Skocz do zawartości
Forum

Mamusie z przełomu 2007/2008

Gość kwiatuszek9876

Rekomendowane odpowiedzi

myszka19842
dzieki za przepisiki napewno coś spróbuje może zaczne od MALINOWY SMAKOŁYK ciekawa jestem czy mój mały to zszama!!!!!!!!!
ale powinien!!!!!!!!!!!
szani a ty będziesz coś podawać ztych przepisików twojemu maleństwu!!!!!
jetsem ciekawa reakcji na takie nowości!
jak zrobie to wam powiem jaka była reakcja Kacperka na nowe nowości do jedzenia!
czy pluł :36_2_16:czy jadł aż mu sie uszy trzęsły!:36_11_15:

myszka mam zamiar cos zrobic ciekawia mnei te leniwe kluseczki bo na rysunku który w gazecie jest to fajnie wygląda ;) hehh jak podam tez powiem jak reagował. Mały raczej wybredny nie jest ale.......kto wie ;)
zimnooo na tym dworku ja chyba małemu rękawiczki bede zakładac dzisiaj mial rączki jak lód ;)

Ja chyba tez sie podlacze do tych malinowych smakolykow. A kluseczki tez bomba ale nie wiem czy moj maly da sobie z tym rade - na raze go naciaga:wymiotuje: jak daje mu cos wiekszego do zmielenia w buzce.

Dobry pomysl z tymi rekawiczkami bo moj maly tez na spacerku mial lodowce, ale kurcze co bedzie w zimie??? jejku jak ja nienawidze zimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:36_2_40:

reginko sorki za ten blad - musialam pomylic z innym brzdacem tego 5 zabka. A co do mleka to na pierwszy ogien pojdzie bebiko i zobaczymy. Na razie musze zakupic caly potrzebny sprzet::))

Dobranoc mamusie.

http://s5.suwaczek.com/200903031670.png
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200801221770.png http://s2.pierwszezabki.pl/003/0033689a0.png?6185

Gość kwiatuszek9876

u mnie te przepisy sie chyba nie sprawdza poniewaz moja nie moze zoltka ale moze z dynia sprubuje dziadzius przynieseie siwza to akyrat cos sie zrobi :)
Mala juz spi chodz bylo ciezko ona poprostu jest niemozliwa mowie wam potrafi nawet ze zamknietymi oczami wstac .

mój też już śpi ale jak zjadł o 15:00 obiadek tak mi jeszcze nic niejadł :( i tak już od kilku dni jest zje obiadek a potem dopiero koło 24:00 zjada i to tylko troche a potem dopiero około 6:00.

Myszko własnei daj inne zdjęcie małego bo ciężko porównac do kogo bardziej. za to u martusi to zadnego problemu :P heheh :)
dodałam album ale niewiem jak zrobic zeby była galeria :(

Gość myszka19842

Szani
mój też już śpi ale jak zjadł o 15:00 obiadek tak mi jeszcze nic niejadł :( i tak już od kilku dni jest zje obiadek a potem dopiero koło 24:00 zjada i to tylko troche a potem dopiero około 6:00.

Myszko własnei daj inne zdjęcie małego bo ciężko porównac do kogo bardziej. za to u martusi to zadnego problemu :P heheh :)
dodałam album ale niewiem jak zrobic zeby była galeria :(

hejcia wiecie nie da się tam zmienić fotki ale jak zmienię i tak będzie żle bo on na wszystkich tak samo wygląda!!!!!!!!!!
ale na live najlepiej

Gość myszka19842

Hejka!

Dziewczyny obejrzalam Wasze galerie. Jejciu jakie te dzieciaczki słodkie:)

myszko a Tobie naleza sie szczegolne podziekowania za osobisty wklad w degustacje mleka bebiko:36_2_46::36_2_46::36_2_46:

Myslicie ze cos wyjdzie z tych kluseczek jak zamienie kaszke ryzowa na pszena? mamy problem z zaparciami i wolalabym nie podawac ryzowej.

monia przestań bo robię się czerwona!:36_2_43:
zawsztydziłąm się!
a co do tych kaszek to nie mam pojęcia ale tak na ludzki rozum to z pszennej możesz mieć bardziej taką papkę a nie kluseczki i będziesz musiałą napewno troszke więcej jej dać\!!!!
a ryżowa powinna być najlepsza!
ale jak macie problemik zzaparciami to naprawdę nie wskazane!
buziaczki

Gość kwiatuszek9876

bylam z mala u lekarza po recepte i ja zwarzylam przez 3 mieiace przybrala tylko 1,2 kg a myslalam ze wiecej bo taka ciezka i je za 5 ze ...............
Myszko chodzi mi o to , że moja mala jest tu malym rodzyneczkiem , bo wy mamusie macie chlopcow , szkoda tylko ze tak daleko , bo moze mozna ich juz swatac :))

Gość myszka19842

WIECIE CO ZAUWAŻYŁAM!!!!!!!
OD 3 DNI NIE PODAJE JUŻ MAŁEMU SOCZKÓW Z MARCHWI!!!!!!!!!1
BO CERE MIAŁ CAŁĄ MARCHEWKOWĄ CZYLI MOIM ZDANIEM JEST PRZEMINERALIZOWANY!!!!!!!
PRZEDTEM KACPEREK BYŁ TAKI NIESPOKOJNY!!!!!!!!!!!!
JUZ OCZKA MIAŁ ZAMKNIĘTE A WSTAWAŁ I PŁAKUSIAŁ!!!!!!!!!!!!!
SPAŁ MI NIESPOKOJNIE!!!!!!!!!
I ODKĄD NIE PODAJE MU MARCHWI WSZYSTKO SIĘ ODMIENIŁO!
KACPEREK JEST SPOKOJNIUTKI!!!!!!!!!
NIE DO POZNANIA!!!!!:36_2_25:
SĄDZE ŻE MOŻE GO TEŻ BRZUSZEK BOLAŁ!!!!!!!!!
A WY CO PORABIACIE!!!
MÓJ MĘŻUŚ NA NOCKE DO PRACY POSZEDŁ A MY SAMI ZOSTALI!!!
NUDY Z BUDY!:ehhhhhh:
BUZIACZKI

Gość myszka19842

2 tygodnie temu wysłąłąm skierowanie poleconym przez naszą poczte polską do rabki!!!!!!!!!
Dzwonie do tej rabki bo to bardzo pilne i okazujee sie że jeszcze nie dotarło!!!!!!!!!
A mi szczeka opadła!!!!!!!!!!
2 tygodnie i polecony prorytet nie doszedł!!!!!!!!!
Jutro zmykam na poczte reklamacje złożyć!!!!!!!!!!!!!
Jestem taka wkurzona,że masakra!!!!!!!!!!!!

ja tez jeszcze nie spie :) mały śpi a ja nie. Wkońcu mam troche czasu a własciwie dzisiaj mialam luźny dzień od małego bo w tym czasie oczywiscie sprzątałam: ) Teściu był i z małym sie bawił i na spacerek go wzioł :)
Wiecie co czasami tak patrze na małego i sobie mysle ...dopiero sie o ciazy dowiedziałam, dopiero odliczałam dni do porodu, dopiero rodziłam a tu juz mały ma te prawie 8 miesiecy :) Ale najgorsze ze łąpią mnie czasem myśli ze mogło go niebyc i co wtedy :( i coraz bardziej sie o niego boje choc wszystko jest ok a wszystko przez te mysli z porodu.
Chyba jakiegos doła łapie...

Witajcie mamuski.

szani chyba kazda mama ma takie czarne mysli czasami, ze jakby sie cos stalo.... i czlowiek sie martwi. Ale tak chyba bedzie juz zawsze bo nawet jak dzieciaczki beda mialy po 30-tce to tez sie bedziemy martwic o malenstwa::))

martusiu ostatnio faktycznie zaniedbalam troche wode i rumianek - zalecenia p.doktor.
No al wczesniej pil duzo i tez byl problem.

Obiecuje sobie ze od dzisiaj bede go poic ile sie da:) (daje duzo cyca wiec moze nie jestem az taka zla matka:(?)

myszko no co Ty? Dziekowa tak czy siak.::))

Pozdrawiam mamusie

http://s5.suwaczek.com/200903031670.png
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200801221770.png http://s2.pierwszezabki.pl/003/0033689a0.png?6185

Gość myszka19842

hejcia co tam u was?
u nas śliczna pogoda napewno na spacerek się wybiore!!!!!!!!!!!!!!
mój kacperek juz jest nie możliwy ja do kuchni on za mną!!!!!!!!!!!!
jak z tatą zostaje to tak płacze ze mojemu już nerwy puszczają!
a jak mamusia przychodzi to oki!!!!!!!!!!!!!!!1
cały chepi!!!!!!!!!!!!!!!!
na balkon pranie ide wywiesić a ta mała gadzina za mną na balkon!!!!!!!!!
i jak go tu na chwile zostawić !!!!!!!!!!!
dzisiaj przyszedł za mną i z półki w kuchni powyrzucał mi wszystkie garki i zaczął się tłuc!!!!!!!!
wy też już macie takie doświadzczenia ze swoimi pocieszkami!!!!!!!!?

Gość myszka19842

DZIEWCZYNKI SKIEROWANIE DOSZŁO DO RABKI!
I PRZEŻYŁAM DZIŚ SZOK!!!!!!!
BABKA MI Z IZBY PRZYJĘĆ ZRABKI DZWONI, ŻE MAM PRZYJECHAĆ W TEN PIĄTEK!!!!!!!!!
JESTEM ZAŁĄMANA!!!!!!!!!!
TAK SZYBKO!!!!!!!!!!!!
ALE ONA MI POWIEDZIAŁĄ, ŻE NIE MA SIĘ CO DZIWIĆ BO NA SKIEROWANIU BYŁO PILNE!
MAM TAKI MĘTLIK WGŁOWIE NIE WIEM CO WOGÓLE WZIĄSC I W JAKICH ILOŚCIACH NA TAK DŁUGO:aku: