Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Martuu - jednemu lekarzowi wyszlo 1870 co dla mnie było niemozliwe bo od 3 tyg zaledwie przybralaby 50gram, a na drugi dzień wzial mnie inny lekarz i powiedzial ze tamten musial miec gorszy dzien bo wychodzi mu 2100 i tu by się zgadzało bo mała przybierala 200-300gram co 2 tygodnie. 

Ile Twoje dzieciątko spędziło czasu w szpitalu? Jak to wyglądało? Ciebie wypisali a maluszek był sam? 

Madziu jak już macie wagę powyżej 2 kg to super! Bo jeśli z dzieciątkiem jest wszystko ok i ma powyżej 2 kg to szczepią i wychodzi się do domu 🙂 

My spędzilysmy w szpitalu 6,5 tyg czyli półtora miesiąca ponieważ malutka jak się urodziła przez cc wazyla 1190g i mierzyła 39cm a waga spadkowa to 1080g na szczęście i póki co to skrajne wcześniactwo nas oszczędziło 🙏

i przede wszystkim jak zrobią Cc to Twoja mała trafi na oddział neonatologi Ty zostaniesz na położniczym ale nie martw się będzie dobrze bo jesteście w tym samym w szpitalu i takie dzieciątko będzie przebadane wzdłuż i wszerz 🙂 Najważniejsze sprawa to taka ze masz prawo zostać z mała w szpitalu tak długo jak ona będzie musiała zostać chyba ze bez problemu masz odwiedziny i jesteś zaszczepiona 🙂 przypomnij proszę skąd jesteś? Jeśli chcesz wiedzieć więcej to dam Ci do siebie namiary:) 

jesli chodzi o cc to pikus nic nie boli może troszke po 😛 

dla pocieszenia jak wychodziłyśmy ze szpitala z Kaja to wazyla 2100 i miała może z 46 cm 

U mnie przedwczesny poród był spowodowany pękniętym krwiakiem schowanym za łożyskiem ale czy to spowodowane stymulacja 🤷‍♀️

Jestem w szpitalu w Bytomiu, tutaj jest naprawdę bardzo dobra opieka, chyba jedyny szpital który robi operację roszczepu kregoslupa jeszcze w łonie matki. 

Najbardziej się boję właśnie, że wypiszą mnie ze szpitala a malutką zostawią 😞

Mam nadzieję że zrobią mi CC, bo mam zaswiadczenie od psychiatry o tokofobii... 

Magdax, nie denerwuj się, wszystko się ułoży.. najważniejszy jest Twój spokój.. miejmy nadzieje, ze wyniki się poprawia.. a nawet jeśli nie, to już jesteś po 33tc, wiec Twoja dziewczynka na pewno sobie poradzi.. 💪💪🥰🥰

Kokardkaaa trzymam kciuki za udaną wizytę 😊 Napisz koniecznie co nasz lekarz powiedział🙂

I tak sobie myślę że przy takim wysokim tsh ci się udało 😊😊😊 Jednak lekarz wie co mówi, a my już spisywałyśmy go na straty 🤪 Faktycznie jest trochę taki jakby niezainteresowany, ale jednak wie co robi 😃😃😃

Madziu spokojnie będzie dobrze, ja tez miałam zaświadczenie od psychiatry ale przy wcześniaku jak nie ma skurczy ani nic to masz pewne cc, nic się nie bój będzie dobrze, wiadomo każdy dzień na wagę złota 🙂 

zastrzyki na płucka bodajże są dwa razy

a powiedz mi mimo tych wyników maluszek ma przepływy i wszystko ok? 
Jesli Maja miejsce i z maluszkiem będzie ok to napewno Cię zostawia w szpitalu a jeśli wypiszą  to codziennie będziesz mogła być w szpitalu, malutka napewno trafi do inkubatora i tlen żeby sprawdzić czy wszystko ok 🙂 3mam kciuki masz super tydzień 🙂 

Moja Kaja jak się urodziła to dostała 5 pkt apgar później wzrosły do 7 ale lekarza powiedzieli ze to tylko dla nich i nic nie wnosi 🙂 

Gość Kokardkaaa

Ewa, jest nieprzyjemny, ale tak jak mówisz wie co robi… ja się tylko zastanawiam nad tym, czy jakbym dostała encorton wcześniej to czy nie udałoby mi się zajść w ciąże naturalnie, No ale tego nikt nie wie 🙂 

Trzymam mocno kciuki za dziewczyny będące w szpitalu, spokoju życzę ❤️

Madziu jak malutka wierzga i taka żywa to najważniejsze 🧡💪 a jak Twoje wyniki ? Bo mam wrażenie ze oni się tak czają na Ciebie tylko kwestia podania sterydów 🙂 

ja pamietam tą noc kiedy jechałam do szpitala i pukałam w brzuch czy wszystko ok a malutka spała chociaż strachu co nie miara 😜

Martuu - kochana, nie było rano na obchodzie wyników jeszcze, spytałam o sterydy, lekarka przyszła do mnie drugi raz i powiedziała ze przejrzała moją historię i wyniki które ja im dostarczyłam i te jedne co mi zrobili w czwartek i zleciła mi sterydy - już jeden dostałam, właśnie czekam na drugiego zika w dupe 🙈 ale teraz UWAGA bo jal to usłyszałam to nie wiedzialam czy się śmiać czy płakać, okazało się że mam zly posiew pochwy i od jutra antybiotyk bo nie mieli takiego jakiego ja potrzebuje 😂 jak nie sraczka to urok. A za 2h przyszła znowu lekarka i powiedziała ze wyniki spadły, nie jakos znacznie ale poszły w dół i najważniejsze, że kwasy są w normie 😊😊 także u mnie taki rollercoster 🙈

Mam nadzieję żeby mnie tylko nie wypisali za wcześnie ze szpitala niech mnie tu już trzymają do końca 💁‍♀️

Chwilę mnie nie było a tu tyle sie dzieje! Kokardkaa wielkie gratulacje! Dawaj znać co nowego. 

Magdax - szalony roller coaster, oby ta przejazdzka zaczęła byc spokojniejsza. Trzymaj sie! 

Hopefull jak sytuacja u Ciebie? 

Ja po drugim cyklu z Clo w ktorym pojawil sie pecherzyk a potem ciałko żółte... I w sumie nie wiem bo dzisiaj powinien byc 1dc, miesiaczki brak, piersi bola jak nigdy , jajniki bola..tez jak nigdy 😛

Tyle ze w pt przed umowiona wizyta u lekarza zrobilam test i wyszedl negatywny... Wyniki męża tez raczej niezbyt dobre wiec szansa na poczęcie przy pierwdzym cyklu w ktorym mialan owulacje raczej niewielka. 

Poczekam kilka dni pewnie sie wyjasni co i jak. 

Miłego wieczoru dziewczyny! 

Gość Gość Iza

Nie wiem czy mnie pamiętacie trochę się nie odzywałam. Ale codziennie zaglądam i czytam Wasze historie.

Kokardkaa super że Ci się udało 🙂 pamietam jak ja przyszłam na forum to też się starałas i pytałam właśnie o różnice wieku między dziecmi ;*

Madziu to super ze wyniki idą w dół 😃☺️A dzisiaj po obchodzie jak tam? Ja spędziłam 6,5 tyg w szpitalu nie było zle, ugotowane, posprzątane heh gorzej ze nikt nie mógł odwiedzić i przyjść wiec miałam pół chaty przy szpitalnym łóżku hehe 

Gość Kokardkaaa

DziewcZyny robiłam bete w sobotę 21 520 i dzisiaj powtórzyłam i jest 35 200 wyliczyłam w  kalkulatorze beta hcg ze to za mały przyrost bo około 40 %… jak było z waszymi przyrostami? Co prawda lekarz nie kazał mi sprawdzać kilka razy tylko raz, tak jakby to nie miało znaczenia a No i robiłam w różnych laboratoriach czy to tez ma znaczenie? Tak się boje…

Kokardka, nie powinno się robić bety w różnych laboratoriach, bo normy są inne i może to spowodować tylko dodatkowy stres..  beta jest wysoka, wiec zaczekaj teraz na badanie usg, ono Ci wszystko powie.. teraz tylko spokój! 😊

Magdax, cały czas jestem myślami z Tobą, cieszę się, ze wyniki poprawiły, odnośnie bakterii w posiewie to już tak jest, także brałam antybiotyk, także nie stresuj się, wszystko będzie dobrze..

Hopefull, czekamy na informacje od Ciebie i 3mamy kciuki, jesteśmy z Wami ..

Madziula jak wytrzymacie tydzień to swietnie bo praktycznie wejdziesz w 35 tydzień i wtedy niech tną 😃😂 dzieci już z tego tygodnia to jak normalne urodzone o czasie, koleżanki ze mną leżały i urodziły chłopców którzy już dawno chodzą po nich nie ma żadnego wczesniactwa 🙂  

Kokardka nie przejmuj się najważniejsze ze beta rośnie i tak jak Drop pisze ze trzeba robić to samo badanie w jednym miejscu bo teraz Twój głowa zaprząta się  niepotrzebnymi myślami … a kiedy masz wizytę w czwartek ? Czy dziś ?

Kokardka pamietam jak byłam w szpitalu i dziewczyny po invitro trafiały w 7-8 tyg bo tez zaczęły plamić i wiem ze jednej z nich lekarz powiedział ze tak może być Ale wiadomo przyjechała na sor do szpitala na kontrole wiec jak możesz dzwon do swojego lekarza lub jedz na sor zbadają Cię dadzą leki na podtrzymanie czyli duphaston i coś tam jeszcze 

Kokardka Oo to widzę cały zestaw masz 🙂 a moze jedz na sor zrobią usg sprawdza bo to pewnie formalność ale sprawdzą bo leki masz te które by Ci dali ja pamietam ze jak trafiłam do szpitala to luteinę brałam co 6 h to jaka masakra bo w nocy mnie budziły i musiałam przy nich żuć hehe 

kurcze niepotrzebnie się teraz stresujesz 🙏

Gość Kokardkaaa

Dodzwoniłam się do lekarza, kazał wziąć 4 tabletki duphastonu naraz, zwiększył dawkę dupka  z 3x1 na 3x2, wysłał na zwolnienie, kazał leżeć. W czwartek wizyta…. 

jak dla mnie to nic z tego nie będzie, także czekam na najgorsze 😞