Skocz do zawartości
Forum

Krwawienie w ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

hej jestem w 8 tygodniu ciazyi krwawie, zaczelo sie od plamienie ok 2 tygodni temu ale od tygodnia krwawie i zdarza sie ze krwawienie przypomina okres. Niestety mieszkam w uk i tu nie ma czegos takiego jak potrzymywanie ciazy, czy badanie w celu ustalenia krwawienia. Pielegniarki zrobily mi usg 2 razy i oznajmily ze dziecko zyje i mam czekac bo teraz to wszystko zalezy od natury.Wybrala sie do polskiego ginekologa, ktory niesety tez nie jest zbyt skory do wyjasnien i jakos nie ma do niego zaufania, ale lepsze to niz nic. lekarz stwierdzil ze mam jakis stan zapalny i przepisal na to clotrimazole w czopkach, natomiast na potrzymanie ciazy cyclogest 200mg ( progesteron), krwawienie zmiejszylo sie jednak nie ustalo ( biore ten lek 2 dzien) strasznie sie martwie i najgorsze jest ze nie ma sie do kogo tu zwrocic, lekarze niekompetetni.....

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cha00x1cmcm3g.png

Ja w 12 tyg ciąży plamiłam i wylądowałam w szpitalu. Dostałam zastrzyki i cały czas biorę duphaston. Od miesiąca już nie plamię. No ale niestety zrobił mi się krwiaczek. Całą ciążę leżę w łóżku. I Tobie też bym poradziła leżenie plackiem, bo przy krwawieniach i plamieniach lekarze zazwyczaj karzą leżeć i zabraniają współżycia. Możesz dodatkowo brać witaminki dla kobiet w ciąży np. feminatal. Życzę zdrowego maluszka.:36_3_15:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-43793.png

Ja tez plamiłam na początku ciązy ok 10 tyg, dostałam luteinę dopochwowo i plamienie ustało do tego zwolnienie i miałam się nie przemęczac ale na USG nie wykazało niczego niepokojącego ale luteinę mogłam ostawic dopiero teraz. Dobry lekarz w Polsce zainteresował by się tym i chodziła bys na wizytę co tydzien (kontrola) albo dostała byś skierowanie do szpitala.

http://malenki.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png http://s2.pierwszezabki.pl/024/0243779c0.png?4257http://img16.imageshack.us/img16/2507/dsc00544sh.jpg

tez palmiłam i nawek troche zaczełam krwawić - jak dzwigłam garnek ;(
już mam 18/19 tydzień ciąży, 2miesiace poleżakowałam i jest bardzo dobrze :) bo
krwiak cię wchłonął, szyjka sie wydłużyła na usg wyszło że jest dobrze z łożyskiem i nie musze leżeć :) ale oczywiście uważam na siebie i już nie dźwigam.
Przyjmowałam duphaston do 18 tyg ciaży - czytałam że później łożysko wytwarza co trzeba i nie trzeba już brać duphaston jak sie nie krwawi. Wiec już nie biorę i mam nadzieje że będzie ok.

Witaj,ja tez mieszkam w uk i wiem jak tu wyglada opieka nad ciaza...Jestem w 15tyg ciazy,2 tyg temu mialam krwawienie,pojechalismy na A&E do szpitala,spedzilam 7godz. w szpitalu.Najpierw wywiad z pielegniarka,potem czekanie,wywiad z lekarzem.Pobrali mi krew,badanie moczu...i dalsze czekanie na ginekologa...Obolala i w nerwach co dzieje sie z dzieckem.Niezrobili mi usg bo to byla niedziela,porazka!
Milam szczescie ze w poniedzialek mialam miec wczesniej juz zabookowany scan.
Scan wykazal ze z dzidzia ok,ale nadal nie wiedzialam dlaczego krwawie...
Pojechalam do pol,kliniki.Ginekolog przepisal mi cyclogest na podtrzymanie ciazy.
Staram sie odpoczywac,nie dzwigam...
Mam nadzieje ,ze bedzie ok!!!!

martab0 Hej ja mieszkam w Irlandii i jakiś czas temu miałam krwawienie najpierw słabe w 6 tygodniu więc Pani doktor przepisała mi Cyclogest po dwoch tygodniach miałam ostry krwotok i do tego kazała mi zażywać znów cyclogest, gdy pojawi się znów krwawienie doodbytniczo ponieważ dopochwowo mógł by zostać wydalony przez krew plus 3* dziennie duphaston. Teraz jestem w 30 tygodniu ciąży i jest wszystko ok. Idź do innego lekarza lub poproś polskiego u którego byłaś o przepisanie duphastonu. Trzymam kciuki - będzie dobrze - głowa do góry najważniejsze że maleństwo żyje!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmht6x58iwc.png

Ja tez krwawiłam w ciąży i to na samym początku i zamiast iść na pierwszą wizyte do lekarza dzień wcześniej trafiłam do szpitala.W szpitalu przepisali mi duphaston i powiedzieli że czasem tak się dzieje i że jak będzie większe krwawienie to zgłosić się do szpitala.Przez jakiś czas niemiałam krwawienia aż pewnego dnia z minuty na minutę zaczęłam krawić tak jak podczas miesiączki.Wpadłam w panikę bo bvałam się że poroniłam (tak jak 1 ciążę).Wizytę miałam dopiero za kilka dni i mimo że pkrawienie ustąpiło postanowiłam zgłosić się do położnej.Natomiast połozna odesłała mnie do ginek który przyjmował w tym czasie ale pani ginek była bardzo niemiła dla mnie i wcale się nieprzejęła moim krwawieniem i na dodatek powiedziała że nic sie niedzieje i żebym do szpitala się zgłosiła a nie po ośrodkach latała.Na szczęście krawienie niepowróciło a ja przy wizycie powiedziałam o tym lekarzowi on zbadał mnie i okazało sie że mam nadżerkę która jest przyczyną moich krwawień.

Dodam jeszcze że przed trafieniem do szpitala przed pierwsza wizytą u ginekologa zglosiłam się najpierw do lekarza ginekologa z pomocą który przyjmował wtedy w ośrodku.Niestety on tez nie był miły dla mnie wręcz wulgarny i nie miał dla mnie czasu na dodatek powiedział że on nie jest jedynym lekarzem w tym mieście.Paranoja.Normalnie jestem przerażona jak niektórzy wykonują swój zawód i traktuja ludzi którzy potrzebuja pomocy...

martab0
hej jestem w 8 tygodniu ciazyi krwawie, zaczelo sie od plamienie ok 2 tygodni temu ale od tygodnia krwawie i zdarza sie ze krwawienie przypomina okres. Niestety mieszkam w uk i tu nie ma czegos takiego jak potrzymywanie ciazy, czy badanie w celu ustalenia krwawienia. Pielegniarki zrobily mi usg 2 razy i oznajmily ze dziecko zyje i mam czekac bo teraz to wszystko zalezy od natury.Wybrala sie do polskiego ginekologa, ktory niesety tez nie jest zbyt skory do wyjasnien i jakos nie ma do niego zaufania, ale lepsze to niz nic. lekarz stwierdzil ze mam jakis stan zapalny i przepisal na to clotrimazole w czopkach, natomiast na potrzymanie ciazy cyclogest 200mg ( progesteron), krwawienie zmiejszylo sie jednak nie ustalo ( biore ten lek 2 dzien) strasznie sie martwie i najgorsze jest ze nie ma sie do kogo tu zwrocic, lekarze niekompetetni.....

przykro mi z powodu Twojego krwawienia, mam nadzieję, że będzie w porządku, a masz możliwość skontaktowania się z lekarzem z Polski? a może ktoś z rodziny, kto mieszka w Polsce może pójść do lekarza ginkologa u nas i wypytać co i jak, podać jakieś zalecenia?