Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz sasiadka dala mi namiar na ginke pisalam do babki mam jutro zrobic bete kolejna jak dostane wynik to n a tychmiast do niej zadzwonic i przyjmie mnie bez zadnej laski jutro a ze ma najlepszy sprzęt to mowi ze mam sie nie martwic i jutro ustawi sytuacje do pionu. Napisalam jej jak pojechali ze mna w szpitalu itd to sie za glowe zlapala chyba. Wiec z samego rana ide zrobic chociaz zschodze w glowe na co jej az 3 bety i potem cala dokumentacje zbieram. Moze spokojnie przespie noc dzi s iaj

Moje aniołki (*)
Corus 17 t.c 2008 synuś 9 t.c 2015 corus 13 t.c 2017. 8 t.c 2018 moje cuda.

Mamusiaszczesciara, to zrób sobie betę na CITO. zawsze to szybciej. Ja dopłacałam tylko 3 złote. Trzymam za Ciebie kciuki i dawaj znać :)

Amanalka, ja cała marznę :P chociaż i tak jakby troszkę lepiej od paru dni, bo zimno mi czasami a nie non stop ;)

Isa, witaj!

Gabi, trzymam kciuki, żeby już dzisiaj było serduszko :-)

Eleonora, CichoSza , nie róbcie smaka:D pączki, sernik... mmmm

Pełne słońce u nas i ... -13 stopni w tym momencie. Heheh
Po sobotnich wynikach endokrynolog kazala mi zwiększyć dawkę leku. Ale super babeczka, bo wpisała mi receptę na wszelki wypadek na tamtej wizycie:)

Cześć dziewczyny! 7.01 dowiedziałam się że jestem w ciąży. Szczęście ogromne! To moja pierwsza ciąża.. W czwartek (1.02) byłam na pierwszej wizycie. Po USG Pani powiedziała że nie ma akcji serca i zarodek zatrzymał sie na 6 tc, a ja jestem w 8tc. Dala skierowanie do szpitala i powiedziała, że jeśli nic się nie będzie działo to po tygodniu mam przyjść na kolejne usg. Jestem załamana

12.02.2018 9tc [*]

Ewelina900
Cześć dziewczyny! 7.01 dowiedziałam się że jestem w ciąży. Szczęście ogromne! To moja pierwsza ciąża.. W czwartek (1.02) byłam na pierwszej wizycie. Po USG Pani powiedziała że nie ma akcji serca i zarodek zatrzymał sie na 6 tc, a ja jestem w 8tc. Dala skierowanie do szpitala i powiedziała, że jeśli nic się nie będzie działo to po tygodniu mam przyjść na kolejne usg. Jestem załamana

Bardzo mi przykro :(

Moje aniołki (*)

Ewelina900 - najważniejsze to pozytywne nastawienie, a nóż będzie jeszcze pięknie :)
Mamusiaszczesciara - na Twoim miejscu zrobiłabym jednak betę... szkoda nerwów i czekania
Kala90 - Super!

Dziewczyny - z racji że macie za sobą całkiem niedalekie ciąże powiedzcie mi przed etapem wybrzuszania: jaki krem/balsam/olejek polecacie do smarowania aby zminimalizować lub wykluczyć rozstępy?
W pierwszej ciąży smarowałam sie ale nie mogę sobie przypomnieć specyfiku...

Dzisiaj rano obudził mnie mega bąbelek napięty (wybrzuszenie) po lewej stronie... aż mnie zemdliło na fiksa.
Co do porannych mdłości - polecam przegotowaną letnią wodę... z cytryną i imbirem. Na czczo... idealny specyfik jak dla mnie. Nie rozstaje się z tym od początku ciąży.

Termin wg OM: 01.09.2018 / wg USG: 25.08.2018
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjojtjbbnlj.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c3e5eo7n84buf.png

Dziewczyny ja uzywam zwyklych oliwek dla dzieci rano i wieczorem przy rozmiarze 38 w ciąży zawsze robil mi sie 44/46 o dziwo ja jie mam ani jednego rozstepu na brzuchu czy cyckach mam je jedynie na udach ale to z czasow dojrzewania :( . Dodam trzeba byc systemayycznym i tyle .

Bylam na tej becie odjechalam na fotelu rabanu narobil am hahahaha teraz mnie glowa boli ze masakra .

Moje aniołki (*)

Mamusiaszczesciara no to zazdroszczę genòw :D Oliwki też uzywalam, ale swędziało jeszcze bardziej... do końca ciąży nosiłam ciuchy ciążowe 38 (od takich też zaczęłam) i masakra po prostu. Skóra zresztą tez nigdy mi się nie wciągnęła z powrotem. Ehhh jak pech to pech :P

Ostro sprzątam, ale chwila muszę usiąść, bo zgaga mnie piecze. A to nowość!

No ładnie lecicie do przodu ;)
Kala gratulacje wspaniałe wiadomości hura:)))
Mamusiaszczesciara Ty to masz przeboje ale na pewno będzie dobrze bo twarda z Ciebie babka:)))
Ja nie mam za wiele rozstępów po pierwszej ciąży wyszły ale zminimalizowałam je do minimum kremem z Vichy rewelacyjny A po drugiej ciąży nie miałam aż się boję co będzie tym razem;) Nie zamierzam przytyć zbyt wiele ale zapewne to się nie uda biorąc pod uwagę mój apetyt:)))
Ewelina kochana nie trać nadziei bądź dobrej myśli przede wszystkim. Ja poszłam w 7 tc A usg pokazało 5t6d ciąży i też nie miałam serduszka po 2 tygodniach poszłam na kolejną wizytę i był 9 tc i było serduszko i dzidzia już nawet się ruszyła. Co nerwów się najadłam to moje ale i tak nie mogłam ogarnąć tych tygodni w każdym razie wszustko jest w porządku i mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie!!!:)))

Wiadomo że w dużej mierze rozstępy zależą od kolagenu w naszej skórze, ale można wspomóc skórę własnie dodatkowymi specyfikami aby chodź ciut zniwelować nadmiar albo też całkowicie uniknąć rozstępów.
Ja w pierwszej ciąży miałam tylko 1 tygryska który zrobił się od rany po wyrostku. I tyle :)
Ale tak jak Mamusiaszczesciara pisze - systematyczność w smarowaniu to podstawa!

Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za wsparcie, dobre słowa i pocieszenie. Nawet nie wiecie ile dla mnie znaczą. Wylałam już może łez ale staram się zajmować czymkolwiek żeby nie myśleć. Nie jest łatwo tymbardziej, że jestem nauczycielką i mam ferie.

Eleonora- dałaś mi kochana nadzieje.

Jeśli chodzi o olejki to moja siostra
bliźniaczka (jest po 2 ciąży) używała Biooil i bardzo sobie chwaliła oraz balsam z palmers.

12.02.2018 9tc [*]

Dziewczyny znów mnie rozłożyło no ale tym razem trochę bardziej. Boli mnie gardło że nawet śliny nie mogę przełykać i ucho:( Ratunku pomocy!!! Kompletnie nie mam siły!!! Wzięłam paracetamol ale nie pomaga płuczę gardło i też nie bardzo... byłam u lekarza ale przepisał tabletki do ssania chociaż jak przeczytałam ulotkę to w przeciwwskazaniach jest ciąża! Jenyyy zwariuje!!! Z łóżka dzisiaj nie wychodzę! Przecież ja nie mam czasu na chorowanie!!!
A jeśli chodzi o witaminy to w niedzielę skończyłam kwas foliowy i kupię sobie femibion 1 brałam w poprzedniej ciąży.

I jak biorę Femibion jak we wcześniejszej ciąży:)

Eleonora, nieładnie! Mówiłam nie chorować to nic nie słuchasz! A tak serio to szybkiego powrotu do zdrowia Ci życzę i ony nic poważnego.

I u mnie rozstępy pojawiły się może miesiąc przed rozwiazaniem. Smarowalam się 2 razy dziennie:( no niestety. Czasami nie mamy wpływu na takie rzeczy. Oczywiście nie odradzam smarowania, bo sama w przyszłym miesiącu już będę się za to brała;))

Dzięki dziewczyny, z opinii jakie wyczytałam dużo kobiet chwali BioOil. Zobaczymy... muszę ruszyć na zakupy i powoli kupować to co w niedalekim czasie będzie przydatne. Bo później kasa z portfela będzie uciekać w mgnieniu oka, wolę to jakoś porozkładać na części ;)

CichoSza - ja biorę kwas foliowy i jod. Jak mi się te tabletki skończą to gin powiedziała że doradzi jakiś kompleksowy zestaw dla ciężarnych.

Eleonora - zdrówka. Ostatnio sama umierałam z gorączką ponad 39, bolącym gardłem i pełnymi zatokami... Paracetamol pomagał na chwilę zbić temp, musiało przejść samo. Wytrwałości!