Skocz do zawartości
Forum

Maluszki na Luty 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny przepraszam , że tak ze szczegułami , ale teraz wyszła ze mnie największa cześć , to jakaś błona z źródłami nie wiem jak to opisać w każdym bądź razie nie skrzepy , krwawienie mniejsze , ból brzucha delikatny
A teraz powiem wam co się stało szwagierce mojej koleżanki w tym tyg , była w 5 miesiącu ciąży , bliźniaki , chłopcy , nie żyli już 2 tyg :( , wczoraj kobitka wróciła do domu ze szpitala , to dopiero tragedia , dziewczyny nie bagatelizujcie żadnych obiawów ja pierwsze plamienie zauważyłam leciutkie , nitki krwi z śluzem i pewnie wtedy się zaczęło :( odezwę się jeszcze i dam znać co jutro ze mną zrobią ale myśle , że nie będą już wywoływać poronienia bo ono chyba już trwa :( *

Mania...może widziałaś fasolke.zalezy w ktorym tygodniu poronilas. Ja kiedys samoistnie jedno z bliźniąt w ok siódmym tygodniu. Calosc ok 5 mm w takiej galaretce pod lupa wyraznie widzialam wszystko.glowke,oczka,ogonek,zalazki kończyn... glowa do gory Mania.wiem,ze może dobrze mi tak mówić...jesteś silna dasz rade.

Monka, ja przytyłam 13kg i mimo że 2 tyg po porodzie byłam na "zero" i w ciąży nie było po mnie widać tych 13kg (jestem wysoka i szczupla) to uważam że to ciut za dużo. Liczę że w tej ciąży przybędzie mi choć 2 kg MNIEJ :D
Rozstępów nie mam żadnych mimo że mam mega tendencje (jak miałam naście lat to szybko rosłam i porobily mi się rozstępy na piersiach, biodrach, pośladkach, udach i kolanach)- wychodzi na to że rozstępów nie mam tylko na brzuchu :D ale to przez konsekwencje- smarowalam brzuch 2 razy dziennie CODZIENNIE różnymi kremami - wyprowbowalam wszystkie dostępne w drogeriach

Hej,
Melduje się kolejna lutówka ;)

Będzie drugie (mam nadzieję, bo od początku złe przeczucia mnie prześladują), pierworodny ma 4 lata i jest przeagentem i dość trudnym wychowawczo stworzeniem ;)

Mieszkam w Krakowie, wiek 32.
Podczytuję Was już z msc, ale że jeszcze pracuję ostro, mało mam czasu, żeby się odezwać.
Prenatalne jutro, termin na 23.02.

Drogie mamusie
Czy wasza ciąża przebiega bez komplikacji ? Ja np. 3 tyg temu lezalam 5 dni w szpitalu z powodu plamienia, okazało się że mam lekko odklejone łożysko. Strasznie to przezyłam 3 tygodnie leżałam w bezruchu i przyjmowałam luteine. Plamienie już nie występuje, a dzisiaj mam wizyte kontrolna u gin. Czy ktoras z pań tutaj obecnych miała plamienia?

Mania trzymaj sie, odwiedź nas tu czasem.

Żaneta ja w tej ciąży też mial lekkie plamienie ale to raczej z szyjki, bo na USG nic nie było widać. A jeśli chodzi o twój przypadek to domyślam się ze chodziło lekarzowi o kosmowka (to coś co pełni funkcje łożyska w pierwszych tyg ciąży) ja tak miałam w poprzedniej ciąży krwiaka podkosmowkowego z lekkim odklejaniem się kosmowki zaczęło się około 8 tyg dużym krwawienie a po 4 tyg nie było już śladu ja miałam nakazane leżeć w łóżku dopóki kosmowka się nie przyklei.