Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mi88_powrót

Pozdrawiam Was dziewczyny z mega długiej kolejki w Biedzie. Brzucha nikt oczywiście nie widzi :D

Kurcze ja dzisiaj w nocy na bank miałam przepowiadające, ale poczekałam godzinę, wzięłam kąpiel i przeszło no ale ewidentnie coś się kręci. Może wizja CC w poniedziałek tak podziałała.

Amanalka daj spokój dopóki nie zaszłam w ciążę to pracowałam na 2 etatach po 12h dziennie więc dni wolnych jak na lekarstwo i miałam czas ze znajomymi się spotkać iść pozałatwiać sprawy urzędowe no na wszystko miałam czas a teraz jak jestem na zwolnieniu to na nic czasu nie mam a ucieka jak szalony dopiero 2 kreski za chwile usg połówkowe a zaraz na porodówkę trzeba się będzie udać strasznie mi szybko to zlatuje

milu Gratujacje! Przepiękna córeczka :) Zazdroszczę, że już możecie się przytulać.

Silvara Dzięki za wózkowe rady ;) W weekend już musimy kupić bo szok, że jeszcze nie mamy. haha

Dziewczyny byłam wczoraj u lekarza na wizycie. GBS pobrany, dostałam zlecenie na ostatnie badania. Mała już się wstawiła, więc dlatego mam kłopoty z chodzeniem. Na badaniu USG przeżyłam szok bo z pomiarów wychodzi, że Oliwia już jest większa niż moja pierwsza córka kiedy się urodziła a tutaj zostały jeszcze 4 tygodnie... W tej chwili ma 3200 g.

Powiedziałam mojemu lekarzowi, że jeszcze pracuję ale już mi ciężej i czy mi wystawi L4 jeśli źle się poczuję i do niego zadzwonię. I wiecie co.. okazuje się, że po skończonym 36 tc już nie może wystawić L4 i mogę najwyżej przejść na macierzyński. Niezłe jaja. Jakoś dokulam się do porodu.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxugpjkygvgzpi.png

Amizka idąc tym torem myślenia to mam się jeszcze chwilę wstrzymać z kupnem koszuli i staników bo już tylko tego brakuje Ok mi w to graj bo jeszcze chwile dobrze jak by młoda posiedziała chociaż ostatnio takie szaleństwo w brzuchu że ho ho :D
Mnie dziś za to dopadł taki niechcMisiznm że poza zrobieniem sobie śniadania zrobiłam nic... a co tam czasami człowiek musi inaczej się udusi :P

Amizka, ja mam wszystko gotowe od czerwca:) przykryte folia, żeby się nie kurzylo:) torba spakowana od ponad miesiąca i nic :D
Bałam się, że nie zdążę pracując prawie do końca. Teraz tylko wymyślam i przekladam z miejsca na miejsce. Wlasnie oporzadzilam ciuszki w rozmiarze 74-80, prasuje i pakuje w pokrowce, żeby mieć gotowe do użycia.
1.09 mam zamiar powlec przescieradelko i wyciągnąć kołderke i śpiworek z pokrowca :D

Henna zrobiona, pedi i manicure też, nawet wczoraj zrobiłam motylka dla Małej:)
Przeciery pomidorowe się wekują...

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Hej laseczki:)
Ja nie miałam wszystkiego przygotowanego A urodziłam;) jeszcze próbuje zrobić pozostałe zamówienie z apteki ale cycoholik nie pozwala kurczę. Noc nie była taka zła ale od 9.30 nie może się oderwać. Nawet z obiadem jest problem bo nie mam jak zjeść. Zatem w domu jak tak będzie to w kryzysowych sytuacjach pójdzie butelka w ruch bo starszaki by zwariowały.

Witaj kasiames nasze córki wnet będą trzy latka świętować:) i my też będziemy się przeprowadzać koło października do domku.

Położna mówiła że przede wszystkim głowa musi być gotowa:) Zwykle jak się ma fryzjera, kosmetyczke czy coś innego w planach to dopiero po tym głowa zwalnia blokadę:) Mi się wydaje że nic mnie nie blokuje, fizycznie też przygotowana torba i łóżeczko, starsza zadowolony z przedszkola, Mąż ma urlop więc tylko rodzić... A tu lekarz mi mówi że raczej przenoszę :/Więc ja myślę że steruja tym tylko bobas z brzuchola. Tam mają swoje centrum dowodzenia o tyle:)))

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egrm8fd7r.png

https://www.suwaczki.com/tickers/860ivcqgtujhjx0j.png

Cześć dziewczynki:)))

Jesyem w końcu zainstalowana na łóżku szpitalnym . Krew pobrana, ktg zrobione. Byłam zbadana - rozwarcie na 2 palce i miałam usg - wykazuje 4kg dziecka :O
Powiem Wam, że mam stres, do tego stopnia , że zapomniałam, że wczoraj robiłam badania krwi!!! Mamooo...
Wygląda na to , że idę jutro jako pierwsza .
Oczywiście jak mnie moi dwaj mężczyźni odwieźli to płakałam:(

Druga ciąża przeleciała mi dwa razy szybciej niż pierwsza. I bez tego całego HALO . 9 miesięcy to szmat czasu przecież!

Wychodzi na to, że przytyłam 14kg zobaczymy co zostawię w szpitalu ;)))

Milu, ślicznotka ♡♡♡

Silvara, zawsze to raźniej w towarzystwie:)

mimka1, ja nie wiem ,czy moja głowa jest gotowa. Boję się, że coś nie zaskoczy, że nie poczuję instynktu, że życie zmieni sie nie do poznania, a jednocześnie wiem, ze to jedyna, słuszna droga i byłabym nieszczęśliwa, gdybym nie podjęła decyzji o macierzyństwie.
Moze dlatego na siłę szukam sobie zajęć, żeby nie myśleć...

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png