Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej


Rekomendowane odpowiedzi

Hej:)
Zołzy poszły spac, a ja myk z kawką do Was:)
Zaliczyłyśmy długaśny spacer, a teraz jestesmy uziemione, bo miedzy 12-15 ma przyjechac pan od pralki. Jak znam zycie, to przyjedzie o 15-tej, jak bede musiała isc po Stasia:Padnięty:
ZOłzy miały dzisiaj od rana takie pomysły, ze nie nadążałam.
Najpierw przewróciły suszarke z praniem, ale nie w tym rzecz, bo robią to reguralnie, pod suszarką najadły sie biszkoptw, nakruszyły jak w chlewie, a pranie(białe!!!) było wilgotne i przewróciło sie na te okruchy:lup:
Póżniej Zośka wsadziła głowe do pralki, a Maryśka próbowała ja w niej zamknąć!!!A jeszcze przed samym spaniem wlazły na Stasia łózko i urwały jego lampke nocna ze sciany!!!

Odnośnik do komentarza

Gosia ale rozpusta. Ja nie wiem jak Ty mozesz na tego Kubusia narzekac. Przeciez to anioł:D
Magda Michał znowu robi sensacje w nocy?
Anielinka dobrze, ze w koncu sie wyspałaś. A deprecha mnie trzyma juz chyba z miesiac. Dzisiaj rano zrobiłam Kubie awanture, ze nie założył nowego papieru toaletowego na rolke, skoro widział, ze sie skonczył. Darłam sie jak głupia!!!
Vercia przepis na muszle brzmi pysznie. Zapisałam i na pewno wypróbuje

Odnośnik do komentarza

Vercia przepis na dorsza w beszamelu.

Filety z dorsza kroimi na mniejsze kawałki(ok. 1 kg), skrapiamy cytryna wymieszana z oliwa, smarujemy z obu stron musztarda i posypujemy natką pietruszki. Odstawiamy do lodówki na 3-4 h.
Dorsza razem z zalewą podsmażamy na patelni na maśle z obu stron, nastepnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym tłuszczy podsmażamy pokrojone w plastry dwie pory, kłądziemy na rybe, zalewamy beszamelem i pieczemy ok. pół godzinki:)

Odnośnik do komentarza

andzia
Vercia przepis na dorsza w beszamelu.

Filety z dorsza kroimi na mniejsze kawałki(ok. 1 kg), skrapiamy cytryna wymieszana z oliwa, smarujemy z obu stron musztarda i posypujemy natką pietruszki. Odstawiamy do lodówki na 3-4 h.
Dorsza razem z zalewą podsmażamy na patelni na maśle z obu stron, nastepnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym tłuszczy podsmażamy pokrojone w plastry dwie pory, kłądziemy na rybe, zalewamy beszamelem i pieczemy ok. pół godzinki:)

A jak robisz sos beszamelowy???

Odnośnik do komentarza

magda_79
andzia
Vercia przepis na dorsza w beszamelu.

Filety z dorsza kroimi na mniejsze kawałki(ok. 1 kg), skrapiamy cytryna wymieszana z oliwa, smarujemy z obu stron musztarda i posypujemy natką pietruszki. Odstawiamy do lodówki na 3-4 h.
Dorsza razem z zalewą podsmażamy na patelni na maśle z obu stron, nastepnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym tłuszczy podsmażamy pokrojone w plastry dwie pory, kłądziemy na rybe, zalewamy beszamelem i pieczemy ok. pół godzinki:)

A jak robisz sos beszamelowy???

Rozpuszczam dwie łyzki masła w rondelku, jak sie rozpusci daje dwie łyżki mąki, mieszam, doprawiam sola, pieprzem i gałką muszkatałową, powoli wlewam ok. 3/4 szkl. bulionu, cały czas mieszajac i 3/4 szkla. mleka. Cały czas mieszać, aż sos osiągnie konsystencje gestej śmietany.
Mam nadzieje, ze napisałam to w miare zrozumiale. Ja bardzo czest uzywam beszamelu do róznych zapiekanek

Odnośnik do komentarza

magda_79
andzia
Vercia przepis na dorsza w beszamelu.

Filety z dorsza kroimi na mniejsze kawałki(ok. 1 kg), skrapiamy cytryna wymieszana z oliwa, smarujemy z obu stron musztarda i posypujemy natką pietruszki. Odstawiamy do lodówki na 3-4 h.
Dorsza razem z zalewą podsmażamy na patelni na maśle z obu stron, nastepnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym tłuszczy podsmażamy pokrojone w plastry dwie pory, kłądziemy na rybe, zalewamy beszamelem i pieczemy ok. pół godzinki:)

A jak robisz sos beszamelowy???

miałam o to samo pytac:)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Odnośnik do komentarza

Ja czesto robie jeszcze taka szybka zapiekanke ze szpinakiem:

Gotujemy paczke makaronu penne
ok. 30-40 dkg pieczarek kroimy w plastry i podsmażamy z cebulką
W osobnym garnku rozmrażamy szpinak(liściasty, nie rozdrobniony),
gdy sie rozmrozi dodajemy go do pieczarek, doprawiamy solą, pieprzem, gałką i kilkoma zabkami czosnku.

W wyzmarowanym naczyniu zaroodpornym ukłądamy makaron, wsypujemy na niego pieczarki ze szpinakiem, mieszamy wszystko, zalewamy sosem beszmelowym i posypujemy żółtym serem. pychotka!!!

Odnośnik do komentarza

Umyłam podłogę w sypialni i stwierdziłam, że muszę odpocząć :hahaha:
Kurde jeszcze worki do odkurzacza się skończyły i muszę z miotłą latać:/
A u nas Kuba przestał interesować się suszarką do prania:) może stać na środku, a on ma ją gdzieś... Mieliśmy problem ostatnio z tym, że lubił przesuwać krzesła (pewnie sąsiedzi z dołu na głowę dostawali) ale na szczęście Kuba doszedł do wniosku, że lepiej przesuwać coś co ma kółeczka:)

Odnośnik do komentarza

Gosia u nas jest przesuwane wszystko,a we dwei to iłózeczka przestawiaja. Naprawde:glass:

Magda ja tez nie mam czasu gotowac, a rybke to najszybciej skropić cytrynka, posypac przyprawa do ryb, koperkie, kapnąć oliwa z oliwek, w sreberko i na 20 minut do piekarnika. Pychotka. Zołzy miały taka wczoraj i maja jeszcze na dziś.

Aaa, jeszcze kawałek cebulki połozyc na rybie.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...