze że ta goraczka u Kuby przeszła, pewnie na zęby...
Andzia a dziewczyny tez kaszlają, czy tylko Staś? Zdrówka dla niego!!!
Kasioleq ja na pierwsze śniadanie daje mleko, a na drugie zazwyczaj kaszke, więc chyba nie pomoge:)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

No nie mogę, przez godzinę się ładnie bawili, oczywiście głównie się gonili itd., a przed chwilą Stasiu kazał im dotknąć kaktusa:Histeria:, no i oczywiście dotknęły, właśnie skończyłam wybierac im kolce z łapek:Histeria::Histeria::Histeria:

Kasioleqq fajnie, że udało się odpocząć w weekend. U nas rano jest zawsze mleko, a na II śniadanie najczęściej chlebek, czasem jajecznica, ostatnio jadły płatki z maślanką jak starszy brat:Oczko:

Gosia dobrze, że Kubuś już bez gorączki:Całus:

Anielinka
u nas tez słonko, ale zimno. Zreszta ja i tak dzisiaj raczej nie wyjde, zobaczymy.
STachu zaczął tak brzydko kaszleć w nocy, zołzy też pokasłują, do tego zaczęły psikać i przy każdym psiknięciu wylatują z nosa wszelkie kolory tęczy:Zakręcony: