Skocz do zawartości
Forum

Listopadowe mamy 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Aniu ja idę na wizytę we wtorek po miesiącu, tez nogami zaczynam przebierać 😝 będę jutro czekać na wiadomość od Ciebie 🙂 jak tam Leon jeśli dobrze pamietam 😉 ciekawe czy teraz już po 30tyg będę chodzić jakoś częściej 🤷🏻‍♀️ Bo słyszałam,ze niektórzy lekarze tak praktykują. Ze zmiana pogody przyszła fala energii trochę dzisiaj posprzątałam jutro mam męża to on zrobi to czego ja już nie mogę 😉 takie bardziej generalne porządki zrobimy. 

Dziewczyny czy stojąc w kolejce zapytał was ktoś,ze może was przepuścić do kasy? Zaproponował? 
jedna dziewczyna na instagramie właśnie pisała,ze była z wózkiem, płaczącym dzieckiem na rękach i tez nawet jej nikt nie zapytał... 

mi się osobiście nie zdażyło. A w 30 tygodniu to trudno nie widzieć,ze kobieta jest w ciąży... szczerze myślałam,ze jest z tym znacznie lepiej u nas. 

Mi 2x sam z siebie ktoś zaproponował przepuszczenie co było bardzo miłe a tak to jak jest kartka z informacją o kobietach w ciąży że są obsługiwane poza kolejnością to nie mam oporów żeby z tego skorzystać i ludzie są wyrozumiali. No taki przywilej a stanie mi akurat nie służy. 

O Jena to super, chociaż 2 razy to i tak mało, tak mi się wydaje. Ja mogę stać jest Ok ale chciałabym żeby ludzie nie tylko patrzyli na mnie na brzuszek i nic, tylko jednak przepuszczali kobiety w ciąży. Tym bardziej ekspedientki jak widza to powinny reagować, ale nic nie mówię same maja głowę do kwadratu a jeszcze o innych myśleć 😉 

Ania, u mnie dziś 30+1.

Co do przepuszczania w kolejkach mam różne doświadczenia. Pierwszy raz, kiedy brzuszek nie był bardzo widoczny, ekspedientka sama mnie poprosiła, kiedy staliśmy w kolejce po lody. W Lidlu kilka razy mi się zdarzyło i w Smyku też. W osiedlowym sklepie, pomimo długich kolejek i ciężkości w oddychaniu w maseczce nigdy mi się nie zdarzyło. Jak idę na pobranie krwi,  zawsze się pytam czy mogę skorzystać z pierwszeństwa i zazwyczaj nie ma z tym problemu. Raz tylko usłyszałam komentarz po wyjściu z gabinetu i to na dodatek od kobiety w ciąży, że ona również jest w ciąży i czeka na swoją kolej. Tylko,  że nie każda ciąża jest taka sama.

Mi jest strasznie głupio wciskać się przed innymi -zwykle to są osoby starsze do pobrania krwi itd ale jest jak byk kartka że kobiety w ciazy obsługiwane poza kolejnością no więc taki mamy przywilej, tak samo na poczcie. Jak dobrze się czuje to wystoje swoje ale jak jest gorąco i wiem że będzie mi duszno to trudno. Staram się przeprosić i później podziękować i zwykle każdy to przełknie:) zapomnialam Wam napisać ze jestem po tym zastrzyku na immunoglobuline wszystko przebieglo bardzo sprawnie i zrobili mi mnóstwo badań za które normalnie musiałam dużo płacic prywatnie. Synuś ma już 1600 gr 😍 

Dziewczyny,byłam u lekarza, wszystko jest ok 😃 Synuś waży 1951g, przepływy prawidłowe, wszystko gra👌 pessar trzyma!

Gin mi powiedział,że jeśli nic się wcześniej nie będzie działo to szykujemy się na cc na 39 tydzień. Trochę mnie to zmartwiło bo ja liczyłam na 37,no ale zobaczymy. Powiedział że pessar potrzymamy do samego porodu. Najważniejsze że z młodym wszystko ok🥰

No widzisz Aniu, same dobre wieści! 🙂 a mówił Ci lekarz o przewidywanej wagę maluszka w dniu porodu?

Jena a to Ci się udało z tymi badaniami, super! No i jesteś spokojna po zastrzyku. 

pistacia myślałam,ze jesteś wyżej/później w ciąży ode mnie. Ja 30+4 🙂 

Kzbn,dziś mi nie mówił ale ostatnio powiedział że zapowiada się duży. Dziś jak mierzył to np. obwód główki jest na 34 tydzień,a ja jestem w 31+5. Ogólnie termin z miesiaczki mam na 15 listopada,a z dzisiejszych pomiarów wychodzi 8.11,albo 30.10...wiec rośnie chłopak 😃

Niech rośnie,oby wszystko szczęśliwie się skończyło 🙂 na wadze przybyło mi 0,5kg,to w sumie tyle ile mały urósł od ostatniej wizyty. A od początku ciąży przytyłam 3 kg,gin jest że mnie dumny😂😂 cieszę się też bardzo,bo gdybym jeszcze dużo tyła do tego,to mój kręgosłup chyba by już umarł całkiem 🤦

A odnośnie przepuszczania w kolejce,to mnie się niestety nigdy nie zdarzyło,żeby ktokolwiek mnie przepuścił. Dziś też po wizycie podjechaliśmy na szybkie zakupy do biedronki. Ludzi full jak to w piątek. Mój brzuch pokaźny, myślicie że ktokolwiek zwrócił uwagę,każdy tylko głowę odwrócił. Wydaje mi się że mało jest takich osób teraz życzliwych,a już wśród seniorów to na pewno nie i to samo dotyczy młodzieży. Jeszcze najprędzej to chyba może ktoś być uprzejmy tak z przedziału 30-40 lat. Tak mi się wydaje niestety 🙈

Ania, super że u Was wszystko dobrze. Ja w poniedziałek idę na usg z przepływami. Ciekawa jestem co u mojego maluszka.

Kzbn,  kiedyś pisałam o tym samym, też myślałam,  że masz termin po mnie, ale Ty wtedy posługiwałaś się chyba terminem usg. A potem malutka nadrobiła. U mnie dziś jednak 30+2, myślałam że dziś czwartek 🙈

ja byłam wczoraj na wizycie, byl 32+1 i niecałe 1900 g wazy pan. Obrócony głową w dół, ufffff.

a co do kolejek. Mnie sie wielokrotnie zdarzyło byc przepuszczana w obydwu ciazach ale z mojego doświadczenia wynika ze częściej przepuszczają panowie, panie nie zwracają uwagi. No i Rossmann w tym temacie wygrywa bo tam panie kasjerki od razu wołają ciężarną bez kolejki.

Elaela, to nasi synkowie ważą podobnie🙂 mój też główką w dół, ale on już tak się ułożył 1,5 miesiąca temu, chociaż u mnie i tak będzie cc więc nie ma znaczenia. 

Postacia, Kzbn, to dajcie znać koniecznie jak po wizycie 🙂

Mój maluch dziś rano znów się nie ruszał, ja już prawie zawału dostałam...ale wreszcie pan raczył się obudzić! Niestety on mi bardzo często tak robi i nie rzadko nawet słodycze nie pomagają! Oj ile to stresu wszystko kosztuje! To liczenie ruchów,wiem że jest konieczne ale bardzo dużo nerwów czasem kosztuje! 

A Wy dziewczyny,liczycie? Jaki macie schemat? Jak u Was z tym jest?

Ja nie liczę ruchów bo mam wrażenie, że malutka cały czas się rusza.Oczywiscie są przerwy, ze jest spokojnie ale bardzo ją czuje.No i mam wrażenie, że jak wstanę i chodzę to spi a jak leżę  to co chwile sie rusza.Na pewnoe byłoby to stresujące gdyby dłuższy czas nie dawała znac o sobie wiec wcale Ci się nie dziwie.

Meg to u mnie z ruchami bardzo podobnie, praktycznie nie czuje jej wtedy jak chodzę czy No gotuje, przygotowuje jedzie, biorę prysznic. Praktycznie jak ja się budzę to ona tez 😉 czasem w nocy, nad ranem przy zmianie pozycji snu czuje jak się rusza 😉 licze ruchy po 10 przestaje a mała zawsze rusza się dużo więcej. 
Aniu podobno jak maluch dużo śpi w brzuszku to później również dużo śpi 😉 także na przyszłość super a teraz wiem jak się stresujesz. 

dzisiaj się np zważyłam w domu, niby od ostatniej wizyty w zeszłym miesiącu przytyłam 1kg, dziwne mi się to wydaje bo podjadam słodycze 🙈 jem owoce ile mam ochotę i śniadania jem 99% słodkie. Ciekawe ile wyjdzie na wadze u Pani doktor. Jesli tyle samo to znaczy,ze od 11 tygodnia do 31 tygodnia mamy 8 kg na plus. 

Dziewczyny, mam pytanie do tych które biorą luteinę dopochwowo. Czy mówił Wam lekarz kiedy będziecie odstawiać? Bo mnie w piątek powiedział że będziemy brać do końca 34tygodnia a potem odstawiamy. Kurcze,boje się czy to nie za wcześnie,żeby jakoś nie zaczął bardziej ten brzuch boleć 🤦 trzeba ufać lekarzowi, tylko wiecie,boje się,bo skoro już tyle udało mi się dotrwać,to nie chciałabym się potknąć na ostatniej prostej 🙂

Ostatnio zmieniłam lekarza na innego i się okazało, że moje niby prenatalne to tak jakbym w ogóle ich nie miała. Całą ciąże prowadzę prywatnie nie płacę mało bo 240lub280za wizytę. Trochę się wkurzyłam bo lekarz ma same super opinie i wrażenie też robil dobre, wydawał się dokładnuly i wgl. teraz będę się stresować w obawie o jakąś niemiłą niespodziankę. 

Czy macie już wyciek siary z piersi ?? Ja czasem w nocy jak się obudzę to mam bluzke i rękę mokrą. Trochę chyba szybko. 32+5