Skocz do zawartości
Forum

Mięso mielone (klopsy) w sosie śmietanowo-pieczarkowym


asica

Rekomendowane odpowiedzi

Na obiad super :P Polecam :wink:

30 dag pieczarek obrać i pokroić w cienkie paseczki, wrzucić na patelnię i odparować.

Mięso mielone zagnieść z pokrojoną w kostkę cebulą, z jajkiem, odrobina bułki tartej (lub czerstwej , jak kto robi :roll: ) posolić , popieprzyć, dodać około 1/3 odparowanych pieczarek.

Usmażyć klopsy

Rozpuścić kostkę rosołową w wodzie i wlać to w tłuszcz po smażeniu klopsów, dodać resztę pieczarek.

Zagotować.

Zaciągnąć śmietanką wymieszaną z mąką- według uznania, jak kto robi gęsty sos :Oczko:

Można ewentualnie do sosu dodać świeży koperek :P

Usmażone klopsy włożyć do sosu i odstawić na 5-10 minut. NIE GOTOWAĆ !!!

Rzecz jasna, potrawa do ziemniaków :Oczko:

Dumny zerówkowicz
http://lbym.lilypie.com/3iudp1.png

" Kobieta bardziej kocha dziecko niż męża. Bo dziecko jest na pewno jej, a m

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...