Skocz do zawartości
Forum

Maluszki na Luty 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny!
Ale mnie dziś mdli od rana...co za dramat! Powstrzymuje sie od wymiotów. Ciekawe czy to sie nasila w trakcie trwania ciązy czy juz bedzie na jednym poziomie. Oby zostało tak jak jest :(

Lucky7- świetnie Cie rozumiem z ta działalnością...a co do zatok to sprawdź czy Sinupret można brać w ciąży. Bardzo dobrze działa na zatoki.

AsiaAsi- niezly ten sen hahaha. Ciekawe jakie będą następne ;P ja narazie nie mam snów żadnych ale zasypiam o godzinie 21 bo nie mam powoli siły po pracy.

Gość SzczęśliwaM

Cześć dziewczyny.

Ja dzisiaj też kiepsko się czuję, trochę jakby mnie mdliło, brzuch mam taki "ciężki". Poza tym jestem strasznie zmęczona, ale to chyba dlatego że nie mogłam w nocy spać. Od kiedy jestem w ciąży codziennie budzę się ok.5 rano, dziwny objaw cooo? :)

Gość SzczęśliwaM

a co do grupy krwi, to ja też mam ARH - a mój mąż zdaje się, że BRH+ także też nie wiem dokładnie jak to wygląda przy pierwszym dziecku. Po 1 poronieniu miałam podawane jakieś przeciwciała, ze względu na swoją grupę krwi.

SzczesliwaM ja w poprzedniej budziłam się o 3 co noc koczowalam na łóżku do 5/6 i potem zasypiałam i spałam do 10. I oczywiście drzemka w dzień bo zasypiałam na stojąco. A teraz to przebudzeniu się koło 6 ale jeszcze dam radę zasnąć i śpię do 9 bo mój synek też się tak budzi. Ja jutro wybieram się na badania które zleciła mi gin. Jakoś nie widzę siebie bez śniadania rano. No cóż... będę musiała przeżyć.

Gość SzczęśliwaM

Lavina, nie zadręczaj się. Poczekaj spokojnie na usg, wiem, wiem...łatwo mówić, ale ja też jestem w takiej sytuacji, ale zdaje sobie sprawę z tego że zamartwianie nic nie pomoże, bądź dobrej myśli. Moje mdłości chyba były spowodowane wypicie soku z buraka, a nie ciąży ;) Także głowa do góry, trzymam kciuki. Ja wizyta w poniedziałek i już usiedzieć nie mogę..

Dziewczyny a może przejdźmy na fb? zrobimy sobie grupę, gdzie tylko my będziemy widzieć nasze posty... tu wszytko idzie na cały świat. nawet zdjęcia brzuszka wstawić nie można bo skasować już nie można i wszyscy widzą...

A jak to jest z tym fb, czy ktoś może widzieć do jakich grup przynależymy? - wolałabym zostawić to dla siebie :-) Tutaj mimo, że wszyscy mogą widzieć nasze wpisy pozostaje jednak anonimowość i nikt oprócz starających się o dziecko/przyszłych mam/mam nie wchodzi raczej na takie strony. Może lepiej na fb utworzyć grupę o nazwie nie wskazującej tak bezpośrenio czego dotyczy np. "Idzie luty 2018" ? - To taka moja propozycja, co Wy na to?

Gość SzczęśliwaM

Cześć dziewczyny,
Mi to obecne forum jak najbardziej odpowiada i nie mam potrzeby przenosić się na fb, ale jak któraś ma taką potrzebę to jak najbardziej.

Dziewczyny, czy któraś miała albo bardziej ma taki objaw jak "odbijanie"? Ja od wczoraj tak mam, cały czas mi się odbija, nawet jeśli nic nie zjem. Dzisiaj jak tylko otworzyłam oczy odbijało mi się taki "pustym powietrzem" :(

laseczki moje Kochane utworzyłam tajną grupę o nazwie lutówki 2018. Grupy tej nie można znaleźć na fb samemu w wyszukiwarce ponieważ jak sama nazwa wskazuje jest tajna (tylko członkowie mogą wyszukać grupę i widzieć posty). Nikt też z naszych znajomych na fb nie będzie widział, że należymy do takiej grupy. Podajcie swoje e-male, wyślę każdej z Was zaproszenie ;) miłego dnia

chciałam się jeszcze Was poradzić. Od poniedziałku jestem mocno przeziębiona. w gardle mam szpilki, ciężko przełykać, mówić. byłam wczoraj u lekarza. z racji że to początek nic konkretnego mi nie dała (tantum verde tylko, kazała jeść czosnek, zrobić syrop z cebuli, pić dużo soku malinowego z cytrynką). Macie jakieś pomysły jak mogłabym się jeszcze podkurować?

Co do grupy na fb, jestem za tym żeby zostać jak najdłużej na forum, też zależy mi na anonimowości i chciałabym żeby ciąża była "pewniejsza", czekam na 2 trymestr. Chętnie do Was dołączę ale ciut później.

Monka, na gardlo to może płukanie w soli lub herbacie z szałwii. Do tego tantum verde i jakieś pastylki typu isla. No i postaraj się wygrzac w łóżku, herbatka, rosołek i te sprawy :) zdrówka!!

Szczęśliwa, odbijanie jest normalne, to przez hormony wszystko nam się też w układzie pokarmowym zmienia. Ja np mam właśnie odbijanie i wzdety brzuch także też jestem "nagazowana" ;)

Dziewczyny, macie już jakieś zachcianki, zmiany smaków? Ja przed ciąża jadłam turbo-zdrowo tj śniadania bialkowo-tluszczowe, żadnego cukru ani słodyczy, owoce czasem, głównie warzywa, Mięso i tłuszcz. A teraz ciężko mi wcisnąć w siebie coś tzw zdrowego, jedyne co wsuwam bez umiaru to owoce (czereśnie, morele), i zazwyczaj mdli mnie po słonych, wytrawnych dniach więc moje menu to: musli z zimnym mlekiem, morele, kaszki dla dzieci (!!), jogurt z owocami. No i hit- podgrzana w piekarniku BUŁKA z MASŁEM :D
Szczęście dla mojej figury że nie ciągnie mnie do słodyczy- nawet Banany są dla mnie ZA słodkie;)
a jak jest u Was?

Asia Asi bardzo mi przykro wiem jak musisz się czuć.

SzczesliwaM ja mam podobnie tak jak ty narazie nie potrzebuje żadnego fb, tu mi dobrze. Odbijania jest normalne. Ja raczej mam właśnie wzdety brzuch i takie jakby ciągle bulgotanie po brzuchu. Co do smaków to mi raczej kwaśne nie wchodzi. Warzywa, owoce, mięsa, lody jak najbardziej słodkie też, ale zawsze dużo słodyczy jadłam i wszyscy się dziwili jak to robię że jestem szczupła. Nawet moja gin powiedziała że powinnam ważyć więcej tym bardziej wiedząc że zawsze przez pierwsze miesiąc waga leciała drastycznie w dół. Ale nie wiem jak bym mogła uzyskać większa wagę bo ogolnie jem duzo.

Witam Asia 85-30 gratuluję.

Gość SzczęśliwaM

Lavina, to Ty w środę idziesz na pierwsze usg? Ja idę w poniedziałek, strasznie się stresuje:( A jak Ty się czujesz? Masz jakieś objawy? U mnie w poniedziałek tj. 26 czerwca będzie 7tydzień od ostatniej miesiączki, także mam nadzieję że na usg będzie już widać serduszko.