Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Edzia kurczę nie wiem co Ci napisać bo nie chcę pisać co kolwiek by Tobie wyszło na źle. Skurcze są odczuwalne przez ciężarne różne. Jedna Ci powie ze czuje je jako twardnienia, druga zaś opisze je jako bóle miesiaczkowe. A skurcze Braxtona hicksa a problemy z twardnieniem macicy to dwa różne problemy. Jeśli twardnienia wynikają ze skurczy bh to jest to naturalne. Jeśli to jakis inny problem z którego wynika twardnienie macicy to trzeba reagować bo to nie jest normalne. Grunt by się nie nasilaly i nie robiły regularne. Skonsultuj ze swoim gin branie nospy regularnie. Mi bardzo pomaga. Dzięki temu rzadko mam stresowe sytuacje.

cebulka ja tez kompletnie nie myślę o sobie. Zdejme ostatnią koszulę by kupić coś dziecku. Nie koniecznie potrzebnego jej ;) mi rodzice nie kupowali zabawek. Tzn jedzenie, ubrania itp mialam zapewnione zawsze byl obiad, wyprasowane ciuchy ale zabawek nie bo nie ;) i chyba teraz ten niedobór rekompensuje kupując Laurze. Ze skrajności w skrajność.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6yd9a1dwkas.png

Edzia mi tak twardnieje brzuch i po chwili mija, jak tydzień temu mi twardniał co chwilę to lekarz sprawdził szyjkę i powiedział że ok i że to skórcze BH, i żeby brać magnez dodatkowo, a nospe już jako konieczność . Ale to co lekarz to opinia, mi pomogło leżenie i zwolnienie tempa:) tak co 2 dzień biorę magnez:)

Gość BędęMamą

Dziewczynki kiedys pisalyscie o jakichś kapsułkach do prania dla dzidziusia, ale nie mogę tego odnaleźć, plisss powtórzcie o jakie chodzilo :-)
Wiecie że ja nie mam żadnych skurczy, no nic kompletnie...Za to mój syn chyba zostanie piłkarzem :-D i teraz mogę powiedzieć że wreszcie czuje ruchy

Będę Mamą o smaku coli???? Haha super, nie wiedziałam że taka istnieje. Może jeszcze kiedyś przyda się ta wiedza ;)

Magda nie mam tak co noc ale coraz częściej. Ty tez tak możesz mieć za jakiś czas, ale nie koniecznie ;) to jest upierdliwe strasznie. Też miałam glukoze cytrynową.

Właśnie piję kawę bo od 4 nad ranem jestem nie przytomna

Zazdroszczę Wam dziewczyny ze macie glukozę już za sobą. Ja w 1 ciąży okropnie się czułam po glukozie, ciemno mi było w oczach i słabo, tym razem zainwestuje w jakąś smakowa glukozę.
Magda ja też panikowała z tym odwróceniem, a na połówkowym Adaś był głowkowo:) teraz różnie go czuję, bo raz kopię na górze, raz na dole. Więc fika chłopak:)
Pinka u nas też zimko,-3, więc rozpaliła w piecu i dziś nic nie robię, wczoraj zasuwałam jak mały samochodzik, wszystko wysprzatałam, pranie zrobiłam, obiad na 2 dni, a dziś już odpoczywam.

Kuźwa tyle napisałam i post się skasował....
cebulka ja mam kalafiorowa na 2 lub 3 dni. Jak Laura chodzi do przedszkola i tam ma obiady to w domu mam zawsze tylko 1 danie by nie wyrzucać. Właśnie leżę bo brzuch coraz częściej się spina.

Magda obyś miała jak najpóźniej bo to naprawdę jest upierdliwe. To jak, 3 dni do pracy i laba?