Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2018

nati91

Rekomendowane odpowiedzi

Te rózne podejścia to miałam na myśli własnie, że dla jednego 2,5 to jeszcze oki a dla drugiego najlepiej żeby było ok 1. A ft3 i ft4 warto zrobić bo ja ostatnio miałam tsh 1,6 a ft4 za niskie wiec dostałam większą dawke euthyroxu.

Nie bardzo rozumiem, Twój post Marcóweczka:O
Nie wiedzę nic głupiego w wypowiedzi Savany...Każdy ma prawo do własnego zdania. Savana odniosła się do swoich doświadczeń i ma do tego prawo. Nie obrażała nikogo, nie pisała że ktoś nie ma racji itd...

Gość FloralDrop

Hmm.... Chyba nie ma wyraźnego zakazu farbowania włosów. Jeśli do tego ginekolog przyzwala. Więc o co chodzi? Jeden uważa, że badania polowkowe są na wyrost bo po co sobie szukać niepotrzebnie zmartwień i wydatków a inny uważa, że nic złego w farbowaniu włosów w ciąży nie ma. I już.

Dziewczyny ja mam znów inny problem. Ile czasu można czekać na pieniądze z ZUS za l4? Pierwszy miesiąc wypłacił pracodawca ale od września powinien już ZUS. Mamy listopad a ja nie dostałam jeszcze pieniędzy za wrzesień. Ile wy czekacie? Albo czekalyscie w poprzednich ciążach?

Dzieki dziewczyny... ;)
Paznokcie maluje ale u nog coraz rzadziej z lenistwa (dobrze ze juz lato minelo) :D
Roks niby zus ma 30dni na wyplate... ja czekam na wyplate za październik i jak ostatnio do nich dzwonilam to jeszcze weryfikuja dokumenty i nie ustalili daty wyplaty :/ z tym pierwszym zawsze tyle zwlekaja pozniej pamietam ze juz regularnie wyplacali...

https://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r8m8rtjfjr.png

https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3flw12lfqo7i5.png

Oj atmosfera gorąca, widze że hormony pracują :) Myślę że aktualnie rodzi się tylu alergików bo wokół nas jest mnóstwo chemii i mimo chęci nie da się jej uniknąć, farbowanie włosów czy malowanie paznokci bądź unikanie tego niewiele zmieni. Ktoś w innym wątku miał np watpliwosci odnośnie leczenia stomatologicznego... A higiena j.u. jest niezbędna, jak trzeba leczyć to leczmy, usuwajmy, znieczulajmy, byle mówić lekarzom o swoim stanie. Jeśli lubimy to korzystajmy z usług fryzjerskich. Nie dajmy się zwariować( myjąc wszytsko tylko sodą jak ostatnio moja kol...) np dentyści pracują wśród chemikaliów,(nie pisze juz o zagrożeniach biologicznych czy rtg) a nie jest to bezpośrednim wskazaniem do brania L4 w ciąży

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74915

Gość MarinaKari

Ja farbowalam włosy w na początku drugiego trymestru, farba bez amoniaku. Wyczytałam, że tak jest ok. Najgorzej, to podobno w pierwszym trymestrze, później już można. Paznokcie maluję, twarz też.. Myślę, że nie ma co popadać w jakiś obłęd, nie dajmy się zwariować, a o siebie też trzeba zadbać.

Ja mam jutro połówkowe, też liczę na określenie płci, bo nasza dziewczynka nie jest 100% i choć trochę się nastawiłam, jestem otwarta na zmiany. Za 2 tyg mamy kardiologa i chyba szykuje się na l4, choć nie wiem co będę robić przez następne az 4,5 msc i trochę się boje ze będę marudzić mężowi...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74915

Azol, FloralDrop, melliska, savana, Undefined trzymam kciuki za wasze wizyty polowkowe i kontrolne.

Ja mialam polowkowe dzisiaj rano na w specjalistycznej pracowni endokrynologicznej na super sprzecie. Wszystkie szczegoly bylo widac bardzo wyraznie. Synek zdrowy jak rybka. Ma juz 24 cm i wazy troche ponad pol kilo i jest przesliczny :D

Undefined dobrze, ze wirus cie do dopadl. Moj maluszek tez wierci sie za dwoje tak, ze czasem zastanawiam sie kiedy to dziecko w ogole spi. Moze w kolejnej ciazy bardziej czuje sie ruchy?

melliska hehe, niezle urwanie glowy mialas z tymi czworaczkami ;)

Dziewczyny, wszystkim wam juz sie snily wasze nienarodzone dzieci?

Mi 2 razy. Pierwszy raz, zaraz po zrobieniu testu ciazowego, ze urodzilam coreczke. Niezla bylaby taka ekspresowa ciaza, co nie? :p
Drugi raz, ze tulilam mojego swiezo urodzonego synka, ubranego na niebiesko, a tu przychodzi polozna i mowi ze trzeba go rozebrac i spowrotem wlozyc do brzucha, bo to jeszcze nie czas na niego. Ale ja nie chcialam go oddac :p