Skocz do zawartości
Forum

Maluszki na Luty 2018

Rekomendowane odpowiedzi

A mi ginekolog ktory robil usg genetyczne powiedzial ze wyszlo wszystko ok i ze jak chce to badanie to moge zrobic ale nie musze bo jest ok. A wiadomo dodatkowe koszta.A ginekolog ktory mnie prowadzi powiedzial ze powinnam to zrobic a teraz jest juz za pozno i mnie zestresowali. Ciaza przebiega prawidlowo a ze jest to moja pierwsza nie wiedzialam ze musze to robic. Od 2 dni chodze taka zla. Dlaczego lekarze nie powiedza ze mam to zrobic czy nie.

Gość saskiaaa28

Nie robiłam pappa, byłam przygotowana, że w razie gdyby USG wyszło nie takie to zdecydowałabym się na nifty. Nie mam obciążeń w rodzinie, a nie chciałam sobie dodawać stresu.

Aśka- też mnie łupnęło :/nie wiem czy to jakaś rwa, czy co... ale pęcherz mnie przestał szczykać więc nie marudzę dzisiaj już :)

Zuzu ja papa nie robilam. Też miałam zrobić jak wyjdą źle badania USG. Ale że lekarz powiedział że naprawdę wszystko wygląda idealnie i nie może się do niczego przyczepić to nie ma potrzeby dodatkowo robić badań z krwi. Na wyniku widzę że po samym USG wynik skorygowany jest znacząco lepszy niż podstawowe ryzyko więc myślę że dobrze wybrałam.

Jasmina nie,życzę ci więcej takich przygód ale dobrze ze wszystko skończyło się ok.

Dziekuje za pomoc ulzylo mi odnosnie pappa. A odnosnie poduszki do spania ja mam polecam goraca cebuszke w ksztalcie litery u i z wypelnieniem z takich fajnych drobnych kuleczek ze steropianu jest cudowna. Pomogla w spaniu koszt 80 zl w sklepie dzieciecym.

Gość saskiaaa28

In-ka - też mam wadę wzroku, ale jeszcze nic mi lekarz nie mówił o badaniach u okulisty, a sama nie zapytałam... Nie mam dużej wady, ale zabiłaś mi klina, bo jednak chciałabym rodzić sn...

Dziewczyny- często bolą Was więzadła? Biorę witaminy z magnezem, ale ciągnie i ciągnie...

Koleżanka niedowidząca z stwierdzoną też jaskrą bez niczego dostała skierowanie na cc.przy innych poważnych wadach nie powinno być problemu.
Ja to dzisiaj normalnie zbrodnia stulecia. Ugotowałam dwa garnki łazanek z kapustą. Jak sie moi dopadli półtora garnka w pół dnia nie ma.. Sama opędzlowałam miseczke a teraz lężę do góry brzuchem.

Gość Klaudia 12345

Aśka a jakbyś nie poszła na ten kurs to bys lezala czy obowiazki domowe przy gromadzce dzieci? Ja bym poszła bo dla mnie to nie było mocno stresujące jedynie egzamin, twoja decyzja jak jestes osobą stresujaca to nie ryzykuj a jak nie to warto mieć prawko :-) a za kierownica spokojnie się zmieścisz:-)
Z ta kolka to tez slyszalam ze czesta przypadlosc ciazowa ale szczerze nie znam nikogo kto by mial.
A ja dzisiaj wiekszosc dnia w garach zachciało się soków domowej roboty :-)

Klaudia ja na poczatku września mam wizyte.pogadam z lekarzem zobaczymy co on powie.musze pamiętać że mam cztery cc za sobą i pod koniec ciąży może być różnie.po tylu cc jest ryzyko pęknięcia macicy.dlatego sie boje. Ale zobaczymy jak będzie zapytam lekarza i wtedy zpodejme ostateczną decyzje.
A w domu sie tak mocno nie urobie bo córki sporo pomagają i co cięższe odpada jak trzeba.

Aśka to masz dobrze że córki w domu tyle pomagają, bo ja nie mam pomocy z żadnej strony, wszystko na mnie spada,mam trzech synów a najmłodsza córeczka ma dopiero 3 latka.Zaczyna mi pomagać w kuchni czy w wieszaniu prania,sama prosi "chcę pomagać!"A kiedy miałaś ostatnią cesarkę?Jeśli dawno to nie ma aż tak dużego ryzyka pęknięcia macicy..

Lavina ostatnie cc miałam w 2011 roku.i podczas cc powoedział lekarz że macica zaczela lekko pękać.a wczesniejsze jeszcze cc miałam w 2005 roku.tylko że podczas ostatniej ciąży miałam bardzo częste skurcze.moze dlatego.podczas spoczynku cisza a podczas ruchu brzuch stawiał mi sie co chwila. Dlatego przez ostatnie trzy miesiące wskazane będzie jak najmniej ruchu.

Ale tu cisza... A ja dzisiaj mam ciążowe humorki.najpier tak bez powodu wkur****ł mnie mąż a potem prawie rzucałam garami po kuchni po tym jak sie okazało że ugotowałam krupnik z wkładką z ROBAKÓW...miałam świeżą kasze jęczmienną w której nie wiem skąd były robale czego nie zauważyłam. I zupe szlag trafił.mnie przy okazji też.ale miałam nerwa.W piątek albo w poniedziałek wybieram sie na wizyte z wynikami.

Cześć dziewczyny. Chciałabym dołączyc do Waszego grona.
Termin mam na 11-02. Jestem W 17t.
Mam maluszka z 2017roku. Chciałabym Wam powiedzieć że okres macierzyństwa to czas kiedy byłam wypoczeta i wyspana jak nigdy dotąd:) miałam cc które przeszłam bardzo lajtowo.
Jak długo bierzecie kwas foliowy?do którego tygodnia? czy zazywacie jakieś witamy?jakie?
Widziałam na fb grupę zamknieta czy to Wy się tam udzielacie?
Płci jeszcze nie znam. Nie robiłam Pappy.

MartaOna witaj! z jakiego miesiąca masz maleństwo czy to chłopczyk czy dziewczynka?no czeka cię prawdziwa rewolucja:-)
A ja czuję że wczoraj poczułam naszego okruszka ale nie jestem do końca pewna czy to faktycznie było "to" mimo to że to nie pierwsza moja ciąża...a tak wogole to wczoraj zrobiło mi się strasznie smutno bo pomyślałam że mój synek chyba poczuje się odsunięty jak urodzi mu się braciszek....teraz wszystkie spojrzenia i uczucia skierowane są w jego stronę zwłaszcza że był bardzo wyczekiwanym dzieckiem( długo się o niego staraliśmy) no i ciekawe jaka będzie jego reakcja na brata w domu?jak myślicie?

https://www.suwaczki.com/tickers/h4zp0dw44u1w4gqc.png