Skocz do zawartości
Forum

Maluszki na Luty 2018

Rekomendowane odpowiedzi

AsiaAsi- bardzo mi przykro :( następnym razem na pewno się uda.

Amme- ja tez jadłam zdrowo z jakimis tam drobnymi cheatami w weekendy ale teraz jem chyba jeszcze zdrowiej ;P w sensie - staram sie odpedzac od siebie mysli ze w weekend zjem pizze tylko mysle o tym by ugotować pomidorową z ryżem ;) do owoców tez mam ogromny pociąg , bułka rządzi tylko jak mnie mocno mdli, wtedy kurczak z sałatą nie ma u mnie szans na obiad no i mam ogromną ochote na ziemniaki pod kazda postacia- to chyba kwestia braku potasu u mnie. Do slodkiego mnie w ogole nie ciagnie, mogło by nie istnieć.

Gość SzczęśliwaM

asia85-30, a masz jakieś objawy? Sprawdzałaś sobie betę? Masz już jakieś doświadczenia z ciążą? Ja się trochę stresuje bo oprócz coraz mniej bolących piersi nie mam żadnych objawów za bardzo, także ten czas oczekiwania jest najgorszy:(

Lavina wysłałam Ci zaproszenie ;) powinnaś mieć też tam mój e-mail. Może z czasem przekona się też więcej z Was do takiego rozwiązania. Ja też przy pierwszym dziecku podchodziłam do tego sceptycznie, długoo długgo musiały mnie tu dziewczyny zamawiać nim przeszłam na fb za nimi. Na fb wszytko było bardziej przeżywane, gdy pojawiały się pierwsze zdjęcia brzuszków, później dzieciaczków ;)

Amme mam zachciewajki straszne, co dzień coś innego wymyślam mężowi do kupienia w sklepie a potem gotowania ;)

AsiaAsi współczuje ;( następnym razem na pewno się uda

dziewczyny bierzecie już jakieś suplementy? jakie?

Gość SzczęśliwaM

asia85-30, ja robiłam betę w poniedziałek 19go i wynosiła 4191,70 ale w porównaniu do pierwszej bety rośnie prawidłowo (w normie) . Ty miałaś super betę. Progesteronu nie robiłam, ale ja od kiedy tylko się dowiedziałam biorę luteinę, ponieważ mam poronienie za sobą i najprawdopodobniej przyczyną był niski progesteron, także teraz " dmucham na zimne".

Ja łykam magnez i wit D w dawce 2000jm już od kilku lat. I kwas foliowy odkąd zaczęliśmy starania więc jakieś 8 mcy. Od drugiego trymestru zacznę brać tabletki z DHA bo do ryb to się chyba nigdy nie przekonam

AsiaAsi, BARDZO mi przykro, jak sobie radzisz??

1. Dziewcyzny, które nie macie dolegliwości - myślcie pozytywnie, nie nakręcajcie się, nie czytajcie za dużo w internecie, a jeśli coś Was niepokoi to poradźcie się lekarza - nie ma co się stresować na zapas.

2. Ooo właśnie suplementy - też póki co biorę tylko kwas foliowy, a z resztą zobaczę co powie gin na wizycie we wtorek. A powedzcie, jak z Waszym odżywianiem w ogóle? Staracie się jeść zdrowo? - ja generalnie nie mam zbyt dużego apetytu, a jak pojawi się apetyt i jak zaczynam coś gotować to nie mogę się zmusić, żeby to później spróbować, bo nagle tracę ochotę. Mam też problem ze śniadaniem - zmuszam się, ale jest to wstrętne, a przed ciążą odżywiałam się regularnie i zdrowo.

3. Aaaaa...chciałam Was jeszcze zapytać czy stosujecie już jakieś specjalne kosmetyki przeciw rozstępom, albo czy słyszałyście opinie o jakiś dobrych?

Gość SzczesliwaM

Ja obecnie biorę kwas foliowy, magnez i luteine.
Kosmetyków dla ciężarnych jeszcze nie używam, ale zaczęłam czytać etykiety wnikliwiej niż parę tygodni temu:-)
Co do papierosów, to paliłam bardziej okazjonalnie. Choć dzień przed okresem miałam leciutkie plamienie i sądząc ze zbliża się okres wypiłam 2 piwka i do tego papierosek rzecz jasna. Teraz, nawet nie myślę o papierosach. Zdrowie dziecka ponad wszystko :-)

Lavina, Asia ja luteine i dufaston biorę bo przepisała gin że względu na poronieniem poprzedniej ciąży ale i na plamienia które miałam teraz. Luteina 2*1 ale dopochwowo z tego co moja gin mówiła że w ciąży zalecana jest taka aplikacja, a jeszcze przy moich wymiotach to raczej było by ciężko żeby to zdążyło się rozpuścić i jeszcze wchłonąć. Duphaston 3*1 to już doustnie bo chyba nie ma odpowiednika dopochwowego.

Asia nie martw się wiadomo że wszystkie inne symptomy lub ich brak nas niepokoi ale naprawdę jeśli nie ma żadnego plamienia i bólu brzucha dużego to nie ma się co stresować. Ja też miałam kilka dni lepszych że też zastanawiałam się czy ok jest wszystko a wczoraj wszystko wróciło od południa do późnej nocy tak wymiotowałam że już na nic siły nie miałam, teraz trochę mnie mdli ale piątym jest ok. Czasem tak jest że objawy ustępują a potem wracają że zdwojoną siła. Będzie dobrze.

asia85-30 to jest moja druga ciąża i jest całkiem inna od poprzedniej. w pierwszej zero jakichkolwiek dolegliwości. teraz wszytko na raz także reguły nie ma

Lucky7 preparaty na rozstępy używa się od 4 miesiąca. teraz kup sobie ta zwykła oliwkę z babino i po prostu po kąpieli smaruje okolice najbardziej narażone na rozstępy (przygotowujesz w ten sposób skórę do intensywnego rozciągania za chwilę). ja pierwsza ciążą używałam Perfect Mama, jeden krem miałam na brzuch, uda, a drugi na biust. robiłam to systematycznie, gdyż u mnie w rodzinie mamy b. suchą skórę, a sucha skóra jest bardziej narażona. Nie mam ani jednego najmniejszego rozstępu. nie wiem czy to zasługa tych kremów, czy tego że mało przytyłam (14 kg), ale tym razem robię wszytko tak samo

moja przeziębienie ustępuje, wracam do świata żywych ;)

laski jedziecie gdzieś na wakacje?