Skocz do zawartości
Forum

Maluszki na Luty 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Lavina ja wszystkie 3 porod sn. Cc sie boje jak cholera na sama mysl wiec mam nadzieje ze mnie ominie i tym razem ;)

Agaa ja mialam ubezpieczenie dodatkowe siebie i meza w pzu w pracy- na l4 i macierzynskim mi placil pracodawca bo i wyplate mialam od niego , później jak poszlam na wychowawczy pytali mnie czy chce dalej sama oplacac czy rezygnuje bo oni nie mieli z czego mi pobrac na skladki,wiec ja poszlam do punktu ubezpieczen i jednak zrezygnowalam bo Pani w axa mi znalazla lepsze ubezpieczenie i tańsze a co lepsze jeszcze mam dzieci wszystkie podpiete za 35zl miesiecznie

http://www.suwaczek.pl/cache/41d3ad0dd5.png

Ja mam 28 i pytał czy chce czy nie, ale on jest za tym, żeby robić. Choć mówił, że nie wszystkie przyszłe mamy się decydują. Stanęło ma tym, że mam się zastanowić i jeśli się zdecyduje mam zadzwonić i ich poinformować. Czas mam na zastanowienie do 13 lipca bo wtedy mam wizytę. Badanie jest płatne 104 euro.

Gość Klaudia12345

Z tymi prenatalnymi to jest tak ze na nfz po 35 roku lub jezeli sa inne wskazania, a prywatnie to już kazda kobieta decyduje,mój gin usg prenatalne dokladniejsze robi kazdej a testy pappa juz ktora chce, teraz to jednak chyba wiekszosc robi. Nie pamietam ale placilam kolo 200 zl za nie. 2 lata temu. W pierwszej ciazy nie robilam.

Więc maluszek ma 2.5cm :) serduszko 172 uderzenia na min.. ruchliwe dziecko.. za 3 tyg wizyta.

W badaniach niby wyszło mi z glukoza i tarczyca Oki.. Ale stwierdził że to nie są normy dla kobiet w ciąży i skierował na badania:/DLA kobiet w ciąży są bardziej rygorystyczne.. ehh

Co do badań prenatalnych to mi powiedział.ze jak chce..moge a nie muszę.. i tyle.. Ale nie będę ich robiła.. co ma być to będzie..

A i przepukline brzuszna mam:/ mam nadzieję że to nic poważnego..