Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kokardkaaa

Hej, jutro powinnam dostać @,  dzisiaj zrobiłam  test z moczu, jeden z tych czułych od 10 mg bthcg  wynik negatywny…. Jestem załamana, czy to naprawdę oznacza, ze transfer się nie powiódł ?!:(:(

38 minut temu, Gość Drop napisał:

Dziewczyny, czy któraś z Was miała bakterie w moczu i z tego powodu brała antybiotyk? 

Ja miałam w ostatnich badaniach 😞 i to ponad 1000. Biorę antybiotyk dla kobiet w ciąży (z powodu tego, że staramy się o dziecko).

Kokardka, spokojnie.. najlepiej jakbyś zrobił oznaczenie z krwi.. zrób jutro bhcg, jutro tez są otwarte laboratoria.. 

Odnośnie bakterii to wyszło mi 10^4i lekarka zaleciła antybiotyk, natomiast mój wujek który takze jest ginekologiem powiedział, żebym nie brała, bo taka ilość jest fizjologiczna.. i jestem w mega kropce.. wiem, ze komuś muszę zaufać.. 

Drop - ufaj lekarzowi prowadzącemu 🙂 pamietasz jak tutaj wylewałam swoje żale leżąc w szpitalu, że lekarze ze szpitala o mojej szyjce mówią jakieś głupoty, że nagle się wydłużyła w niemożliwy sposób? Nie wierzyłam im tylko ciągle byłam w kontakcie z moją ginekolog bo byłam na 120% pewna, ze to ona ma rację. I miała i ufam jej bezgranicznie jak nikomu innemu i dzięki niej dziś mamy 26tc 🙂

Drop - tak cały czas leżę z poduszka pod pupa, wychodze tylko na wizyty i badania. Ogólnie bardzo jestem zmęczona i szybko się męczę 😕 ale szyjka jest zaszyta, ma 3cm więc lekarka jest spokojna 🙂 no i mam napady smakowe 🤦‍♀️

Drop - jakiś czas temu Jagoda była w szpitalu między innymi na zapalenie układu moczowego. Jej wynik to 10^7 i dostawała antybiotyk dożylnie przez pompę. Przed wyjściem zrobili kontrolne badania i wtedy spadło do 10^4. Ordynator szpitala powiedział, że już jest ok, odstawił antybiotyk i kazał brać defurag czyli pewnie taką dziecinną wersję furagini w syropie. Po paru dniach znowu kontrola i nie było już bakterii w moczu. 

Trochę dziwne, że 2 miesięczny maluszek przy takim wyniku nie musi brać antybiotyku a Ty musisz. Ja bym jeszcze się upewniła czy na pewno ten antybiotyk jest niezbędny.

Kokardka trzymam kciuki!!!!

Magdax, jesteś prawdziwa fighterka.. 3mam kciuki, żeby wszystko było dobrze..

Kiki, już zaczęłam brac antybiotyk, także nie będę go przerywać.. zaufałam lekarce, zwłaszcza ze przecież ona patrzy na mój przypadek całościowo.. w sumie wykonywałam ten posiew pod katem moich plamien.. wiec muszę ufać.. a co u Was, co u Jagódki? 

Kokardka, daj znać jak zrobisz badania, 3mam kciuki!

Gość Kokardkaaa

Dziś z rana zrobiłam test clear blue elektroniczny, negatywny. Nie jade na krew, bo w pn i tak będę musiała powtórzyć wynik dla doktora, wiec stwierdziłam, ze nie będę się dwa razy kuła. 

dzisiaj powinnam dostać @, także czekam, zastanawiam się czy Luteina i progesteron niewstrzymania miesiączki? 

staram się trzymać, ale w środku jestem wściekła, zawiedziona wręcz zgorzkniała…. 

Kokardkaaa - strasznie, ale to strasznie mi przykro!! Trzymaj się kochana i nie poddawaj się. 

Kiedyś zanim zaszłam w ciążę, jak robiłam research przed in vitro natknęłam się na taki kanał na YouTube "Be a mom". Prowadzi go niepłodna położna, która z in vitro ma prawie rocznych bliźniaków jednojajowych. Pierwszy transfer też jej nie wyszedł. Jest tam mnóstwo informacji odnośnie in vitro i przygotowania do niego. Ja cały czas oglądam bo ma bardzo rozsądne podejście jeśli chodzi o różne sprawy dotyczące dzieci. 

Drop - trochę głupio mi pisać o sobie, ale w skrócie to Jagoda ma już 4,5 miesiąca, ponad 8kg, nosi rozmiar na roczne dziecko i ma bardzo silną wolę. Chce leżeć tylko i wyłącznie na brzuchu nawet spać w takiej pozycji. Chce też żeby ją karmić piersią kiedy jest na brzuchu, co jest mało wygodne, ale nie daj Boże przełóż ją na plecy. Potrafi w nocy sama się przystawić do piersi jeśli śpię w koszulce na ramiączkach. Od dwóch tygodni chodzi na zajęcia "pływanie niemowląt" i kocha wodę.

Kiedy masz pierwsze badania prenatalne? Ja już w 13 tygodniu poznałam płeć. Najpierw mój doktor mi powiedział, póżniej doktor który robił prenatalne też mówił, że widzi dziewczynkę. A na koniec zrobiłam Nifty Pro, które tylko potrwierdziło to co mówili obaj lekarze.

Kokardka, tak strasznie 3malam za Ciebie kciuki.. bardzo mi przykro.. musisz być teraz bardzo silna.. masz jeszcze zarodki i na tym musisz się teraz skupić.. a lekarz mówił jakie mogą być przyczyny? Wiesz kiedy możesz już zacząć nowy transfer? 

Kiki, nie powinno być Ci głupio mówić o Twojej córeczce.. cieszę się, ze rozwija się prawidłowo i u Was wszystko dobrze.. to musi być cudowne uczucie.. a dlaczego zdecydowałaś się na Nifty pro? Kto robił Ci badania prenatalne? U mnie jutro wizyta i dopiero będę wiedziała więcej kiedy badania.. zawsze kolejna wizyta to dla mnie ogromny stres.. a już badania pierwszego trymestru to już całkiem kosmos..

Kokardka, pozwolę sobie napisac... i tak ku pokrzepieniu serc,mam 2 znajome,obie zaszły w ciążę przez in-vitro,jedna 2 razy a druga raz. Obu udało się za każdym razem dopiero przy trzeciej próbie. Ponoć lepiej nie nastawiać się właśnie na to,że się uda za pierwszym razem. Nie poddawaj się!