Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki dziewczyny,

Podsunęłyście mi parę pomysłów jak zająć sobie wolny czas i to bez wykorzystania pracy po pracy 🙂 W sumie mój ogród prosi się o ogarnięcie - miał to zrobić mąż, ale chyba wcześniej nas lato zastanie 🙂

Dziewczyny jak się czułyście po HSG dzień po? Dostałam skierowanie do szpitala, a dzisiaj 28dc i rano jakieś plamienie miałam więc podejrzewam, że to @ zaraz przyjdzie. Nie wiem jak to wygląda czy dostanę L4 na ten jeden dzień?(bo w sumie normalnie jestem przyjmowana na oddział) czy muszę sobie jakoś sama wolne zaplanować..chcialabym to w pracy jakoś wcześniej zaplanować. Jak było u Was? 

Gość Zuduarinka

Ola mówisz o tym zabiegu pod narkozą z kamerką czy o tym z usg i kontrastem? Nie odróżniam nazw. Ja miałam robiony ten z usg i kontrastem to kilka razy musiałam mówić że chce zwolnienie i na koniec na ten jeden dzień mi wypisali.

9 godzin temu, Gość Kokardkaaa napisał:

Ewa od 5 do 7 dc CLO wizyta w 13 dc (jakoś koniec lutego) Kiedy testujesz??

dzisiaj o 3 w nocy obudził mnie sama nie wiem jak to nazwać uczucie jakby chciało mi się siku, ale mi się nie chce. Potworne. Jest 5:00 a ja nadal nie śpię bo nie daje mi to zasnąć.. co to może być? 

Doktor w 13 dc kazał mi wziąć ovitrelle, żeby jak to powiedział „ pecherzyki pękły i żebym weszła w 2 fazę cyklu” nie wzięłam bo szkoda mi było kasy, pecherzyki same pękały w 14 i 15 dc czułam mocny bol. Miałam ich 5 lekarz zabronił przytulanek, ale stwierdziliśmy z moim lubym raz się żyje i spróbowaliśmy w 14 albo 15 dc nie pamietam dokładnie 🙂

Ale odważna jesteś! Wow! A sprawdziłaś na monitoringu czy pękły pęcherzyki ?

Nie testuję, czekam na @   

2 godziny temu, Gość Ola0 napisał:

Dziewczyny jak się czułyście po HSG dzień po? Dostałam skierowanie do szpitala, a dzisiaj 28dc i rano jakieś plamienie miałam więc podejrzewam, że to @ zaraz przyjdzie. Nie wiem jak to wygląda czy dostanę L4 na ten jeden dzień?(bo w sumie normalnie jestem przyjmowana na oddział) czy muszę sobie jakoś sama wolne zaplanować..chcialabym to w pracy jakoś wcześniej zaplanować. Jak było u Was? 

Ja miałam sonoHSG i zaplanowałam urlop. 

3 godziny temu, Gość Zuduarinka napisał:

Ola mówisz o tym zabiegu pod narkozą z kamerką czy o tym z usg i kontrastem? Nie odróżniam nazw. Ja miałam robiony ten z usg i kontrastem to kilka razy musiałam mówić że chce zwolnienie i na koniec na ten jeden dzień mi wypisali.

Zuduarinka o tym usg z kontrastem ale nie sono tylko zwykłe hsg. Dzięki. 

Hej dziewczyny. Mam pytanie. 

Też macie na moment przed @ dużą ilość śluzu po clo? Nigdy nie miałam tego.

Piersi mega bolą, więc jutro pewnie przyjdzie @. Wczoraj jeszcze były przytulanki a dzisiaj ten śluz i nie wiem czy to po clo czy jakieś resztki pomężowe wyciekają.. 🤔😅

Godzinę temu, Gość Kawa napisał:

Hej dziewczyny. Mam pytanie. 

Też macie na moment przed @ dużą ilość śluzu po clo? Nigdy nie miałam tego.

Piersi mega bolą, więc jutro pewnie przyjdzie @. Wczoraj jeszcze były przytulanki a dzisiaj ten śluz i nie wiem czy to po clo czy jakieś resztki pomężowe wyciekają.. 🤔😅

A test robiłaś? 🙂

Gość Gość Iza
1 godzinę temu, Gość Kawa napisał:

Chyba coś się u mnie zmienia po tym clo.. 

Wiesz co mnie też piersi bolą właśnie (tylko tak dziwnie po bokach i jak dotykam czuję jakbym miała siniaki a nigdy tak nie miałam) i mam jakoś dużo sluzu jak Ty właśnie ;p... I też nie wiem czy przyjdzie okres czy to jednak się udało🤣 A Twój okres kiedy ma się pojawić?

41 minut temu, Gość Gość Iza napisał:

Wiesz co mnie też piersi bolą właśnie (tylko tak dziwnie po bokach i jak dotykam czuję jakbym miała siniaki a nigdy tak nie miałam) i mam jakoś dużo sluzu jak Ty właśnie ;p... I też nie wiem czy przyjdzie okres czy to jednak się udało🤣 A Twój okres kiedy ma się pojawić?

W tym cyklu to raczej niemożliwe żeby się udało. Jeśli clo mi nic nie poprzestawiało to powinnam dostać w poniedziałek 🙂

A Ty kiedy? 

2 minuty temu, Gość Kawa napisał:

Ja biorę olej z wiesiołka polecany przez dziewczyny i pregna start 

I powiem Ci, że u mnie chyba ten Wiesiołek działa bo często miałam problem z suchością tam na dole a teraz jakby wszystko ok? 🙂

Gość Gość Iza
2 godziny temu, Gość Kawa napisał:

W tym cyklu to raczej niemożliwe żeby się udało. Jeśli clo mi nic nie poprzestawiało to powinnam dostać w poniedziałek 🙂

A Ty kiedy? 

Niestety zaczęłam dziś coś plamić właśnie więc na pewno okres przyjdzie :(((

trochę załamałam się.... Tak bardzo chciałam żeby się udało:( jedyny plus zawsze cykle 33-35 dni. Dziś 27 dzień cyklu. No to od nowego cyklu zaczynamy większą dawkę Clo - ja powoli tracę nadzieję...

Godzinę temu, Gość Gość Iza napisał:

Niestety zaczęłam dziś coś plamić właśnie więc na pewno okres przyjdzie :(((

trochę załamałam się.... Tak bardzo chciałam żeby się udało:( jedyny plus zawsze cykle 33-35 dni. Dziś 27 dzień cyklu. No to od nowego cyklu zaczynamy większą dawkę Clo - ja powoli tracę nadzieję...

To też Twój pierwszy cykl z clo? Ile się staracie? 

Teraz drugi cykl też mam brać po dwie tabletki dziennie. 

Gość Gość Iza
9 godzin temu, Gość Kawa napisał:

To też Twój pierwszy cykl z clo? Ile się staracie? 

Teraz drugi cykl też mam brać po dwie tabletki dziennie. 

Staramy się ponad rok czasu. Pod opieką lekarza jestem z 3 miesiące (ale wiadomo najpierw badania itd) 1 cykl z clo. Brałam 2 tabletki od 3-7 dnia cyklu. Syn w tym roku 3 latka chciałam 2-3 lata różnicy i dlatego tak przeżyłam to 😞 myslalalam że uda się w tym cyklu i będą 3 lata.

Ogólnie po clo był 1 pęcherzyk dominujący i pękł bez zastrzyku ból na owulację był, testy owulacyjne pozytywne, wszytsko niby dobrze. Teraz mam brać 3 tabletki dziennie od 3-7 dnia.

Iza wiem, że chęć drugiego dziecka jest tak samo wielka jak pierwszego... ale pomyśl ile z nas tu na forum i w ogóle na świecie nie może przez lata mieć tego pierwszego dzieciątka. My z mężem staramy się, nie zabezpieczamy się od prawie 2 lat i jesteśmy cały czas pod opieką lekarską, mnóstwo cykli z clo, ale od 6 miesięcy nie mam stymulacji bo cały czas coś diagnozujemy, badamy itp. Leków na dzień dzisiejszy biorę chyba z 7tabletek dziennie plus dupek końcem cyklu... odechciewa się przytulanek po takim czasie a mając 31 lat gdzie wokoło 20paro latki mają już 2, 3 dzieci to jest przykro, bo nie wiem czy kiedykolwiek będę miała chociaż jedno. Do gina jeżdżę 50km w jedna stronę 2-3 razy w miesiącu, pracujemy non stop na etaty i nadgodziny robimy i jeszcze firma, a czasami zastanawiam się na co mi trn wielki dom skoro może będę w nim sama z mężem 😞 jadę we wtorek na usg w 10dc i będziemy omawiać ten zabieg na kolejny cykl, żeby obejrzeć narządy co jest nie tak że poza brakiem owu i pcos jest jeszcze nie tak, chciałabym już znać jakąś diagnozę 😞