Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Eleonora właśnie wydaje mi się że nie chciał być może powiedzial mi wszystko... Twierdzi że nie widzi odchyleń ale żeby jechać lepiej na badanie.
MamaColin startowałam z wagą 72kg schudłam w 1 trymestrze 6 kg czyli warzylam 66 miesiąc temu był jeden na plusie a wczoraj już dwa na.minusie czyli mamy 65kg mniej jak przed ciążą gdzie brzuszek mam już spory i mała waży prawie 500g ale lekarz twierdzi że zaraz zacznę przybierać. A mdłości nie mam już od świat jem jak opętana i to hurtowe ilość nie wiem czemu waga jest na -

https://www.suwaczki.com/tickers/bhywmg7yyrmgc0fv.png

21.02.2017- Aniołek (*)

MamaColin, wcale nie tak dobrze mieć nie smoczkowe dziecko. Temu będę bardziej wciskać;) wyobraź sobie , że w każdej sytuacji , kiedy Colina "zatkałaś" smokiem to nie masz tej możliwości. Razem z nocami , jazdą samochodem czy każdym po prostu marudzeniem a o atakach wrzasku nie mówiąć... także wszystko ma plusy i minusy. Podobno jak do 18 miesiąca się nie pozbędzie butelki/smoka to potem problem . U nas butla dostała eksmisję na pierwsze urodziny i szybko poszło(szczególnie, że z niej pił tylko wodę) , ale nie wpadłam na to , że zastąpi to sobie to ciumkanie bidonem heheheh na szczęście rozumie , że on jest tylko do spania w nocy. Zawsze coś .
A co do Twoich smaków to masz jak ja z Tymkiem. Dopiero w 3 trymestrze zaczęłam jeść w miarę normalnie.

Kala , i nic lekarz nie mowil, że nie powinnaś już spadać z wagi ?

Ja już body pochowałam, Młodzież chidzi mi bez pieluchy w domu to odpadają, ale na zimne miesiące były ciuszkiem nr 1 :) W lecie często też po prostu w samych bodach śmigał.

Eleonora, powodzenia na pobraniu!

Ostatnio tak patrzyłam czego mi brakuje do wyprawki i nie licząć zaatakowania apteki w późniejszym czasie to mało cco mi brakuje. Na pewno tym razem się zaopatrzę w suszarkę do buletek :) na pewno musze kupić też leżaczek- bujaczek .

Cześć dziewczyny! :)

Mam dziś urodziny :) 23! I tak jestem tutaj najmłodsza, heheh...

Byłam wczoraj w pepco i kompletnie nic nie rzuciło mi się w oczy.
W Lidlu też byłam i to samo. Jakoś niespecjalnie mi się podobały te ciuszki. Mam chyba jakiś dziwny gust. Kupiłam jedynie szare legginsy.. Ostatnie w rozmiarze 34/36 ..są fajne, choć nie do końca czuję się w leginsach. Spodnie ciążowe kupię jak brzuszek będzie już na tyle duży, że nie będę mogła chodzić w zwykłych :)

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Gość Kikiriki2008

Hej Witajcie
Mam pytanie czy macie uczucie napię tego, ciężkiego, brzucha podczas chodzenia np.Nie chodzi mi tu o macice /stawinie cżycia coś. Po prostu czuje jagby mój brzuch był napięty i wzdęty. .czy to mogą być wzdęcia. .takie ..hmm

Alice gratuluje udanej wizyty. Rzeczywiscie chlop jak dab :)
Kala gratuluje coreczki.
Silvara rowniez gratuluje udanej wizyty.
MamaColin zdtob zdjecie jak wozek przyjdzie.
Smoczka pozybylam sie w sumie z dnia na dzien jak coreczka miala 19-20 mies. Sama niepotrzebnie nakrecalam sie ze bedzie ryk. Nie upominala sie i monia.
Jassmine wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń.
Kikiriki2008 mój brzuch twardnieje w ciagu dnia, czasem az boli. Glownie po schylaniu czy dłuższym chodzeniu. Do tego okazalo sie ze mam miekka szyjke. Mam sie oszczedzac, brac nospe 2x1 i dala mi L4. Nietstety z chorym dzieckiem nie da sie zbytnio polezec. Jak odoczywam jest ok.
Strasznie goraco jest, jak dajecie sobie rade dziewczyny. Dzis zapowiadaja burze z deszczem. Pewnie znowu bokiem przejdzie :( Wczoraj caly dzień czulam sie tragicznie.

Gabi
Wiem ze ciężko ale odpoczywaj i nie przemęczaj się kobieto .
Ja w upały nie daje radę , obojętnie czy ciaza czy nie . Nie nawidze mega skwaru . Lubię optymalnie 22-25 stopni więcej jest dla mnie męczarnia .

Nie mam pojęcia wogole jak kupią jutro wózek ile trzeba czekać na zrealizowanie zamówienia . Sama wysyłka do DE przez dpd trwa 2-3 dni robocze wiec to najmniejszy problem .

Jasminne
Wszystkiego najlepszego . Ja dużo starsza nie jestem . Skończyłam w lutym 26 .

Kala
Jak ty to robisz ze tak duzo spadłaś z wagi ? U mnie z wagi startowej jest +3 kg czyli 64.

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Silvara
Powiedz mi co jadłaś całe te miesiące w pierwszej ciąży gdzie miałaś wstręt do jedzenia ? Lekarz coś mówił ze nie ma miesa w diecie ? Jak z twoja waga wyglądało ?
Ja zawsze byłam wszystko jedzące mięso było na pierwszym miejscu pizzę i mcdonald oczywiście tez lubiałam czasem podjeść a twraz jeden wielki wstęt .
Moja lekarka ciagle mówi waga Ok wyniki wszystkie Ok chociaż krwi nie miałam pobieranej od 10 tyg ciąży .

MamaColin, jadłam owoce, warzywa , nabiał , pieczywo . W gorsze dni ziemniaki że śmietaną, makaron z masłem i białym serem - takie smakołyki heheh
A z wagą to najpierw schudłam chyba 3 kilogramy . W sumie na koniec miałam jakoś 11 na plusie. Ale ja chyba nie mam problemu z tyciem w ciąży , bo teraz idziemy łeb w łeb ;) ale ja jem wszystko :))) no może rosołu i buraków nie tknę
Tylko niestety tamtym razem miałam słabe wyniki i oprócz witamin dla ciężarnych jeszcze musiałam brać żelazo. A przez to są masakryczne problemy w toalecie. Na Twoim miejscu sama bym sobie zrobiła badanie krwi. Dla spokoju:)

Gabi, ja to zła i wściekła jestem jak pada. A czy jest -15 czy +30 To już mi wszystko jedno. Byle było sucho :)

Amizka, ale masz piękny brzuszek !!!
Kurcze, aż zazdraszczam, choć wiem, ze pewnie będzie mi lżej. Ciągle chodzę w spodniach przedciażowych (poza jeansami) i spokojnie latam w luźnych tunikach i sukienkach.

Mój chłop chciał porobić foty z wielkim bebzonem, a ten nie chce porządnie ruszyć. Gdyby nie zgormadzony w I trymestrze tłuszcz, wyglądałabym jak wzdęta.
Poniżej mój profil w 6 tc (tu juz miałam 2 kg więcej, niż przed) i 22 tc, nawet nie ma jak skorzystać z pierwszeństwa w kolejce.

Kikiriki2008 - mój twardnieje, ale po dużym zmęczeniu. W ubiegły weekend po 20 km łażenia po górach, wczoraj po nieszczęsnych 10 h w robocie, przejechanych 350 km i sporek dawce stresu (spotkanie w centrali, rozmowa z Szefem). Kiedy tylko czuję obciążenie - zalegam na kanapie i odpoczywam.

MamaColin - ja uwielbiam zimę, więc boję się lata. Dla mnie 16-18 stopni, słoneczko, wiaterek to wypas - cieplej być nie musi. Do GIN-ki chodzę na NFZ, raz jeden poszłam prywatnie, kiedy miałam pewne wątpliwości. Co wizytę dostaję skierowanie na krew, mocz miałam już badany 3 razy. Ostatnio dostałam na glukozę i znów na krew.
Prywatnie "dorabiam" sobie jeszcze badanie poziomu Fe, glukozy na czczo i TSH (co miesiąc).

monthly_2018_05/wrzesniowe-2018_67220.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Spawareczka ale Ty to jesteś fit mama, nieźle Ci się dzidzia schowała, ja przed ciaza rozmiar max. 40 teraz 42. 175cm no i już 75 kg obecnie, no ale sportowy typ ze mnie nie jest, jedynie dużo spacerowałam a teraz przez nacisk dzidzi na dół jak więcej pochodzę to potem nawet przy podnoszeniu nogi boli jakby ktoś mnie tam z buta kopał

Spawareczka
Wiem ze chyba żadna kobieta w ciąży nie chce tego słyszeć ale wogole nie wyglądasz na swój tydzien już ! A prędzej jaka forma brawo Ty :)
Ja tez uwielbiam zimę i śnieg :) w lato często żeby chodź troszkę poczuć smak nart jedziemy do Szwajcarii czy Austrii na urlop . Dla mnie 2000 razy lepszy niż leżenie na plazy plackiem . Zawsze jest coś do roboty chodzenie zwiedzanie a na szczytach resztki śniegu bajka :) pewnie jeszcze przed porodem tez się wybierzemy

Amizka
Ta kiecka w motylki super ! Muszę mamę zagonić do pepco może złapie dla mnie :)

Silvara
Czyli dokładnie to samo ja tez jem chętnie makaron z serem i masłem ziemniaki nie wchodzę ale owoce i sałatki na obiad tonami :)
W pierwszej ciąży jadłam wszystko i tez skończyłam z waga + 21

monthly_2018_05/wrzesniowe-2018_67221.jpg

MamaColin, Piekny brzusio!! aaaaaa... cudo!!

Zimowe klimaty górą !!
Tez nie przepadam za plażami i leżeniem i nawet latem staram się tak organizować wyjazdy, żeby była i woda i góry.
Co do brzuszka - kto nie wie i nie widzi, ze ogórlnie trochę przybrałam na wadze, nie przypuszcza, że jestem w ciąży. Wygądam jakbym przytyła i buźkę mam okrąglejszą.

Co do jedzenia - w I trymestrze odstawka mięsa, kasz, warzyw (wszytskie mi śmierdziały). Jadłam tylko białe pieczywo z masłam i serem, makarony, ziemniaki (to, czego nie jadam na co dzień). Efekt - + 5 kg. W drugim trymestrze jem już normalnie i póki co mam + 1 - 1,5 kg. Oby tak dalej.

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Spawareczka no widać że jesteś aktywna :) mi brzuch już tak wywaliło że brat mi cały czas mówi że jest ogromny. Przy synku też tak miałam.

Jassmine też miałam 23 jak rodzilam pierwsza córkę i też rodzilam wtedy we wrześniu. A teraz stuknie w sierpniu 26. Wszystkiego najlepszego:)

Co do smoczkow to moja córcia sama oddała dziadkowi żeby dał krowce i miała wtedy 19 miesięcy. Później jak urodził się braciszek to mu zabierala ale jej nie pozwalałam. Niestety flasia do tej pory jest bo zabiera Dominikowi więc muszę obydwoje naraz oduczyć no ale on jeszcze pije mleko z niej.

Silvara no mam podobny ale teraz nie mam jak zdj zrobić a potem pewnie zapomnę znając życie.

Mnie jeszcze trzyma katar a w pon mam iść na morfo więc już widze jakie super będą wyniki. A niestety muszę wtedy bo we wtorek Endo więc i tsh a nie będzie mi się chciało drugi raz pod koniec tygodnia jechać.