Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

anielinka
Cafe śliczne zdjęcia Olka na n-k:) widze ma nowy domek? siedzi w nim chętnie?
Veronica ale ostatnio szalejesz z zakupami :whistle:, nieżle sobie wymyśliłaś te działkowanie się z mężem :Oczko:

anielinka
kupilismy ostatnio w ikei,kosztowal 29zl....fajny nawet chociaz o wiele bardzie podobjaja mi sie kolorowe ,z jakimis postaciami z bajek na przyklad
ale chcielismy zobaczyc jak zareaguje i na poczatku bal sie troche ale teraz jest juz ok

cafe82
a w urzedzie nie ma zadnych ciekawych ofert?
a jakies szkoilenia z prawdziwego zdarzenia?
jakies staze?
niz UP nie organizuje?
moze jakies przekwalifikowanie?

O staż się staram... ale przecież UP mają swój czas i swoje procedury:/
Jakakolwiek oferta w UP pojawia się to składam cv - ale takich ofert jest bardzo mało... szukają samych stolarzy, murarzy, malarzy i innych... A jak już jest coś dla kobiet to podobno jest tyyyyle chętnych, że masakra... no ale składam, bo jakbym się miała jeszcze tym przejmować:/
A co przekwalifikowania to właśnie zastanawiam się nad wyborem studiów i nie wiem czy robić to co chciałam, czy może coś innego... Muszę to rozważyć..

gosiammm
cafe82
jakies staze?
niz UP nie organizuje?

Jakakolwiek oferta w UP pojawia się to składam cv - ale takich ofert jest bardzo mało... szukają samych stolarzy, murarzy, malarzy i innych... A jak już jest coś dla kobiet to podobno jest tyyyyle chętnych, że masakra... no ale składam, bo jakbym się miała jeszcze tym przejmować:/
A co przekwalifikowania to właśnie zastanawiam się nad wyborem studiów i nie wiem czy robić to co chciałam, czy może coś innego... Muszę to rozważyć..

pytam bo tyle sie slyszy ,ze UP pomaga ale jak widac tylko sie slyszy
mysleliscie kiedys o czyms wlasnym,moze warto?sa teraz dofinansowania z UP,chyba 18 tys.....to juz cos

cafe82
gosiammm
cafe82
jakies staze?
niz UP nie organizuje?

mysleliscie kiedys o czyms wlasnym,moze warto?sa teraz dofinansowania z UP,chyba 18 tys.....to juz cos

z tymi dofinansowaniami to też nie tak łatwo ::(: Ł. się dowiadywał, bo chce otworzyc własną działalnośc, tzn. narazie pracować tu gdzie pracuje, a po godzinach zajmowac się firma....ale narazie tylko rozważamy wszelkie za i przeciw:)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

cafe82
gosiammm
cafe82
jakies staze?
niz UP nie organizuje?

Ta dofinansowania są i nawet coś myślałam o jakimś sklepie internetowym.... Ale nie mamy kasy na towar:/ A z dofinansowania przeznaczyć można tylko 10% na towar:/ A od 18 tyś to tylko 1800 :/ a i tak pewnie o 18 tyś nie ubiegalibyśmy się tylko o mniej...

Wyprasowałam:Padnięty::Padnięty::Padnięty:Coś mi dzisiaj kręgosłup dokucza i cieżko było mi wystać:Padnięty::Padnięty::Padnięty:

Gosia
no z UP ciężko coś znaleźć, ale nie ma rzeczy niemożliwych, na pewno w końcu coś się uda:Całus:
A poroznosiłaś swoje papiery do przedszkoli?

Anielinka mój K. dostał dofinansowanie z UP 12 tys., ale to było 4 lata temu, pamiętam, że wymagania nie były spore, zalezy też kto co chce otworzyć, K. miał sprzęt i sporo innych rzeczy po ojcu, wiec było dużo łatwiej.

andzia
Wyprasowałam:Padnięty::Padnięty::Padnięty:Coś mi dzisiaj kręgosłup dokucza i cieżko było mi wystać:Padnięty::Padnięty::Padnięty:

Gosia
no z UP ciężko coś znaleźć, ale nie ma rzeczy niemożliwych, na pewno w końcu coś się uda:Całus:

Anielinka mój K. dostał dofinansowanie z UP 12 tys., ale to było 4 lata temu, pamiętam, że wymagania nie były spore, zalezy też kto co chce otworzyć, K. miał sprzęt i sporo innych rzeczy po ojcu, wiec było dużo łatwiej.

Na razie jeszcze nie poroznosiłam do przedszkoli:/ Zresztą jak na razie po mojej specjalizacji do przedszkola publicznego raczej mnie nie przyjmą:/ Ale i tak poroznoszę w najbliższym czasie zaznaczając, że od października będę robić mgr. No i cały czas myślę o Poznaniu...

anielinka
Andzia troche się juz pozmieniało w tyurzędach, ale napewno trzeba być bezrobotnym i zarejstrowanym w UP przez jakiś czas...
mój brat też kiedys dostał dofin. z UP 12 tyś:)musiał później tylko przedstawić f-ry za zakup towarów...

No fakt, wtedy tez tak było i był warunek, ze firma musi przynajmniej rok istnieć, co jakiś czas przyjeżdżali też na kontrole. Plus jest taki, że wszystkie nowo powstające firmy są przez dwa lata na tańszym Zusie

gosiammm
andzia

Gosia

Na razie jeszcze nie poroznosiłam do przedszkoli:/ Zresztą jak na razie po mojej specjalizacji do przedszkola publicznego raczej mnie nie przyjmą:/ Ale i tak poroznoszę w najbliższym czasie zaznaczając, że od października będę robić mgr. No i cały czas myślę o Poznaniu...

Ostatnio jak byłąm na Dniu Kobiet to była też szwagierka mojej kolezanki i tez skończyła pedagogike, mówiła, ze przez 3 lata roznosiła oferty do różnych przedszkoli, aż w końcu się do niej odezwali, bo jakaś babka poszła na macierzyński i pożniej wychowawczy, także Gosia trzeba próbowac, na pewno w końcu się uda.
A ta babka, która poszła na ten wychowawczy urodziła trojaczki:lol:
10 lat się leczyła, bo nie mogli mieć dzieci.

andzia
anielinka
Andzia troche się juz pozmieniało w tyurzędach, ale napewno trzeba być bezrobotnym i zarejstrowanym w UP przez jakiś czas...
mój brat też kiedys dostał dofin. z UP 12 tyś:)musiał później tylko przedstawić f-ry za zakup towarów...

No fakt, wtedy tez tak było i był warunek, ze firma musi przynajmniej rok istnieć, co jakiś czas przyjeżdżali też na kontrole. Plus jest taki, że wszystkie nowo powstające firmy są przez dwa lata na tańszym Zusie

Najgorsze jest to, że przez rok też nie można podjąć żadnego innego zatrudnienia:/