Skocz do zawartości
Forum

Styczniówki 2018 :)

kiti

Rekomendowane odpowiedzi

Caroline gratulacje :) życzę Wam dużo dużo zdrowia :) i czekamy na zdj maluszka

Mnie tak to spojenie boli ze masakra...teraz sie troche rozchodzilam ale w nocy to ciezko bardzo. I coraz czesciej mam skurcze. Wczesniej mi sie zdarzylo raz na 2 dni a teraz codziennie po kilka razy. W którąś noc mialam 3 jeden po drugim nawet myslalam ze to moze już... Bardzo bym chciala dotrwac do stycznia ale jakies przeczucie mam inne. Lekarz na wizycie mowil ze wszystko ok i pozamykane ale mial wtedy opoznienie i tak na szybko wszystko bylo...nastepna wizyta 4 stycznia.
Czy to nie za późno? Termin mam na 17. 01

Caroline odpoczywajcie jak najwięcej teraz, fajne będziecie mieć święta już z maluszkiem :)
Myszka12313 ja byłam teraz we wtorek a kolejną wizytę mam już 19.12 bo lekarz chciał jeszcze w tym roku, a po świętach już miejsc nie było. Mnie spojenie boli jak za dużo chodzę, w nocy nie mam jeszcze z tym problemu za to rano strasznie bolą biodra. No i brzuszek twardnieje też coraz częściej. Ciekawe czy wytrzymamy do stycznia, zwłaszcza że gin potwierdził że mały już główką napiera mocno na szyjke, ale o dziwo brzuch jeszcze wysoko.

biedronka mam tak samo ..
poza tym już ledwo chodzę. przejść do sklepu osiedlowego i z powrotem to jak zdobycie jakiegoś szczytu, później już ledwo żyje . kręgosłup boli i już w ogóle jakieś bóle po mnie chodzą ...
ale rodzic jeszcze nie mogę bo nie mam klapek ;)) dopiero zamówiłam czekam na dostawę hihi
pozdrawiam

Caroline śliczny synuś :) i dobrze że już sam oddycha :)
Mi też lekarz mówił że szyjka jeszcze zamknięta i Franek jeszcze wysoko, ale czytalam oczywiście że brzuszek nie zawsze się obniża, może to dopiero być na kilka godzin przed porodem.
Ja dla maleństwa spakowalam rożek, kombinezon, sweterek, body i polspioszki, pieluszke tetrowa i pampersy :p no i czapeczke na główkę. Nie wiem czy nie za dużo albo czy coś jeszcze??

Caroline cudny synus :*
Ja mam naszykowane dwa zestawy. Jednym na rozmiar 56, a drugi na 62. W skład wchodzi: kombinezon, czapka, body,rajtuzy,spodnie, bluzka. Biorę też skarpetki ale czy będzie konieczność założenia to się okaże. Wezmę też kocyk żeby przykryć na drogę szpital - auto. Dzieci powinno się wyciągać z kombinezonu ale jak w aucie jest zimno to raczej trudno to zrobić. Zanim się auto nagrzeje też może minąć. Ja lubię chłodniej. W domu mamy 20-21 stopni. Mieszkania w zimie praktycznie w ogóle nie ogrzewany. Miejmy nadzieję że młodej też to przypasuje.

Caroline masz śliczne małe cudo :) jeszcze raz gratulacje :)
Ja to dzisiaj wymiekam, boli mnie cały prawy bok, co skurcze raz na jakąś godzinę bądź dwie, a jak jeszcze słyszę żebym jeszcze nie rodziła to mnie szlag trafia.... jakby to ode mnie zależało....
W ogóle dziś mam okropny dzień, wszyscy i wszystko mnie denerwuje, ledwo chodzę, najchętniej to bym się położyła i czekała na poród ehh dobrze by było....

Caroline cudny mały skarb. ja dla szymusia mam taki sam pajacyk w gwiazdki:) fajnie wam że wy już razem:)
Ania nie martw się ja też ostatnio mam nerwa na wszystko chyba to już dlatego że ciężko nam;)

A co do kombinezonów mam cieplutki puchowy. ja mam teorię że dziecko miało w brzuchu bardzo cieplutko i ciasno więc lepiej żeby nie od razu go wystawiać tylko po woli odkrywać :)
nie wiem czy dobrze ale w każdym razie ja zamierzam go dać w pajac i w kombinezon gruby żeby miał ciepełko w drodze do domu . do domu ze szpitala mam 5 minut;)