Skocz do zawartości
Forum

Sierpniowe mamusie 2017

ineeska

Rekomendowane odpowiedzi

No i do tego mnie ten zylak bolal okropnie. A po operacji jak reka odjal. U mnie Tata ma i pewnie po nim odziedziczylam sklonnosc no i slyszalam jak podczas operacji (zniecz. w kregoslup) jak lekarz mowil ze kiepsciutkie te moje zylki...
Moje dziecko wyciagnelo z lodowki syrop klonowy i wylal na lozko. Wszystko sie klei i musze prac przescieradla i pokrowce :/

Axam jak robilam pierwsze tsh to miałam 2.8. Usg tez już robilam wszystko wyszło ok, także powtórzę badanie i zrobię to ft 3 i ft 4 i bede widzieć na razie oprócz wypadanie włosów nic niepokojącego nie zauważyłam wiec staram się nie stresować. Hm jest po północy dalej nie śpię i standardowo zglodnialam więc podjadam piątki kukurydziana ☺bajki zbawienie, chwila wytchnienia tylko panujcie nad nimi bo im dzieci starsze tym trudniej odciągnąć od tv☺

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3uay3nci3hh85.png
https://www.suwaczki.com/tickers/ex2bzbmhpfq2uu94.png

Ja bajki puszczam tylko na tv i te co leca na tv. Ewentualnie sciagne jakies z internetu na pen driva i oglada az sie nie znudza. Byl czas ze na telefonie mu puszczalam jak mial jakies wielkie histerie i potem nie moglam sie do telefonu dotknac, bo tylko bajki chcial, jeszcze sam sobie wybieral jakie i wlaczal. Wiec tel i laptop sa moje a on ma swoje na tv. A to ze go te z abc nie interesuja to nawet dobrze, bo nie oglada calymi dniami ;)

Ja tez wieczorem bylam glodna, zjadlam dwie kanapki i dalej bylam glodna ale zrobilo mi sie tak niedobrze, nie wiem czy z glodu czy wlasnie od tych kanapek wiec stwierdzilam ze trzeba to przespac i teraz juz ok ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png

Uśmiechnięta, ja mam wrodzoną trombofilie, czyli nadkrzepliwosc krwi. Więc też mam skłonność do zakrzepow. Ty bierzesz profilaktycznie acard lub heparyne? Z ciekawosci w ktorym tc dostalas to zapalenie żył?
Kupilam te rajty uciskowe scholla, ale w brzuch mnie już cisną i teraz noszę takie zwykle ciążowe. Wiesz czy mozna kupic takie uciskowe ciążowe?

Natha, zrób sobie anty tpo, to już będziesz miała pełny obraz.

A ja znowu mam problem z córką- zaczęła wymuszac wymioty... zauważyłam dziś pierwszą ( mam nadzieje miskę - w pokoju ). Już wyszukałam specjalistów zajmujących się tematem ( w ciągu 20 min od znaleziska) dziś będę wydzwaniać.. i walczyć o termin.
Widać,nie dane jest mi się ponudzic.

aniolkowa mama ja nie biore zadnych lekow bo z krwia u mnie wszystko ok. Zreszta teraz u mnie na nogach sladu nie ma ale lekarz mowi ze lepiej chodzic zeby nie bylo powtorki. Nie pamietam ktory to byl tydz ale gdzies w 5 chyba miesiacu,moze szostym. Kup sobie medyczne rajstopy lub ponczochy. Te co masz to wiele nie daja. Ja kupuje w sklepie medycznym. Musisz dokladnie zmierzyc noge w kilku miejscach zeby odpowiedni rozmiar znalezc. Ja zawsze biore centymetr do sklepu i kobieta mi tam mierzy. Sa specjalne ciazowe, ale ja na lato raczej kupie ponczochy. Ja bede szukac takie bez palcow bo po operacji jak w lecie chodzilam to mi pomiedzy palcami skora schodzila do czerwonego z przegrzania stopy. Ja jak zalozylam przy zapaleniu to odrazu moglam stanac na noge taka ulga byla.

Spoko, ja z tego scholla za kryjące też płaciłam ok 60 zł, więc cena porównywalna. Zapytam lekarza co sądzi na następnej wizycie... na razie nogi mocno mnie nie bolą i nie mam widocznych żył...
U mnie w miasteczku nie ma takiego sklepu medycznego, ale patrzyłam już i na internecie są takie jak mówisz, o różnym stopniu kompresji i rozmiar dobiera się po różnych obwodach.
Ale jaja, będę mieć rajty droższe od sukienki :P

Axam, z bulimią nie ma żartów... zwróć uwagę, czy po posiłkach córka nie znika, nie zamyka się w łazience lub pokoju, wyślij ją do dentysty bo na zębach i gardle widać czy często wymiotuje.
A miska była czysta czy zapełniona? mam nadzieję, że to tylko Twoje złe przeczucia...

HEJ dziewczyny! Dzięki za wsparcie . Juz się triche z tym antybiotykiem pogodzilam ale same wiecie jak to jest i jak człowiek z tego stresu o ciążę wariuje. Oczywiście łyka jeszcze dicoflor i mam go brać cały miesiąc i jeszcze dostałam od gina dopochwowow natamacyne i dzisiaj pierwszy raz kaszel mnie nie obudził. Cala noc przespana.

AXAM mam nadzieję że córka wzięła miskę na wszelki wypadek bo się źle czuła ale bądź czuja. To taki głupi wiek . Pamiętam jeszcze po sobie ze tez uważałam ze jestem za gruba chociaż byłam szczupła ale tu winę triche ponosiło otoczenie. Tera juz wiem ze gruba nie byłam ale jak się jest bardzo chudym i nabiera ciała w okresie dojrzewania to ciężko się czasami takiej młodej osobie z tym pogodzić Teraz w coazy i po chorobę niestety zaczynam ważyć aż za mało bo 48 kg( ja niska jestem 163 cm) ale to jak mona mdłości i wymioty to myślę że nadrobie.

aniołkowa mama mnie juz jedna boli taka zylka,daje sie odczuc szczegolnie jak sciagne te skarpety. Moj lekarz mowi ze lepiej chodzic bo przecierpiec jakos przecierpie a zawsze potem lepiej nic nie miec.
mar86ta nie przesadzaj że niska bo mam tyle samo co do centymetra heheheh. A do tego mam tak fajnie ze moj mąż ma 186 :D do calowania zdobywam tatry hehheheh

No to nie zarty, w gimnazjum mialam kolezanke na wiecznej diecie, potem efekt jojo i coraz gorzej z waga. W koncu wpadla w bulimie i do tej pory ma problemy, probowala leczen zamknietych ale uciekala z nich. Zebow swoich nie ma wcale, oraganizm wyniszczony. Oby Twoja corka sie w pore opamietala, dobrze ze zauwazylas i mozesz jej pomoc.

Wczoraj jak lezalam wieczorem to wydaje mi sie ze czulam delikatne ruchy, zadnych innych ruchow w jelitach nie bylo. Ale moze na razie to moja wyobraznia ;) bede obserwowac, ale malo mam tak czasu w spokoju, czasem jak synek pojdzie wczesniej spac.

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png

20.01 skończyła 15 lat. Ogólnie to z nią mamy problemy od 6 lat - emocjonalne, już był psycholog i nawet psychiatra, także zaburzenia laknienia były do przewidzenia, dlatego miałam cały czas rękę na pulsie i w sumie to nawet nie jestem zaskoczona. To jest początek , może nie pierwszy incydent ale faza wstępna. Już przerobiłam temat dwa lata temu - w teorii, żeby się przygotować.. dlatego też teraz muszę po prostu szybko działać....nie czekać, na to że może samo się wycofa. Małe dzieci- małe kłopoty..........