Skocz do zawartości
Forum

Skarby Październikowe 2017

Koraliczek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny :)

Zafundowałam sobie na koniec dnia godzinny spacer i całkowicie się rozsypałam a jutro od rana trzeba być na chodzie :)

Żoo dobre wieści :)

Atram myślałam, że usunęłaś wszystkie zmiany. Jak zobaczyłam w necie jak wygląda mięczak zakaźny to jestem trochę w szoku, że lekarze mylili to z kk. Moje kk były takie mikro, ledwo widoczne, ale zupełnie inaczej to wyglądało.

https://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a29lbyak8.png

01.12.2016 [*]

Żoo, wiem, że epidural jest stosowany w PL ;). Jakoś nie znalazłam w necie żeby były jakieś różne Jego wersje stosowane więc tak podchodzę ostrożnie do tego co mi dr wczoraj mówiła na wizycie.
Będzie się myśleć jak przyjdzie na to pora. Na razie jestem bardzo spokojna i w ogóle nie myślę o tym co mnie czeka.

Krysia czytałam o aferze w PL z tym dzieckiem i rodzicami i jakoś nie uważam, aby "zasłużyli" na to, aby rozostała się z tego taka akcja. Bez przesady. Rodzic też ma prawo decydować o swoim dziecku, a lekarze nie są jedyną wyrocznią na świecie i to co mówią nie jest 100% prawda i tylko prawda. Ja juz pisałam i jakoś tutejsi specjaliści się wypowiadają, że stosowanie tego zabiegu nie ma uzasadmienia i walczą o to, aby to znieść argumentując to, że tylko w niektórych krajach Europy ten zabieg w dalszym ciągu się stosuje, a cała reszta tego nie robi ;).

Przekonałam się na własnej skórze nie raz jacy lekarze potrafią być niekompetentni, niedouczeni, ignoranccy. Ja tam często nie wierzę w to co mówi lekarz. Musze poczytać, sprawdzić, poradzić się innego lekarza i zdobyć inną opinię.

To co napisała Atram i znalazłam na szybko w necie zdjęcia to przypadkiem Krysia albo Tyśka nie opisywała czegoś podobnego i nie wstawiała zdjęć ? Kurczak z czego się robią i przyplątują takie rzeczy ?

A ja wczoraj wieczorem przeistoczyłam się w Fionę ze Shreka. Nagle mi spuchła jedna stopa i łydka dziwnie. I dziś czuje cały dzień jak jest lekko zdrętwiała noga w kostce, jakaś taka ciepła i takie dziwne uczucie mi towarzyszy. Kurka jakby nie mogło mi się to stać wczoraj przed wizytą tak żebym mogła zapytać dr o co chodzi i czym mam się przejmować. Wrrrrr.

U mnie kolejny piękny dzień i właśnie idę na spacer :).

Wonderlife
Hej kochane Mamusie.
Ja melduje sie. Zostalam mama !
Moja ksiezniczka jest juz ze mna. Wazy 2950 a mierzy 53 cm.
Pozdrawiam

Super wiadomość :). Wszytskiego Najlepszego. .. I to by było na tyle jeśli mowa o wyznaczonych terminach :).
Póki co dziewczynki górą - jak widać bardziej się im spieszy niż chłopakom :).

Dziewczyny mam taki temat który mnie nurtuje... Chodzi o urlop macierzyński i rodzicielski.

Sytuację mam taka że moja umowa kończy się razem z końcem tego roku. Chciałam skorzystać z urlopu 100% przez pół roku +60% przez kolejne pół (w sumie 52 tygodnie) .
Tylko pytanie, czy po wykorzystaniu 26 tyg urlopu macierzyńskiego będzie mi przysługiwał urlop rodzicielski skoro już nie będę zatrudniona ?

Moja pracodawczyni mna nie pokieruje w tym kierunku ani nic nie podpowie więc niema na co liczyć.

Może któraś z Was pomoże? :-)

https://www.suwaczek.pl/cache/117a7371ba.png

https://www.suwaczek.pl/cache/eb0b94a641.png

Gość krysia1989

Winderlife, wielkie gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was :) oczywiście czekamy na relacje....

Migot, ja mam za mało danych, żeby oceniać, kto miał rację w tym sporze: rodzice czy szpital. Prawda jest taka, że warunki w szpitalach w mniejszych miejscowościach i w Warszawie, gdzie mieszkam to niebo a ziemia. Pewnie, że lekarz też może się mylic. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie nie mieć minimum zaufania do służby medycznej, zwłaszcza gdy sama nie mam zbyt dużej wiedzy w tym zakresie. Na szczęście ja sobie mogę wybierać między lekarzami, szpitalami... Gdybym mieszkała w Koziej Wólce pewnie nie byłoby tak różowo.

My się zaraz zabieramy za składanie łóżeczka :)

Moje dziecko od wczoraj postanowiło powiększyć sobie mieszkanko.
Wypią pupę po lewej stronie i zaparł się piętą o prawy bok. Właściwe o żebro.
Tym sposobem on ma luźniej a ja się zaraz uduszę.

Do tego walczę z katarem....

Wczoraj było całkiem ok a dziś walczę o każdy oddech....

Krysia
Mam takie samo zdanie, w dużych miastach można wybierać szpitale i lekarzy ale co mają powiedzieć kobiety, które mają jeden kiepski szpital w okolicy.

Mery92- byłam w podobnej sytuacji rok temu :) urodziłam dziecko w październiku a w lutym wygasła mi umowa o prace. Kadrowa doradziła mi wtedy zeby pół roku urlopu pobierać 100% płatne a kolejne pół 60%. Do czasu trwania umowy pieniądze wypłacał mi zakład pracy a później ZUS. I jezeli to 60% wyszłoby poniżej 1000 zł to ZUS dopłaca różnice. Pozdrawiam cieplutko :) i czasami zaglądam tu do Was :) i wspominam swoją ciąże :)

Gość MamaWczesniaka

Wirgi
Trzymajcie sie

U mnie niestety tez zaczyna sie akcja zawczesnie. Szyjka skrocona na maxa, mam sie bardzo oszczedzac oby uniknac powtorki. Maz zajmuje sie strarszakiem a ja wstaje tylko na siku I ew. porysowac z synkiem kredkami.