Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2019

tilana

Rekomendowane odpowiedzi

Iwo87ka W Profamilii 300zl i wiem że moja Pani dr robi ( ma te uprawnienia choć wiem że robią też lekarze bez ) odnośnie szczegółów mamy rozmawiać na następnej wizycie.
Oleńka chyba nie było bezpośredniego kontaktu, nie martw się, dzidziuś jest poza tym chroniony w brzuszku :)
Iwo87ka niestety też doświadczylam straty więc Cię rozumiem.
MiliG statystycznie tutaj przeważają chłopcy :-)
....
Link do naszej tabelki
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Y79s3cKZiJ0tj1yJTdCovTln_lmHjy87JaZdRYKW7K0/edit?usp=drivesdk

Hej dziewczyny. Dołączam do Was w słabym momencie, bo jestem po badaniu genetycznym, podwójnym i wynik kiepski. Ryzyko ZD 1:102. Niby parametry nie są tragiczne, bo nt 2,2mm, kość nosowa jest wyraźna, przepływ wsteczny w jednej z żył niestety, no i hcg 1,791 MoM, PAPP-A 0,933 MoM. Czekam do środy na wyniki sanco, już 4ty dzień walczę z koszmarnym stresem. Staram się myśleć pozytywnie, ale chyba do końca nie jest to możliwe. Forum pomoże mi trochę odreagować. Razem raźniej :)

https://www.suwaczki.com/tickers/w57vhqvkcfq62vkb.png

nasza forumowa tabelka :) - https://tinyurl.com/ybt75p59

Cześć martamarta1989 Twoje wyniki z krwi wydają się ok to może ten przepływ taki dal wynik, ale tu na forum jest taki wątek o teście nifty i tam kobitki z wstępnymi niefajnymi wynikami(USG + Pappa), które poszły na test sanco informowały o dobrych wynikach. Trzymam kciuki również za Twoje :-)
Iwo87ka ja też miałam średni początek dnia mialam taki niby koszmar (związany z ciążą) obudziłam się z drgawkami z zimna i ciężkim oddechem, zmierzyłam ciśnienie i było 152/80. Na szczęście pospałam jeszcze z dwie godziny i już teraz jest 123, ale strasznie dziwne to było...

Hej martamarta1989 trzymaj się dzielnie, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Też miałam dziś dziwny sen, a w tym śnie byłam w ciąży i była sytuacja zagrażająca mi i dziecku w brzuszku i się bałam. Dobrze że to tylko sen.

Poza tym muszę zmienić lekarza, dalej z mojego nie jestem zadowolona i zaczyna mnie irytować, więc lepiej już nie będzie.

Właśnie byłam u niego wczoraj na wizycie:) bardzo spoko gość tez byłam zadowolona, poinformował mnie ze mogę zrobić u niego połówkowe ale mój lekarz tez bez zastrzeżeń najmniejszych ma nawet podobny styl dr Szpejankowskiego i nawet oboje sie znają bo kazał bym pozdrowila mojego gin:) także zapytam na najbliższej wizycie czy mój gin robi połówkowe a jak nie to idę do primaginu:)

Czeeeść i czołem Mamuści :D
Ale miałam do nadrabiania!
Farasza coś wiadomo? kiedy będą wyniki? to musi być bardzo trudne - całe zaskoczenie związane z ciażą bliżniaczą a tu jeszcze te wyniki. Ale Kochana, dziecko to cud i w takich chwilach może warto pomyśleć o tych małżeństwach które nie mają tego daru? wiem że to brzmi dość kiepsko ale na pewno oba brzdące dadzą Wam wiele radości i energii a z trudnościami sobie poradzicie!
Co do zachcianek i awersji pokarmowych- ja w 1 trymestrze miałam awers do słodkiego i to było SUPER, teraz niestety smaki wróciły. A co do zachcianek, raz miałam ogromną ochote na kebaba i raz na sałatke borkułową. A tak bez większych zachcianek. Dzisiaj wyjątkowo smakuje mi pasztetowa którą ostatnio jadłam jakiś rok temu ^^ więc cały czas to się zmienia.
Ogólnie niestety u mnie bez zmian, nos nie daje mi spokoju, w nocy oddycha się ciężko, katar doskwiera mi całymi dniami i nocami. No ale jestem na zwolnieniu więc mogę wypoczywać w ciągu dnia nawet kiedy noce mam cięższe. Czekam też na wizytę 14.11 połówkową w nadziei że lekarz powie że łożysko jest wysoko i jest wszystko dobrze :)

https://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kz7wbkj3s.png

Hej kochane :D
Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
Straciłam maluszka miesiąc temu. :( Ale byłam z wami jakiś czas. Bardzo miły czas. Mam nadzieję, że u wszystkich Was wszystko OK.
U mnie w porządku. Było ciężko na początku, ale myśl o kolejnej ciąży daje mi nadzieję. Wczoraj po 30 dniach od zabiegu dostałam @. Czekam aż minie i działamy. :)
Mam nadzieję, że już niedługo Wam się pochwalę, że się udało. Póki co trzymam za Was kciuki. :)

DoulaRenia - Domowa Szkoła Rodzenia
❤️

https://www.suwaczki.com/tickers/74di3e5efnlbqt9f.png
Wituś ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g ❤️56cm ❤️ vbac

Cobra jestem tu kilka dni,więc się "nie znamy"ale życzę powodzenia w staraniach .

A propos pogody jesiennej i ciążowych zachcianek.
Ja w ogromnej przewadze mam chęć na ostre rzeczy typu śledzie,ogórkowa i pomidory.Zjadlam już chyba tira pomidorów do tego 16 TC.
Wierzycie,że smaki w jakiś sposób sprawdzają się jako zapowiedź jakiej płci jest Dzidzia?