Skocz do zawartości
Forum

Sierpniowe mamusie 2017

ineeska

Rekomendowane odpowiedzi

Axam będzie dobrze. Trzeba myśleć pozytywnie bo inaczej człowiek by zwariował. Ja myślę że jestem w sporej grupie ryzyka ze wzdledu na pierwsze dziecko z wadą. I chyba jakoś tak psychicznie juz nastawia się na taką informację i kolejne badania. Staram się nie myśleć za wiele o tym. Bo przecież nie mam na to wpływu, zwyczajnie boje się ale wiem ze niczego i tak już nie zmienię. Ale pewnie w połowie lutego jak przyjdzie czas na moje badania tez będę odchodzić od zmysłów.

Mammi bardzo współczuje:(przykro mi bardzo:( trzymaj się,ściskam mocno.
Axam czekamy na wyniki z wizyty.
Alutka33 może wybierz się do niego na wizyte próbną a potem podejmij decyzje.zawsze możesz to również omówić z aktualnym lekarzem.
Libertapergli witaj:) co do wymiotów to nie pomogę bo sama nie miałam:(trzymam kciuki by szybko ci przeszło:)

ja dzisiaj też noc zarwana na własne życzenie. po długiej przerwie postanowiłam sobie wczoraj zrobic kawę i nie mogłam zasnąć do 1, a o 6 młody juz się obudził.
a pomyśleć, że przed ciążą piłam dwie i mi nic kompletnie nie dawały...

dzisiaj się ważyłam, co prawda z gipsem, który swoje waży, ale ważę z nim tyle samo co dzień przed jego założeniem, więc przez te choroby i brak apetytu trochę mi się schudło. teraz niby też czuję ciągły głod ale na nic nie mam ochoty i się zmuszam do jedzenia. pewnie w drugim trymestrze nadrobię ;)

no i z nudów zaczęłam wczoraj przeglądać materiały, bo już mi się tęskni za maszyną do szycia i skończyło się tak, że wzory już powybierałam, nawet wyliczyłam ile czego mi potrzeba. teraz tylko zamówić zostało, ale to już za jakiś miesiąc czy dwa.

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png

Już po. .. Malutkie żyje, zdrowe:) 5,5 cm, robiło piruety, raczki do góry podniosło i obrót - balet, piękny występ dla mamusi i tatusia, lekarz powiedział, że nic niepokojącego nie widzi:) ale z automatu dał też skierowanie na pappa, wynik za dwa tygodnie, ale już postanowiłam się nie martwić. A, no i czuję ruchy, potwierdzone, jak mi naciskał głowica to Ufolek kopał aż miło, zapytałam o płeć, powiedział że wygląda na dziewczynkę, ale że to tylko i wyłącznie spekulacje jak na razie i żeby się nie sugerować. Jesteśmy tacy szczęśliwi!!!
Ale trochę głupio mi to pisać że względu na Mamami:(
Kochana, Tobie też jeszcze w udziale przypadnie takie szczęście:)

monthly_2017_01/sierpniowe-mamusie-2017_54162.jpg

monthly_2017_01/sierpniowe-mamusie-2017_54163.jpg

Gość Sylwia Łomżynianka

Axam gratuluje takiej Kruszynki ;-) i powiem szczerze że z jednej strony dobrze że bardziej ruchliwa to jak będzie brykac i kopać mamę to zawsze będziesz spokojniejsza jak będziesz czuła ruchy.
Mami wspolczuje bardzo. Wiem to również i ze swojego doświadczenia że to nic miłego. Trzymaj się cieplutko .

No a ten bigos to jutro zrobię napewno ;-)
A i z mężem też w tym tygodniu dzialamy. Bo 1 raz będziemy robić swojska kielbaske ;-) jutro będziemy nadziewac a w sobotę wędzic :-) no ciekawe co nam z tego wyjdzie :-)

Axam, widzisz, tak sie martwilas, a tu wszystko w najlepszym porzadku :-) super! Ciesze sie razem z Wami :-)

Mam dzis taka chec na slodkie, bez przerwy moglabym jesc :-(
oczywiscie 3 noc z rzedu nie moglam zasnac .. a teraz mi sie oczy same zamykaja :-/

Ja właśnie zaryzykowałam kawę i dzisiaj ;) ale z jednej łyżeczki, to może zasnę w miarę normalnie. Ale, że kawa zaczyna mi normalnie wchodzić, to chyba znak, że mdłości mijają, bo wcześniej przełknąć nie mogłam.

Axam najważniejsze, że wszystko w porządku, fajniusia dzidzia :)

Sylwia mój tata złapał ze dwa lata temu na fazę na własne wyroby, na razie tylko wędził na święta, teraz zaczął robić wędliny długodojrzewające, pycha. Za kiełbasy tez pewnie kiedyś się weźmie.

Ja na szybko zrobilam aniołki z masy solnej na dzień babci i dziadka, miałam zrobić kalendarze z wnukami jak w tamtym roku, ale niestety wszystkie wybrane zdjęcia mam w domu i musiałam na szybko coś innego wymyślić. Za rok mam nadzieję, ze synek już będzie chodził do przedszkola i tam samodzielnie jakieś laurki będzie robić i będę mieć problem z głowy. Bo ze mną współpracować nie chce, szybko się nudzi, a z innymi dziećmi może akurat nauczy się koncentracji na jednej rzeczy.

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png

8 tydzień to jeszcze może trochę zbyt wcześnie, a które to dzieciątko? Bo mi powiedziała moja gin w 11 tygodniu, że u wielorodek czasami się zdarza, za czuć ruchy, wbrew temu co piszą w książkach. No, tak właśnie zaczęłam czuć a teraz jestem w trakcie 13 tyg (12t i 2 dni) i czuję już takie wyraźniejsze, choć nie są to jeszcze jakieś tam kopniaki, bardziej smyranie, no ale my coś w genach chyba mamy, że dzieci takie mega ruchliwe. Moja 3 latka tak wyrabiala w brzuchu, że myślałam, że dziury mi porobi, miałam obite zebra, kość lonowa, masakra, na serio... Do teraz jest taka nadruchliwa, w pokoju ma materac duży i liny na hakach w suficie, małpi Gaj... non stop się rusza... no i tak samo może być z kolejnym...

Mam niedoczynnosc tarczycy i 200mg jodid i 100 mg Letrox, mam Hashimoto i w sumie jod mi szkodzi, ale dziecko potrzebuje go, więc... biorę, zleciła mi gin i endo.

Jestem z siebie dumna... stworzyłam dziś od 15 do 22 nieprzerwanego pisania 27 stronicowy dokument do pracy.... jak w pon zajdę tam a walnę mojej dyr to na biurko, to biada jej jak coś spróbuję burknac... Jestem typem wojownika, choć często walczę psychiką to nie zmienia to faktu, że moja zawzietosc ambicjonalna nieraz przeczy logice... Energii dodał mi też pozytywny wynik dzisiejszych prenatalnych. Jutro zabieram się do tortu i do sałatek, zrobię przygotowke, w sob tylko finish.

A, jeszcze biorę Selen i vit D 3 - 2000j.
W moim wypadku gotowe zestawy vit odpadają, bo muszę mieć wszystkie indywidualnie dobierane i modyfikowane.

Dziewczyny, mnie dziś zaczęły tak strasznie piersi boleć.... i żyły mam takie nabrzmiale, na nich i na ramionach, nie miałam tak w poprzednich ciazach, no może trochę ale nie tak...

Ochhh, witam wszystkie sierpnioweczki :)
Nie pisalam ponad miesiac, ale czujnie Was obserwowalam i czytalam. Podziwiam, ze Wam sie chce tak na bierzaco pisac. Ja Nie mialam sily na nic. Ostatnio jak pisalam, to pisalam o zmianie pracy itp. Nie zdecydowalam sie. Za duzy stres, niepotrzebny Maluszkowi. Niestety za to zostalam na zmianie nocnej, pracujac w UK, tu Nie uznaja zadnych zwolnien. Zmniejszyli mi jednak ilosc godzin z 12 na 8h...niby normalnie, a Tak czlowieka cieszy :) Dzisiaj bylam na pierwszym scanie w UK(jedno robilam w PL po swietach prywatnie) a wiec mamy 12t i 3 dzien :) Dzidzia ma 5,7 cm, termin na 1 sierpnia <3 Niestety o 9.30 rano dzidzia normalnie spi, wiec ruchow za duzo Nie bylo , a wrecz musialam sie pobujac zeby lekarka mogla scan przez brzuch zrobic... Tutaj dopochwowo nie robia:/ serduszko slyszalam juz w Polsce, dzisiaj mi jedynie pokazala. Pobrali krew i czekam na wyniki badan. <br /> Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!! Milego dnia :)

https://www.suwaczki.com/tickers/gann9n736mcn7y6u.png

monthly_2017_01/sierpniowe-mamusie-2017_54183.jpg

Hej.
Axam, jestes niemozliwa !! Tyle godzin nad papierami siedziec. Dobra dniowke zrobilas. Podziwiam. Ale masz z glowy, oddasz i obys miala juz spokoj :-)

Mamafit, fajnie, ze zmienili Ci godziny pracy, szkoda tylko ze ciagle masz nocki. Najwazniejsze , ze malenstwo dobrze sie rozwija i wszystko jest OK.

Usmiechnieta, witaj w klubie. Ostatnio sie zastanawialam o co chodzi, ze mnie nie mdli, a dzis rano jest bardzo nie fajnie, robilam kawe mezowi i jak mnie na wymioty zaczelo szarpac, poty mnie oblaly, az mi sie slabo zrobilo. Najgorsze jest to, ze musze sie wywlec z lozka bo maja przyjechac meble w lazience montowac a maz poszedl do pracy.