Skocz do zawartości
Forum

Czy możliwa jest owulacja mimo negatywnych testów owulacyjnych?

Rekomendowane odpowiedzi

Staramy się z mężem od 5mięsiecy. Cykl mam miedzy 28 a 31dni. Drugi miesiąc z rzędu robiłam testy owulacyjne, wszystkie wyszły negatywne. W tym miesiącu 15 dnia cyklu wyszła najmocniejsza kreska, tak jak poniżej. Na pozostałych (miedzy 11 a 18dniem kreski prawie niewidoczne lub niewidoczne). Czy to możliwe że mimo tych negatywnych testów dochodzi do owulacji? 16dnia czułam specyficzny lekki ból jajnika, jak co miesiąc. Te testy jednam mnie martwią. Czy ktoś miał tak, że zaszedł w ciąże mimo negatywów? 

IMG_20210518_220103.jpg

Oczywiście że możesz miec owulacje mozesz miec krotki skok hormonu i  jesli robisz tylko wieczorek to skok mozesz miec rano . Albo testy owulacyjne moga byc zle. Bo ja porownywalam testy z allegro  i testy z domowe laboratorium  i te z domowe  laboratorium byly bardziej czule i lepiej kreski pokazywaly . ALE najlepszym sposobem na sprawdzenie czy masz owulacje jest chodzenie na monitoring do ginekologa   idziesz tam 2 lub 3 razy wtedy  ginekolog stwierdzi  czy pecherzyki rosna i czy pękają .   Ja na twoim miejscu poszla bym  na monitoring do ginekologa