Skocz do zawartości
Forum

Grudniowe mamusie 2017

Aneta24

Rekomendowane odpowiedzi

eewelaa to znowu na jednym forum jesteśmy ;) chociaż mi z usg tetmin wyszedł na 27.11 ,ale ostatnio miałam idealnie jak z om więc teraz też wiem że to itak będzie grudzień :)
reNiferr ja całą poprzednią ciążę chodziłam na aquaareobik dwa razy w tyg, jeszcze w czwartek byłam a w niedzielę rodzić zaczełam ;)

Witam Was w niedzielny poranek :)
Dziewczyny jak sie czujecie? Ja jutro zaczynam 12tc i mam wizyte jak juz wczesniej wspominalam ale mam jakies zle przeczucia :( martwie sie... napiszcie mi prosze czy macie jakies objawy na tym etapie? Mnie delikatnie pobolewaja sutki jak dotkne i koniec... w nocy wstawalam do toalety kilka razy ostatnio tylko raz, brzuch wydaje mi sie ze mialam wiekszy a teraz nic jak leze to jest wklesly ehhh maz mnie opierdzielil i pisze do Was zebyscie napisaly jak u Was. Nie wiem czy sobie wymyslam przed wizyta czy co

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5eni6rp8pj.png

Gość Justyna 133

Gocha też staram się tak myśleć, ale wiadomo im człowiek starszy tym bardziej przeżywa. Z synem jak byłam w ciąży mając lat 18 to luz całą ciąże przez sekundę się nie zastanowiłam czy coś nie tak itd...
Dam znać po wizycie jeszcze 6h i 40 min :D

Gość Klaudiaaa53

Hej dziewczyny ja zaczęłam 13 tydzień.Wybrałam się na weekend do koleżanki i w nocy dostałam krwawienia,ale taka brudna wręcz czarna krwią. Myślę jednak,że to dobry znak ,bo pewnie krwiak się oczyszcza a co za tym idzie zmniejsza się;) Nie będę już dzwonić do lekarza bo mnie ostrzegał,że tak może być;)Zuziu po wizycie u lekarza uspokoiłam się zrobił mi badania prenatalne wyszły dobrze Doktor kazał czekać cierpliwie,aż krwiak się wchłonie. Krwiak ma nadal 5cm na 1cm. Jest pod bobasem na dole.Lekarz pozwolił mi chodzić,ale bez szaleństw.

Ja też już po USG genetycznym i wszystko jest w normie tylko łożysko usytuowane na przedniej ścianie i zwiększył mi luteinę noi dalej zakaz na "igraszki", mąż nie pocieszny ale wiadomo dziecko teraz najważniejsze , niestety nie udało się podpatrzeć płci mówił że 19 na kolejnej wizycie może się uda:) ale widzę że zaczynają królować chlopcy, ;) ja mam cichą nadzieję na córeczkę ale to się okaże:)

https://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h2q6o1lbu.png][url=http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h2q6o1lbu.png[/img]

Wogole jeszcze niedawno cieszylysmy sie z dwoch kreseczek, a już większość z nas po prenatalnych i poznaje płeć dziecka, niesamowite. Widziałam na forum juz temat dla mamusiek z lutego 2018, czas leci nieubłaganie :) ja dzis 13t2d i ciagle mnie mdli, dzis rano było mi słabo, ale jestem w stanie znieść wszystko i cieszyć sie moim maleństwem :)

Gość Justyna 133

Ja juz jestem po wizycie i wszystko super :D dzidzius skakal jak szalony robil fikolki swietne uczucie jest to zobaczyc. Lekarz wstepnie zbadal narzady itd takie delikatne badanie genetyczne aby posprawdzac czy wszystko ok i wszystko super no ale powiedzial ze dokladniej okresli lekarz na genetycznych 20.06 no i podejrzewamy chlopca bo cos dyndalo miedzy nozkami ale pewnosci nie ma bo jest zbyt wczesnie jak to powiedzial lekarz :) ciesze sie niemilosiernie i jestem spokojna jedyne co mam robic to mierzyc sobie cisnienie bo za wysokie wyszlo