Skocz do zawartości
Forum

Mamusie po 30-stce czyli "k�cik mamutków"

gabalas

Rekomendowane odpowiedzi

Hej:meuh:
Jakoś nie szło z czasem, żeby się odezwać:sarcastic:

Weekend u nas babciowy był, tak więc byłam zwolniona z robienia obiadu:wink2: To lubię:smiech:
Tez mi się nic nie chce, a pogoda taka, że tylko pod kołdrę wejść:Szok: Tylko chyba głupio bym pod biurkiem z kołdrą wyglądała:rolleyes: No nic trzeba przetrwać. Najgorzej, że to gorący okres, a mi isę nic nie chce:confused: Chyba przesilenie mam:wink2:

No, ale dobra nie marudzę:Śmiech:

uciekam po pracować troszkę:wink2:

Miłego dnia:Całus:

Asia mama Stasia (2.07.2005) i Franka (10.12.2009)
http://lb5f.lilypie.com/FdNYp2.png
http://lb1f.lilypie.com/Ev2pp1.png

hihi, ja na swieta nie sparzatam duzo wiecej niz normalnie :)
okna myje reglarnie, a reszta to jakos tak od czasu do czasu, wiec na swieta, jak na wiosne, sprzatam tyle samo.
a mopa to akurat nie uzywam, jakos mi to nie praktyczne w domu, jak bylismy w mieszkaniu to i owszem, bo bylo na pietrze, a tak to na mopie zawsze cos mi sie zawiesi i sie placze po podlodze :) wiec biore miotle i szmate i jak ta czarownica po domu latam :)
akurat jutro dzien porzadkow (bo w domu jestem) ale strajkuje jutro i nie sprzatam :):):) robie pierniczki, koncze ozdabiac dom na swieta :)

A ja jeszcze nic nie zaczęłam
Jak teraz sprzątnę moje dwa pokoje to do świąt i tak będę miała sajgon.
Ann ja wiem co to mop :Oczko: ale jakoś od tego czasu jak mi doktorka zabroniła latać to nie mogę się wdrożyć w domowe roboty. A to już dobre pół roku:Oczko: Normalnie takiego mam lenia że aż wstyd:ouch::zaklopotany:

monikouette
hihi, ja na swieta nie sparzatam duzo wiecej niz normalnie :)
okna myje reglarnie, a reszta to jakos tak od czasu do czasu, wiec na swieta, jak na wiosne, sprzatam tyle samo.
a mopa to akurat nie uzywam, jakos mi to nie praktyczne w domu, jak bylismy w mieszkaniu to i owszem, bo bylo na pietrze, a tak to na mopie zawsze cos mi sie zawiesi i sie placze po podlodze :) wiec biore miotle i szmate i jak ta czarownica po domu latam :)
akurat jutro dzien porzadkow (bo w domu jestem) ale strajkuje jutro i nie sprzatam :):):) robie pierniczki, koncze ozdabiac dom na swieta :)

I ja sprzatam tak jak normalnie, zadnego tam wyjmowania wszystkiego z szafek bo ida swieta wiec trzeba (mam taka znajoma), z mopem mnie zaprzyjaznil moj B jak bylam w ciazy denerwujac sie ze robie to na kolanach i jakos tak polubilam tego goscia (choc szmata w pozycji niemal horyzontalnej zdarza mi sie poprawiac
A pomiedzy tymi pierniczkami i ozdobami chwila na parenting bedzie?

Monia38
Ann ja wiem co to mop

nie sadzilam ze moze byc inaczej :Oczko:

ann, no jakze inaczej?? Parenting to moj przyjaciel wirtualny :):):)
podczas drzemki chlopakow i w ciagu dnia jakas chwilke znajde :) a moze nawet i dwie ;)

ja tez szmata wole bo mop fajny gosc ale jakis taki niedokladny :)
a swiffer w Polsce istnieje????? to taki nowy koles "na plasko"

ja szafki czesto wyprozniam bo nie lubie balaganu wiec regularnie ukladam, tak samo w szafach czy w garazu (ktory ma role spizarni)
a moj K to mopa nie zna :):):) i cos ze szmata tez nie zbyt zaprzyjazniony, i wlasnie dlatego jutro mam w planie zastrajkowac ;)

Dobry wieczór Mamuciątka

Wczoraj wyszliśmy ze szpitala, nareszcie! Po 10 dniach można mieć dość. Ale najważniejsze, że Maciuś jest zdrowy. Gdyby nie to, że był weekend to wyszlibyśmy wcześniej. Lekarze byli pełni podziwu dla Maciusia i zadowoleni z siebie, że tak ładnie i szybko wyszedł z tej choroby (miał odoskrzelowe zapalenie płuc na tle alergicznym)
Od wczoraj próbuję zapanować nad swoim zmęczeniem ale średnio mi wychodzi, może jutro będzie lepiej. Chciałabym żeby Maciuś nadrobił spanie (na sali z nami byli 16 i 26 miesięczni chłopcy, którzy do grzecznych i cichych nie należeli więc Maciuś spał tylko po 20-25 minut) i wyregulował sobie rytm dnia, a to pewnie zajmie nam parę dni.
Jak Maciuś zejdzie mi z rąk (w szpitalu musiałam go dużo nosić i trochę się przyzwyczaił) to zacznę powoli nadrabiać zaległości forumowe, bo ciekawa jestem co się tu działo.
Tymczasem mówię dobranoc.

Ann mopa to i my mamy:rolleyes: kurzy się gdzieś w kącie:rolleyes:

Ja też nie robie generalnych porządków, bo uważam to za przesadę i marnowanie czasu, ale to moje zdanie. Tak jak nie myje teraz okien, bo starcza to na dzień i efektu nie ma:sarcastic:

Dziubala:Całus: Wyśicskaj chłopaka i wracaj do nas:Śmiech:

Asia mama Stasia (2.07.2005) i Franka (10.12.2009)
http://lb5f.lilypie.com/FdNYp2.png
http://lb1f.lilypie.com/Ev2pp1.png

hej!

dziubala witaj wśród żywych!!! :Całus::Całus::Całus::Całus: dla dzielnego Maciusia dobrze, że już w domu

mopa używam i bardzo go lubię, jest baaaaaaaaaedzo dokładny bo najpierw wszystko mam dokładnie odkurzone i nie ma siły żeby jakieś brudy zostały

co do świąt to sprzątam trochę dokładniej niż zwykle, bo wszystko hurtem i po kolei, tak normalnie, w ciągu roku, to porządki w domu robię etapami a na święta lubię mieć wszystko równocześnie dokładnie wysprzątane, oczywiście bez wyciągania wszystkiego z szafek - na tym punkcie mam jobla i tu zawsze!!!! panuje idealny porządek:D wszystko po linijkę i już

okna też myję (mam ich 8) systematycznie i tak przy okazji dokładniejszego sprzątania danego pomieszczenia ale na święta to też wszystkie hurtem lecą do mycia i zmiany firanek

ostatnio dowiedziałam się, że w OBI w weekendy jest wyprzedaż firanek (z 20 zł na 4.99), i w ubiegły piątek, kupiłam na dwa okna - monia ale tylko na Bielanach bo koło dawnego hitu nie było

dobra, uciekam, dzień trzeba zacząć

http://www.suwaczek.pl/cache/4ccc13b87c.png
serdecznie zapraszam, zniżki dla parentingowców:Śmiech:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3249849