Skocz do zawartości
Forum

Listopadowe mamy 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety,nie ma mowy o żadnych ćwiczeniach 😣 mój gin nawet fizjoterapie odradził ( myślałam o tym ze względu na mój kręgosłup)... powiedział,że nikt się tego teraz nie podejmie i lepiej nie ryzykować. Na pewno ma rację 🙂 skoro już tyle wytrzymałam to dam jeszcze radę te 2 miesiące!

My rodzinnie jeździmy na rowerze😁

Jeszcze z 10 km przejadę. Gdybym miała siedzieć na tyłku tyle czasu to by mi się na głowę rzuciło😬

Współczuję Wam, którzy macie przymus leżenia. Trzymam kciuki za pozytywny koniec🤞

Jeśli chodzi o ćwiczenia to robię sobie takie 30 minutowe treningi dla ciężarnych z YT. To są najczęściej ćwiczenia z kettelbellem albo bodyweight. Szczerze mówiąc to regularnie ćwiczę od ponad 2 tygodni, bo wcześniej jakoś mi się nie chciało 🙂

Witam!

Jestem studentką studiów magisterskich Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunku położnictwo. Piszę pracę dotyczącą jakości życia kobiet w ciąży z wysiłkowym nietrzymaniem moczu. Proszę o pomoc w przeprowadzeniu badań przez rozwiązanie ankiety przez Panie w ciąży w III trymestrze. Dziękuję bardzo za pomoc i życzę szczęśliwego rozwiązania 🙂

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfRe4OgJC78g0-2iC0vsBPq5ztXhf1_ROnF0lkSIuFGSkMUDA/viewform?usp=sf_link

Witajcie dziewczyny! My nowy tydzień zaczynamy z przytupem 😉 badania zrobione, czekam do 14 i jadę po wyniki 😬 glukoza u mnie luzik! Słodka owszem ale weszła, ciężko mi było na raz ponad 200ml wypić. Ręce obie pokłute 😬 czułam lekki głód i czasem dziwnie w żołądku ale oprócz tego bardzo dobrze. Może to zwiastuje dobry wynik. 
dzisiaj mąż zaczyna malowac ściany w pokoiku, jutro przyjeżdzają meble do składania. Także idziemy do przodu! Dam znać jak wyniki wyszły 🙂 

Kzbn dobrze wiedzieć że łatwo to przeszłas jednak nie ma się czego bać 😊 ja już wszystko pomalowane i kupione teraz zostało mi tylko pranie i prasowanie ubranek dla małego + pakowanie torby do szpitala. Dzidzia mi się tak wierci że czasem nie wiem czy się już posilakam czy co 😂 wybija mi brzuch w jakies dziwne ksztalty i czuje jak sie obraca, też tak macie? Jak odczucia?? 🤗

Jena moja dzidzia jest raczej spokojna w brzuszku 😉 rzadko się zdarza atak Na pęcherz, czasem czasem dostanę w pachwinę. Ruchy powiedziała bym,ze tez czuje już coraz wyraźniej. Uwielbiam rano jak się budzi 🥰 czasem utrudnia zasypianie ale nie jakoś bardzo. 
wynik potwierdził możemy brać immunoglobuline 🥳🥳🥳🥳 morfologia tez wydaje się być Ok, dwa wyniki mam oznaczone ale może dla kobiety w ciąży będą Ok. Krzywa to na czczo 88 (znów trzeba będzie owocki ograniczyć pewnie 🙄) po godzinie 122 a po kolejnej godzinie 106. 

Jena nasze dziecko różnie... ma ma już swoje codzienne rytuały aktywności, ale w ciągu dnia raz się po prostu tam przewala, a ja mogę patrzeć jak mi się brzuch rusza :D, raz sobie macha kończynami (ciężko mi ocenić czym), a czasem kopie mocniej - dziś akurat postanowiła kopać, jak kot zasnął mi na kolanach, więc i on obrywał 😛 a ostatnio tak mnie kopnęła w żebro, że aż się zdziwiłam 😛

Budzi się również kiedy wstaję w nocy karmić koty (nasze koty przygotowały nas już lata temu na nocne karmienie dziecka 😛 )...

Kzbn to chyba całkiem w porządku wyniki, prawda? Ja już nie pamiętam jakie ja miałam i jakie są normy, ale chyba się w nich mieścisz ze swoimi, jak mi się zdaje? 

Pani wydająca wyniki w laboratorium (bardzo miła i to ona tez się męczyła z moimi żyłami 😜 ja biedna z siniakami i ona biedna) powiedziała,ze wszystko Ok. Wyniki glukozy nigdzie nie są zaznaczone jako powyżej normy, tylko to pewnie nie są normy dla kobiety w ciąży. Dlatego zobaczę co na to Pani doktor, mam nadzieje,ze zakazu na cokolwiek słodkiego nie będzie 😜 chociaż popuscilam sobie z owocami, bo to znów mnóstwo witamin. 

Kzbn,wyniki krzywej masz super 🙂 nie ma się co martwić. Mnie też wyszło w normie, chociaż wartości po wypiciu miałam wyższe niż Twoje,ale gin mi powiedział że się zmieściłam🙂

Mój synek też ma różne dni,raz jest aktywniejszy, drugiego dnia bardziej spokojny. I chyba ma charakterek,bo nawet jak chce go czasem zmobilizować do ruchu, zjem coś słodkiego to nie zawsze działa. A czasem trochę się bawimy, jak popukam w brzuszek,to zaraz on odpowiada kopniakiem. Ale niestety zdarzają się takie dni że potrafi nie ruszać się kilka godzin i wtedy się martwię. Ale podobno dzieci tak mają,że też mają bardziej senne dni i mniej się ruszają. Na razie gin nie kazał mi liczyć ruchów, tylko mam czuć po prostu codziennie że się rusza.

W piątek idę znów do lekarza, zobaczymy co tam słychać 😉

Aniu, moja mała ma tak samo takie dni 😉 czasem ja budzę 🙈 bo się martwię. Głupia matka dziecko budzi a potem licze godziny i myśle, głupia babo ledwie 8h minęło bo noc, budzić trzeba tak do 12h bez ruchu dochodzi. Teraz mała czuje czasem w nocy jak zmieniam bok, na którym śpię. 

Kzbn, no właśnie mam to samo🙂ale można oszaleć czasami ze strachu! Chociaż dzieci mają swój rytm albo czasem ruszają się a my tego nie czujemy. Ja jak byłam ostatnio w szpitalu, to też jak robili mi ktg to ruchów na aparacie zapisywało się bardzo dużo,a ja czułam kilka,więc chyba gruboskórna jestem czy coś 😉

A mam pytanie do mam które doświadczają kopania po pęcherzu 😉 czy też tak macie że jak dzidziuś kopniaka zaserwuje to czuć ból taki jakby aż do cewki moczowej promieniował? Bo mnie wczoraj synek urządził taki seans, w nocy się zdarzyło i rano też parę razy,aż jestem cała obolała 😣

Ania właśnie o tym pisałam jak zasadzi kopniaka w pęcherz to aż szczypie i muszę szybko iść siusiu nawet jeśli byłam 10 min temu. Reszta ruchów powiedzmy że nawet zabawna i przyjemna, wczoraj pierwszy raz czułam że mały dostal czkawke 😂 najaktywniejszy jest zdecydowanie wieczorem ok 21/22 czuje że dzięki temu buduje się między nami silna więź 😍 

Jena ja to samo! Odkąd maleństwo się rusza to się czuje bardziej w ciąży i w ogóle 😉 coraz bardziej się przywiązuje tak prawdziwie. Na początku się aż bałam czy ja jakaś nienormalna jestem,ze nie czuje tego wow. Czasem jak mi smutno, mąż wkurzy czy coś a ona się zacznie ruszać to zawsze jej mówię,ze mnie pociesza :))))) ze ja kocham. 

Hej dziewczyny mam pytanie, do tej z was, której się przeterminował odczyn coombsa, ile dni wazny jest wynik? Ja idę w przyszłym tygodniu na podanie immunoglobuliny i nie wiem czy od 24.08 będzie jeszcze wazny do 2.09. Powinien być, ale mnie nic nie zdziwi 😜 z góry dziękuje za odpowiedz 🙏😘

Ania, dziękuje Ci bardzo 😘 to nie musze się jakoś bardzo spieszyć. 

dzisiaj byłam na wizycie, wszystko z nasza dziewczynka w porządku, rozwija się prawidłowo 🙂 w 27tug wazy 1100g, nawet widziałam jak rączka trzyma swoją stopę 😉 co do magnezu pani doktor powiedziała,ze mam sobie dawkować według potrzeb, teraz biorę 2 razy po 2 tabletki po 100mg magnezu i raz 100 mg, teraz zrezygnuje z tej pojedynczej dawki i zobaczymy czy niespokojne nogi powrócą. Wszystkie wyniki moczu i morfologii mamy bardzo dobre, glukoza tez przeszła 😝 

przytylam niecałe 2kg z czego 500g córeczka 😉 wiec się cieszę,ze nie więcej. 

Ciekawe jak będzie u mnie, odczyn coombsa robiłam 04.08 na wizytę u swojej gin, a do szpitala na zastrzyk idę  01.09. Nawet powiedziała mi,  że nie muszę go powtarzać.

Kzbn, super że malutka rośnie. Jestem bardzo ciekawa co u mojego bąbelka. Wczoraj zrobiłam trochę zakupów ubrankowych. Są takie słodkie😍 Dziś ruszam na zakupy z moim przedszkolakiem. Czuję, że może być ciekawie, bo to straszny modniś 😄

hej, witam sie!🙋 Dawno mnie nie było, musze nadrobić czytanie wątku😝 jak u Was z ułożeniem dzidzi w brzuchu? Jestem 29+1 i u nas nogami wstawiony do kanału rodnego i już tak siedzi przynajmniej 2 mce. Dziś byłam na wizycie i niby jest jeszcze troche czasu ale tez i mniej miejsca a wygląda na to, że dzidzi upodobało sobie to miejsce bo odkąd pamiętam to juz tak siedzi.

jestem załamana faktem cc. Jestem po porodzie sn, który nie byl dla mnie ani trudny ani straszny ani tez wysilkowy jak to nie kiedy dziewczyny wspominają a tutaj takie cos.

w następny wtorek mam usg III trymestru.

Pistacia u nas termin jest ten z miesiączki 23.11 a z badań długo wychodził 27.11 🙂 ale malutka nam nadrobiła zaległości 🙏😊

elaela No witaj 😉 u mnie dzidzia zawsze w poprzek brzuszka wiec ciężko określić czy będzie główka w dol czy nóżki 😝

U nas usg III trymestru 23.09 🙂 a wizyta 22.09 wiec dzień po dniu się ułożyło heheh