Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2018

nati91

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny.
Karolinatr, świetne wiadomości!:) Super, że te miedniczki juz w normie u Was:)
Azol, leżenie służy w takim razie:) Dobrze, że to pierwsze dziecie przy drugim z leżeniem było by gorzej.
Savana, dobrze że luteina pomogła:)
Est, współczuję infekcji:( Oby szybko przeszło.
Ewelinka, jak leżenie pomaga to leż. rozumiem Ciebie z tą IP. Nic sie nie dzieje a i tak chcą dla pewności zatrzymać a potem sie 3-5 dni w sufit patrzy... a z drugiej strony lepiej czasem sprawdzić.
Ja nie pisałam ostatnio bo się wzięłam w końcu za wyprawkę dla siebie do szpitala i kosmetyczną dla maluszka. Poza tym poprałam i poprasowałam ubranka bo u mnie się zaczął 35 tc i już zaczynam mieć stresa, że nie zdąże wszsytkiego ogarnąć. W sobotę jadę po wózek i fotelik a w niedzielę po łózeczko - kupuję 120/60 bez kołyski i materac.
Ogólnie to już naprawdę zaczynam się toczyć...cieżko już.
Mój maluch ułożony główkowo:) Szykuje się:)

Moja mała ułożona jest już główka w dół, chociaz czasem mam wrażenie że jeszcze zmienia pozycje bo czuje ja w przeróżnych miejscach.
Ja na początek mam kołyske, ale to ze względu na oszczędność miejsca potem i tak będzie łóżeczko ale to za kilka miesięcy.
Ja juz wszystko mam praktycznie, ubranka poprasowane w szafie leza chociaż jeszcze czesc musze wyprać, do szpitala tez wszystko juz mam tylko wystarczy spakowac torbę, ja tez mam te skurcze przepowiadajce i brzuch mi twardnieje ale lekarz ostatnio mnie badał i mowil ze wszystko jest w porządku. Chcialabym w tej ciazy urodzić w 38 tygodniu ;p zawsze to szybciej bo syna przenosilam prawie 2 tygodnie i te 2 tygodnie tak sie dluzyly ze myslalam ze oszaleje. Mnie ostatnio glowa boli mimo cisnienia w normie a tak po za tym to jakos sie kulam i rosne a waga to +7kg

monthly_2018_01/marcoweczki-2018_64408.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/5djyxzkr8p7wg4ed.png

Roks dzięki, zapomniałam o podkładach. No to chyba już wszystko mam, teraz ubranka przywieźć i poprać, wózek, nosidło, tylko miejsca w tym naszym mieszkaniu coraz mniej... :P
melliska dzięki, już jest lepiej, antybiotyk zaczął działać. Gdzieś ominęłam chyba Twoje posty wcześniejsze, ale widzę, że już z miedniczkami w porządku? To super, widzisz, niepotrzebnie się zamartwiałaś, no ale tak już chyba mamy, my mamy. :-)
FloralDrop na początek wystarczą ci pampersy 1-ki, ale one są na krótko, zależy od wielkości dziecka, ale chyba tak niecały miesiąc mój mały miał, jak zmienialiśmy, nie pamiętam, więc te dwójki to tak awaryjnie, żeby potem nie biegać po sklepach. Więcej nie kupuję, bo i tak od znajomych podostajemy, u nas taka tradycja, że na pępkówkę pampersy się przynosi - to zawsze się przyda. :-)

https://www.suwaczki.com/tickers/wff282c3fzap57l4.png
https://www.suwaczki.com/tickers/k0kd3e5e3ce33his.png

Est, niestety u nas z miedniczkami nie jest ok. Jest na granicy wodonercza ale lekarz Ta tego nie okresla. Mnie leki dopadaja przed wizyta wiec jeszcze man tydzien hehe. Bo teraz mam juzwizyty co dwa tyg.
To u karolinytr sie unormowaly Te miedniczki.
U nas moze byc roznie ale martwic sie bedziemy po porodzie...albo I nie. Czego sobie zycze.

Est, fajny zwyczaj macie ze znajomymi :) te pampersy to muszę z mężem kupić żeby zobaczył co i jak z rozmiarami bo pewnie on będzie robił takie zakupy na początku po porodzie :)

Catarisa, i Ciebie te problemy z szyjka spotkały :( coraz więcej tu mam leżących, co to się dzieje ehhh, trzymaj się! ja w poniedziałek może się dowiem, znaczy sama nawet zapytam. Ostatnio miałam tylko wymaz i biocenoze pobierana a że wspomniałam o szyjce to sprawdziła gin no ale to tylko twardość może sprawdzić bez usg. było ok, czyli chyba twarda.

Melliska, to Ty masz już zaawansowany tydzień! To już tuż tuż :) u mnie 29t3d, więc mi się zdaje czas jeszcze a to też szybko minie :)

Rose, ja kupiłam stacjonarnie w sklepie i jest to łóżeczko firmy skrzat, wybraliśmy zwykle szczebelkowe choć podobały mi się takie z płytą na krótszych bokach, ale się rozmyslilam ( nie wiem jeszcze gdzie będzie stać łóżeczko a z płytą to nie z każdej strony bym widziała dziecko). No i bez szuflady jest. Materac - z dwóch stron kokos.
Używane - jeśli w dobrym stanie i masz okazję i chcesz to czemu nie? a teściowa jeśli nie da się przekonać do innego zakupu to niech ma te przyjemność kupienia kołyski :) chyba że naprawdę jej nie chcecie to zasugerujcie delikatnie, ale jasno, że wolicie łóżeczko :) i tak dobrze, że o tym mówi niż jakby kupiła i dopiero wtedy byście się dowiedzieli. :)

Ależ się rozpisałyście dziewczyny :D im bliżej porodu tym więcej emocji i podekscytowania.
Super, że napisaliście te listę. Ja nie wiedzialam kompletnie co kupić dla siebie..
Dla dziecka już chyba wszystko mam. Wczoraj przyszedł wózek ;) mam nadzieję, że się sprawdzi..
Tylko śmierdzi nowością.. i nie wiem czy prac ręcznie te części wózka, czy wywietrzyć. Co radzicie? Szczerze, nie chce mi się go rozmontowywać a potem znowu zakładać to wszystko :/
Wam też wariują hormony? 3 dni przepłakałam i kłóciłam się z mężem. Teraz mam wyrzuty sumienia że to mogło zaszkodzić małej. Taka jestem głupia :p

https://www.suwaczki.com/tickers/0d1ydqk3vuoznslg.png

Metrszescdziesiat, jeśli jest 6 tabletek na 6 dni to powinno wystarczyć. Za niedługo powinni Ci zrobić wymaz kontrolny i ewentualnie wtedy dać inny lek jakby było coś nie tak. Ja też miałam kuracje 6 dniowa teraz. We wrześniu jak miałam i bakterie i grzyba to miałam 6dniowa kuracje na bakterie i po niej 1dniowa (tak- jednorazowa) kuracja na grzyba w postaci kremu wstrzykiwanego do pochwy.

Czy prac nowy wózek? Nie wiem, ja będę prac bo mam używany. i wymienię materacyk w wózku na nowy :)

Metrszescdziesiat, jeśli jest 6 tabletek na 6 dni to powinno wystarczyć. Za niedługo powinni Ci zrobić wymaz kontrolny i ewentualnie wtedy dać inny lek jakby było coś nie tak. Ja też miałam kuracje 6 dniowa teraz. We wrześniu jak miałam i bakterie i grzyba to miałam 6dniowa kuracje na bakterie i po niej 1dniowa (tak- jednorazowa) kuracja na grzyba w postaci kremu wstrzykiwanego do pochwy.

Czy prac nowy wózek? Nie wiem, ja będę prac bo mam używany. i wymienię materacyk w wózku na nowy :)

Metrszescdziesiat ja bym nowego wozka nie prala. Po wypraniu moglby juz nie byc taki ladny. Wystarczy jak na balkon wystawisz.

FloralDrop a jak i czym bedziesz prala wozek? Ja tez mam uzywany po corce i niestety smierdzi plesnia. Samo wietrzenie niewiele daje.

RoseBelle mojego maluszka czuje- tak jak ty- po obu stronach brzucha. Po lewej stronie kopie do bolu wiec to moga byc nozki, po prawej stronie wyczuwam jakby glowke pod palcami i tez sie tu cisnie. Gdyby byl ulozony glowka w dol to byloby parcie na krocze i walenie po zebrach. Glowka jest najciezsza, wiec jak juz nia wpadnie w dol to trudno mu bedzie stamtad wyjsc i dobrze. Tak sobie to wymyslilam ;)
Moj synek tez najpierw szaleje cala noc+ dodatkowo w dzien, a potem baaaaardzo dlugo odpoczywa :)

melliska tzn. ze za tydzien zaczynasz 9 msc, wow. Chyba u ciebie pierwszej zacznie pachniec dzidziusiem :D

Karolina to rzeczywiście musieliście się przestraszyc... Współczuję i życzę zdrowia! Najważniejsze że jest teraz pod opieką, macie dobra kardiologie w pobliżu?
Catarisa krótka masz te szyjkę, lekarz nie zaproponował sterydów wiedząc że masz jescze malucha i ciężko będzie z leżeniem ? Ja mam 2.7

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74915