Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Magda 9 miesięczne bobo już sporo kuma. Fakt. Mikołaja na pewno nie zczai ale już radość z nowej zabawki (zainteresowanie) będzie ogromne :)
Edzia ja mam fotelik od wózka 3w1. I też będę mało jeździć. Może 1 raz w tygodniu, a może nawet i nie tyle :) zobaczymy jaki egzemplarz mi się trafi.
cebulka ja swojej kondycji nie skomentuje... Mam nadzieję ze po narodzinach jakoś wszystko wróci do formy

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6yd9a1dwkas.png

Magda ten wózek kupiliśmy nowy dla Dawida i sprawdzał się super, jedyny minus takich wózków jak mój i Edzia też że są ciężkie, dla tego dokupiłam drugi żeby był na górze do lulania, a ten będzie na dole i będę mogła na spokojnie wyjeżdżać na spacery nie dźwigając i na dole w kuchni jak będzie potrzeba. A poza tym nie psuł się i wszystko sprawne do teraz. Tak wygląda spacerówka.

monthly_2018_12/marcoweczki-2019_70690.jpg

Magda większość takich wózków ma podobną wagę, łatwiej mi było właśnie z gondolą bo w jedną rękę gondole z dzieckiem,a w drugiej stelaż. Teraz bym kupiła pewnie albo urzywana gondole i potem zainwestowała w lekka i dobrą spacerówkę, albo bym kupiła joie literax, spacerówka jest mega i wiem że jest też 2 w 1 z gondolą. Ja mam z joie spacerówkę tylko muzę ma za małe koła na nasz teren ale też fajna i jak Adaś wyrośnie z gondoli to pewnie sprzedam komplet i spacerówkę i kupię tenjoie literax spacerówkę pewnie uzywaną.

Ja nigdy w życiu nie miałam zgagi i teraz też póki co mnie omija tfu tfu. Zaczynam doceniać moje zwolnienie. Jest czas i siła na jogę, spacery, gotowanie. Wszystko na spokojnie. Teraz sobie leze, czytam książeczkę i popijam soczek właśnie wycisniety. Czasem drinczek mi się marzy ;) co tam jeszcze tylko półtorej roku ;)

https://www.suwaczek.pl/cache/c3a7e9b4d2.png

Edzia uważaj na używane foteliki. Popatrz Dokładnie czy gdzieś plastik nie jest uszkodzony pod pokrowcem. Ważne jest tez czy nie jedt zbyt stary, bo ten styropian ponoc traci właściwości z czasem. Tak gdzieś kiedyś wyczytałam. Sami kupiliśmy używany na początek i temat zgłębiłam dopiero przy kupnie drugiego.
Wózki dziewczyny macie świetne;) ja mysle kupić coś małego i lekkiego teraz, bo łatwo z dwojka noe będzie i do tego planuje kupić dostawkę dla starszaka, bo nasz synuś uwielbia jeździć. Teraz mamy spacerówkę greentom i jest super lekka i zwrotna.

Magda FIRKON VESTA. Tutaj masz link :) http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7453439302
BedeMama tak myślę że moją wczorajszą zgage spowodowało najedzenie się mandarynek na noc. Z reszta u mnie zaczyna się gdy tylko przyłoże głowę do poduszki ;) póki co głowa jeszcze wysoko
Klodi jak się sprawuje greentom przy starszaku? Myślę by kupić na nast wiosnę. Dużo miejsca zajmuje w bagażniku?

Pinka taki stylowy:-) fajny jest.
A co do urzywana hamulcowy fotelików. To ja ten co odkupiłam temu zwróciłam bo z tyłu jest termin przydatności, takie nosidełka mają 3 lata, no i nie wiadomo czy nie wypadkowy, bo może być po wypadku i mieć mikro pęknięcia kroryxhgoł okiem nawet nie widać. Więc jeśli nie odkupuje się fotelika od znajomej osoby a budżet okrojony to lepiej kupić tani a nowy. Adaś w nosidełku będzie jeździł bardzo krótko, bo my dla Dawida kupili fotelik następny od 0 do 25, montowany przodem i tyłem mega bezpieczny, i po prostu tak za pół roku to dla Dawida kupimy fotel 15-36, a Adaś będzie w tym jeździł. Ja to mam bzika, jak oddawałam ten odkupiony to mąż się wkurzał, a fotelik był już sporo po terminie. Ale moja mama zginęła w wypadku samochodowym jak ja miałam 4 lata i jestem wielką anikara jeśli chodzi o samochody.

Bede mama mnie też od samego początku ciąży męczy zgaga więc staram się jeść wolno i w małych ilościach a częściej i troszkę ppmaga nie mam tak jak na początku.

Pinka super wózek oglądałam podobny tylko wstawkę miał troszkę jaśniejszą :)

Klodi wiem że trzeba obejrzeć go dokładnie bo różnie to może być. Ale to co Cebulka napisała to jestem w szoku mie miałam pojęcia że fotelik ma termin ważności

https://www.suwaczki.com/tickers/zem32n0a4ct6fwwr.png

Edzia z tyłu z reguły jest podana seria i termin ważności. Mi laska sprzedała fotelik, ktory mąż odbierał, w domu patrzę a on z 2007roku i pisało że można używać do 2013, więc oddałam i stwierdziłam że obejde się bez bazy i będę urzywana swojego zamieszkania Adaś przesiądzie się do następnego. A ostatnio był artykuł właśnie o bezpieczeństwie fotelików, że kobieta po wypadku dzieciom nic się nie stało a dachowali, oddała foteliki na expertyze i chociaż tak gołym okiem nic nie było widać, to expertyza wykazała mnóstwo mikropęknięć przy śrubkach i foteliki do kosza.

cebulka hmm... Czyli te foteliki dodawane do wózka 3w1 też mają termin? Mój wózek jest z końca 2017 roku więc się nie martwię ale każda taka informacja jest cenna
Edzia dziękuję :) moj w rzeczywistości jest trochę jaśniejszy. Czarno grafitowy. Tylko pod wpływem lampy w tel mi "sciemnial"

U nas znowu wszystko oblodzone i ma tak być kilka dni. Ja szczęśliwa bo dzisiaj tata odbierze Laure a jutro weekend :) mam jakieś głupie myśli że już nke wiele nam zostało, jak ja sobie poradzę z 2 dzieci sama, może Laura będzie odtracona, po co mi to wszystko, po co 2 dziecko i po minucie ogromny wstyd bo przecież bardzo się cieszę z Synka i byl planowany....

Pinka te foteliki pierwsze właśnie mają najkrótszy termin przydatności. Muszę sprawdzić też na strychu swój. Bo kupowaliśmy w marcu 2016. Ale jak uda nam się kupić auto to będę go wozić w foteliku który ma teraz Dawid bo jest bezpieczniejszy , a w naszym teraźniejszym aucie jest za mało miejsca żeby zamontować ten fotelik tyłem na leżąco.
Na pewno dasz sobie radę, pewnie na początku będzie ciężko, ale synek wszystko wynagrodzi no i Laura juz dużą dziewczynką, będziesz miała pomoc:) mnie też takie myśli nachodzą jak to będzie, zwłaszcza wieczorami, mąż super się zajmuje Dawidem, ale są takie momenty że on po prostu nie chce taty, tak jest na przykład przy usypianiu, nie raz mąż musi wyjść z pokoju bo Dawid mówi nie chce taty tatus idź, icw takie momenty myślę jak ty będzie jak jeszcze Adaś będzie na cycu, ostatnio Dawid ma fazę że sobie cyca wyciąga i chce do buzu brać, jak pytam co robisz to on mówi chce mleczko. Wczoraj to z 5 minut płakał że chce cycusia, a ja mówię że na razie to mama mleczka już niema, a ty jesteś duży już, a jak będzie Adaś to będzie pół cyca, to ten w taki płacz wpadnę że to jego cycus. A nie dobierał się do piersi od lądu się odstawił, a teraz już kilka podobnych akcji, już coś mi tam leci i może czuję zapach

Ale mi dziś Dawidek numer odwalił w przedszkolu, przy drzwiach na salę to sie wczepił we mnie i rozpłakał się biedulek, że się zastanawiałam czy go do domu nie wziąć. Ale Pani poszła z nami na ich salę, bo Biorę mają gdzie indziej no i poszedł do pani na ręce. Tak strasznie to on nie płakał nawet pierwszego dnia.

Hej dziewczynki,ja też marcóweczka już co raz bliżej, nie mogę się doczekać, booo straasznie bym juz chciala go zobaczyć- to bedzie chlopaczyk- Michaś :) już ustalilismy, niby jeszcze 3 miesiące- bo ja z początku marca, ale juz wyczekujemy w sumie cala rodzinka wyczekuje. Troszkę się boję wiadomo, ale licze że jednak uda się sn urodzić. Mój dr Jankowski złoty człowiek, dba o nas, więc liczę, że wie co robi i będziemy miec zdrowego maluszka ;)