Skocz do zawartości
Forum

Czy jest szansa, że będzie dobrze, czy już poroniłam?

Gość Oollaa33

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Oollaa33

Dziewczyny proszę o pomoc bo zwariuje :( 7.06 miałam ostatnia miesiączkę, 16 i 17 współzylam z moim partnerem, ok 10 lipca zrobiłam test i okazało się ze jestem w ciąży. Radość niesamowita.14 lipca usg potwierdziło ciążę a jej wiek określono na 5 tygodni i 2 dni wiec zgadzalo sie z wiekiem wynikajacym
Od ostatniej miesiaczki. Wczoraj (30.07) byłam u lekarza czyli jakby nie patrzeć minęły dwa tygodnie a z usg wynika,ze jest to 6 tydz i 2 dni a powinien być 7 i dwa dni. Lekarz kazał przyjść za tydzień żeby zobaczyć czy maleństwo rośnie. Tyle,że mnie przez ten tydzień stres wykonczy:( Czy któraś z Was miała podobna sytuacje?Czy jest szansa,ze będzie dobrze czy raczej powinnam pogodzić się z tym,ze zarodek juz się nie rozwija?:( Z góry dziękuję za Wasze opinie

Gość Oollaa33

Tylko,ze ja juz je widziałamw 5 tyg 2 d i rozmiar usg zgadzał się z rozmiarem wyłączonym na podstawie miesiączki a teraz z miesiączki wynika ze powinien być większy tzn 7 tyg i 2 d a ma tydzień mniej. Dziekuje za pocieszenie ale sama pewnie sie domyslasz,ze stres i strach to stan który trudno okiełznac:(

A czy lekarz widział bijace serce? Za parę dni się wszystko okaże. Niestety chciałabym Cię jakoś pocieszyć ale nie wygląda to dobrze i lepiek poprostu byś się pogodziła z najgorszym. Lekarz mógł jeszcze źle zmierzyć dziecko i dlatego jest mniejsze. Sama tak miałam że lekarka zle zaznaczyła i wyszło że ciąża 4 dni młodsza. A w rzeczywistości jest strsza o 1 dzień. Jednak nawet jeśli źle zmierzył to w 7t2d powinna być widoczna akcja serca, nawet w 6t2d powinna. Jeśli nie było akcji serca po 2 tyg od pierwszego usg to niestety ale świadczy to o ciąży obumarłej i kolejne usg tylko to potwierdzi. Jeśli była akcja serca to być może albo dziecko ma hipotrofie czyli będzie mniejsze albo on je źle zmierzył. Proponuję Ci dla świętego spokoju udać się do innego lekarza np jutro.

http://s6.suwaczek.com/201607111770.png

http://s8.suwaczek.com/201901274965.png

Gość Oollaa33

No właśnie nie było akcji serca :( Lekarz powiedział,ze akcja serca pojawia się między 6 a 7 tygodniem i ze za tydzień powinna już być i powinien być większy. Niestety mam świadomość,że może juz jest po wszystkim ale liczę ma cud,pomyłkę, cokolwiek .....