Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Alice u nas też tak było że sprzątała myla podłogi wszystko to co dorośli robią było super ale teraz tak roznosi te zabawki i nic do niej nie dociera że po prostu wymiekam no i się strasznie buntuje no ale cóż... taki wiek...

Eleonora a ja sobie marzyłam że jak dzieci podrosna to będę mieć idealny porządek... hihi. Choć ok przyznaję nie należę do pedantow;) ale przez ta teściowa chyba weszłam w taki nawyk wręcz;)

Witam koleżanki :-) u nas też -5 za to słonko pięknie świeci :-) mąż ma dziś wolne i rano oswiecil mnie jakie mamy na dzis plany haha " kochanie Ty zrobisz obiadek ja zrobię sałatkę i cały dzień będziemy leżeć w łóżku oglądać filmy i jeść :D" no zwalił mnie z nóg haha . Miłego dnia

https://www.suwaczki.com/tickers/bhywmg7yyrmgc0fv.png

21.02.2017- Aniołek (*)

...i ja też tabelkę uzupełniłam jak coś ;)

Jassmine. - w pierwszej ciąży pierwsze ruchy mam zanotowane 19 tydzień
a w tej 14 tydzień :) teraz mam 17 i dzidzia porządnie się rusza.
Witaj Agata i wbijaj do nas ;)
Eleonora - u nas też zima... a było już tak pięknie! pedał :D czytając się oplułam ze śmiechu :D:D:D
Beti10 - mój 6 latek jest teraz na takim etapie że skończy układać lego i zabiera się za sprzątanie. W jego pokoju wyeliminowałam wszystkie zabawki które są już na jego wiek zbyt dziecinne i zostały tylko resoraki i lego. mam spokój... a i jeszcze mi pomoże w myciu naczyń albo wiesza pranie... tylko tak jak mówie to już duże dziecko. jak był mały też bałaganił... taki urok dzieci :D
Kala ale Ci fajnie, mój mąż w pracy a ja z moim 6latkiem mam mase zajęć, sprzątanie, gotowanie i zadanie domowe... u Ciebie dzień lenia :)

Moja księżniczka w brzuchu mnie nie oszczędza... tadam:

Termin wg OM: 01.09.2018 / wg USG: 25.08.2018
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjojtjbbnlj.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c3e5eo7n84buf.png

Gość Amanalka

Leżenie w łóżku pomogło na plecy :) ufff!
Pogoda nie zachęca, mąż proponuje wyjście do Ikei popatrzyć za łóżeczkiem. Może się ruszymy faktycznie.

Na razie delektuję się domowej roboty smoothie z awokado, bananem, kiwi, sokiem pomarańczowym i imbirem. Mniam!

Isa ale ekstra filmik! U mnie jeszcze ani widu ani slychu ale juz sie nie moge doczekac.
Moja mala zaczela chorowac, ma porzadny katar i troche kaszlu z tego odkrztuszania a do tego co jakis czas jej nie slychac bo w gardle jej sie gotuje. Mam nadzieje ze jakos jej odpusci. Mielismy jechac do rodzinki ale sie wstrzymalam. Tesciowa dzwonila ja mowie ze katar i troche kaszlu i ze moze jutro a ona ze przeciez to tylko do samochodu i z samochodu a jej trzeba drzewa narąbac. Ok ja rozumiem no ale to nie tak z tym tylko do samochodu bo to jednak 100km i inny troche klimat, plus tam nigdy nie jest napalone wiec przyjezdzamy w zimno a potem w nocy jest sauna, z rana znow zimno i potem zwykle cos nas bierze, wiec teraz wole jednak zobaczyc co sie bedzie dzialo. A mnie tez probuje wziac, dzis juz apap lyknelam bo glowa pękala...
Na bole kręgoslupa polecam masaze a do tego kinesiotaping czyli oklejanie plastrami przez fizjoterapeute, plastry sa na okolo tydzien a efekt troszke dluzej. Nawet do trzech tygodni. Mozna tez oklejac brzuch jak juz jest duzy zeby go troche podtrzymac.
No ja we wtorek mam wizyte ale to pewnie bedzie taka szybka i tylko skierowania na badania odbiore. Ciekawe kiedy teraz mi wypadnie usg juz bym chciala zobaczyc kto tam mieszka w brzuszku.

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

Isa, o jaaaaaaaa! Niesamowite! Ale wcześnie:D

Zawiszka, zdrowia dla córki! Dobrze, że zostaliście. Mróz taki, że brrrr

Mnie wczoraj tak głowa bolała, że nie miałam nawet siły zejść ba dół po apap ... do tego jak zrobiłam lekki chociaż ruch to mnie mdliło . Myślałam, że się wykończę. Leżałam od 21 i zasnęłam dopiero koło 0:00 :( dzisiaj znów mnie mdli.

Dopiero wracamy do domu, dziecko śpi w samochodzie, będzie Sajgon!

Dzięki dziewczyny... dzisiaj pierwszy raz tak intensywnie dawała o sobie znać. Wcześniej były takie pojedyncze kopniaczki. Z synem takie intensywne ruchy były grubo po 25 tygodniu... a teraz 17 tydzień i takie wygibasy :D aż boję się co to będzie później.

Niestety z tego ruszania od rana mnie mdli. Takie niby fajne uczucie ale wymęczyła mnie ta moja dzidzia.

Mam wino 0% smakuje niczego sobie ;)

Termin wg OM: 01.09.2018 / wg USG: 25.08.2018
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjojtjbbnlj.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c3e5eo7n84buf.png

Hej hej kobietki:)
Isa nooooo rewelka:))) woooooow ♡♡♡♡♡♡ strasznie szybko moje maleństwo też czuję coraz bardziej ale nie aż taaaaaak:)))
Jassmine świetny wybór na prawdę śliczne łóżeczko:)
Amanalka ale narobiłaś smaka na to smothie;) mniam:-)
Kala zazdroszczę;)
Silvara będzie lepiej lada dzień mdłości miną:))) mi też ból głowy częściej towarzyszy niż normalnie jak nigdy:/
A ja miałam w nocy straszne przeboje i dopiero niedawno doszłam do siebie. Myślałam że umieram dosłownie. Nie spałam całą noc bo bałam się że jak zasnę to już się nie obudzę ale tak serio. Spędziłam 6 godzin na IP. Zaczęło się od drastycznego skoku tętna A potem poszło dalej duszności ból w klatce piersiowej drętwienie rąk i twarzy ostre zawroty głowy i pojechałam na szpital. A tam ginekologia kardiologia i neurologia. Z dzidzią wszystko dobrze. Hiper wentylacja spowodowana nerwicą na koniec usłyszałam. Wszystkie badania ok ale co najadłam się strachu to moje. Uffff ulga.
No nic czas na sen bo śpię na stojąco.
Dziewczyny dobrze że jesteście:*

Gość Amanalka

Eleonora, o matko!! Ale wszystko juz w porzadku? Uspokoilas sie??
Jassmine, fajne to łozeczko. Podoba nam sie z mezem. No i cena lepsza niz w Ikei (w ktorej bylo 5 lozeczek do obejrzenia, zadne z wyjmowanymi szczeblami). Zapisalismy sobie ten link.
Isa, te kopniaki to mocne! U mnie na razie same wzdecia ;) ale doczekan sie! Gdzie takie wino mozna dostac na marginesie?

Dziewczyny nie chciałam Was wystraszyć. Przepraszam jeśli tak wyszło. Pisałam jakiś czas temu że strasznie nerwowa jestem i wiele rzeczy w sobie duszę ale organizm tak reaguje że pewne rzeczy musi po prostu wywalić i u mnie objawiło się w ten sposób. Najbardziej bałam się o moją kruszynkę ale jest wszystko w porządku. Muszę zluzować majty ale jak skoro tyle spraw i to wszystko nie jest jak powinno być. Dostałam aspargin i jakieś ziołowe tabsy na uspokojenie wiec jest git:-) aleee nie ma co smęcić dziewczyny będzie dobrze!!!!!!! Jestem dobrej myśli. Czas nastawiać rosołek:)
Słońce pięknie świeci i przebija przez zasyfiałe okna;) A -10 więc znów siedzimy w domku :)))
Miłej niedzieli kobietki:*

Ja już Wam chyba kiedyś pokazywałam jakie mam
https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-lozeczko-maja-60x120-cm-z-szuflada-biale.html
Bardzo podobne jak Jassmine:) tylkko mi zależało, żeby wszystko na jednej stronie kupić . Czyli tez pościele , ochraniacze, prześcieradła, rożek itp, dlatego z tej strony zamartwiałam:)

Amanalka , mi małżonek kupił winko w sklepie internetowym:D

Jassmine ja w tamtym tygodniu wykorzystałam niedzielę na całego było tak cudownie i ciepło że cały dzień na dworze z czymś do jedzenia oczywiście:D i z tego co wiem to od przyszłego tygodnia ma się zacząć wiosna na całego więc będziemy mogły pokazywać nasze brzusie ;-)
Isa ale cudo jej ja bym też już chciała ale to moja pierwsza tak wysoka ciąża więc pewnie jeszcze sobie poczekam.
Eleonora straszne co przezylas strach pewnie był ogromny ale cieszę się że już wszystko dobrze ja od początku ciąży biorę aspargin jestem z niego bardzo zadowolona.
Dziewczyny a u mnie dzisiaj takie rozciąganie... Całe czas czuję jak ciągnie mnie więzadło macicy i co dziwne tylko po lewej stronie czy chodzę czy leżę... Nieprzyjemne bardzo jest to uczucie;-(

https://www.suwaczki.com/tickers/bhywmg7yyrmgc0fv.png

21.02.2017- Aniołek (*)

Isa jaka dyskoteka w brzuszku :)
Jassmine piekne i tanie lozeczko.
Zawiszka zdrowka zycze coreczce. Tesciowe czasem nie rozumieja ze jakjakdziecko dziecko jest przezeziebione lub lekko chore to lepiej by zostalo w domu. Ona pozniej z nim nie bedzie siedziala.
Eleonora no stres! Odpoczywaj i relaksuj sie.
A propo okien, czy bedzie je myc przed świętami? Ja poczekam az bedzie cieplej i jak bede dobrze sie czula to wypiore i wyprasuje firanki i zaslonki oraz umyje okna. Swieta beda wyjazdowe wiec luz.
Ostatni weekend spedzilismy ba dworzu, byla cudowna pogoda. Nie moge sie doczekac jak wszystko zacznie kwitnąć.
Coreczka chora, angina. Biedna meczy wysoka temperatura i nie moze jesc od wczoraj, bo boli ja gardło.
Jestem po usg pappa. Z malenstwem wszystko w porzadku. Rosnie jak na drozdzach, ma juz 6,5 cm. Wg usg tp wypada na 24 września. Pieknie krecilo sie podczas badania, nawet dupke pokazalo. Lekarz powiedzial ze pewenie bedzie chlopiec. Jednak jest jeszcze za wczesnie, nie ma co sie nastawiac. Coreczka chce siostrzyczke. Ucieszylam sie ze udalo sie podejrzec, jednak po pewnym czasie dotarlo do mnie ze niewykorzystam odlozonych sukieneczek po coreczke :)