Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Szczesliwa mama2016

Czerwcowe maluszki 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szczesliwa mama2016

Witam czy sa juz jakies mamy czerwcowe? Ja rodzilam 2 lata temu w czerwcu i teraz termin tez bede miala na czerwiec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :) melduje się, dwie kreski zobaczyłam w zeszłym tygodniu, kalkulatory pokazują termin porodu na początek czerwca :) mam nadzieję, że szczęśliwie dotrwamy do końca :) też mam w domu dwuletnią pociechę, z lipca 2015.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczesliwa mama2016

Ja jestem tak pozytywnie zaskoczona ;)) Bo nadal karmię piersią i udało nam sie :) Kiedy masz wizytę u lekarza? Ja mam 12 października :) Z moich obliczen wynika ze kolo 8 czerwca, a corcie urodzilam 16.06.2016 wiec termin zbliżony :) Czekamy na kolejne mamuski ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczesliwa mama2016

Oj moze byc ciut za wczesnie ale zobaczymy :) No wlasnie chciałam karmic tylko 6 miesiecy a teraz karmię do chwili obecnej i zal mi ja odstawić ale musze to zrobic zeby pozniej nie byla zazdrosna ze odstawie ja pod koniec ciazy i drugi dzidzius bedzie jadł a ona nie a teraz moze zapomni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, chciałabym tak nieśmiało do Was dołączyć, ale testuję dopiero za 4 dni. Mam nadzieję, że się udało i w czerwcu ponownie zostanę Mamusią małego Szkraba :-) mam już jedną córeczkę z maja 2015. Pozdrawiam wszystkie przyszłe czerwcowe Mamusie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczesliwa mama2016

Mamy nadzieję ze sie udalo :))) Daj znac :) Czekamy na info ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyny, a macie już jakieś objawy? W pierwszej ciąży mdłości, wymioty i wszystko co najgorsze męczyły mnie od samego początku a teraz zupełny spokój! Ok, jestem senna i mam tkliwe piersi ale nic poza tym. Nie powiem, cieszyłabym się gdyby tak zostało :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!!
Prawdopodobnie też będę czerwcową mamusią. 01/10 zrobiłam pierwszy test-pozytywny, wczoraj kolejny- pozytywny. Dzisiaj zrobiłam betę. Do lekarza idę 19/10:) w domu córeczka z września 2015.
Trzymam kciuki za nas wszystkie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczesliwa mama2016

Widze ze kazda z nas ma juz pociechy ;) Super! Bylam dzis z moja coreczka u lekarki i ma zapalenie krtani.. powiedziałam jej ze karmie nadal córeczke i jestem w ciazy a ona mnie wrecz okrzyczala co ja robię temu dziecku... a duzo czytalam i niby mozna karmic a ona kategorycznie kazala odstawic :/ Zreszta i tak planuje do konca roku odstawić ja :( Ja narazie mam bol jajnikow przy kichaniu i zadyszke nawet przy wieszaniu prania haha ;) Czy nosicie swoje dzieciątka na rekach? Bo ja tak i sie troszke boje ;(Chociaż kiedyś kobiety sie nie szczedzily i zdrowe dzieciaki rodzily :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczesliwa mama2016

Dzieki za info ;) I mi mowi ze krzywde mojej Julci robie... masakra bo ciezko mi odstawić tak sie przywiazalam do tej bliskosci :( Mi kuz kilka razy bylo nie dobrze ale nie tak jak w 1 ciazy gdzie mialam wstret do miesa :) Chcecie rodzic w tych szpitalach w ktorych rodzilyscie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczesliwa mama2016

Ja tez jestem chora :( Ale szybko dojdziemy do siebie kto jak nie my? Haha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezbyt wiem jaka to by miała być ta krzywda która rzekomo robisz dziecku karmiąc je... Ech niektorzy lekarze...
Ja chcę rodzić w innym szpitalu, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
A i corcie póki co zdarza mi się wziąć na ręce, ale ten klocek waży 15 kg więc powolutku będziemy to ograniczać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że damy radę :-) Miodzik, cytrynka i będziemy jak nowonarodzone! Nie dziwie się, że Ci ciężko odstawić, ja karmiłam 14 msc i gdyby nie to, że mała już nie chciała to pewnie karmiłybyśmy się dalej :-) znam osoby, które karmiły młodsze dzieciątko i starsze jesnocześnie więc głowa do góry :-) ja będę rodzić tam gdzie ostatnio mimo nie zbyt przyjemnych wapomnień..liczę, że tym razem będzie lepiej :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczęśliwa mam2016

No wlasnie nie wiem... ogolnie chodzimy do wspaniałej lekarki prywatnie tylko ze jezeli chce juz wtedy jadę do tej... Moja Juleczka wazy okolo 10 ale teraz znowu ciagle wisialaby mi na rekach :( Ja rodzilam w Mysłowicach i gdzie indziej sobie nie wyobrazam :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczesliwa mama2016

Ale ja nosze i nic na szczescie mnie nie boli bo w 1 ciazy byle co dzwiglam i juz mnie bolalo podbrzusze :) Ciekawe czy bedzie przewaga dziewczynek czy chlopcow ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć dziewczyny :-)
Ja narazie 3 dni temu zrobiłam test i pozytywny, do lekarza dopiero za jakieś 2 tyg. W domu mam Zuzie z marca 2015 a poród kalkulator wylicza na 9.06. W pierwszej ciąży strasznie bolał mnie brzuch na początku, zwłaszcza przy wstawaniu. Teraz też boli ale mniej. Mdłości jeszcze mnie nie dopadly a Energi mam sporo co się akurat przydaje bo właśnie wykanczamy mieszkanie. Dużo robimy własnymi siłami. Od poniedziałku do pracy po "urlopie" i nawet nie chce myśleć jak to będzie jak mnie te mdłości dopadna...

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgx9n73pvjhmajs.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczesliwa mama2016

To nie fajnie wracac do pracy po urlopie nie chce sie :) Ale jeszcze troche i l4 haha :) Jak wspominacie porody? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Pa.ulina.

Hej dziewczyny melduje sie i ja :) do lekarza pierwsza wizyte mam 11 i tez wypada termin jakos na 8 czerwca a w domu 3 letni brzdac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szczeliwa mama2016

Witamy kolejna mamusie ;) Tylko cos cisza na tym forum.. przed wczoraj fatalna noc wymioty i biegunka :( Caly dzien wczoraj przelezalam dobrze ze mąż opiekowal sie córcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi