Skocz do zawartości
Forum

Grudniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

groszkowa grunt, ze już coś zaczęło się dziać, nawet się nie obejrzysz jak cię ruszy i będziesz mieć bobasa przy cycku :)
Ja korzystam z pogody i wolnego czasu i mimo, że ślisko jest to tak ostrożnie spaceruję z psiurem, czuję przy tym ból i napieranie w spojeniu łonowym i kłucie przy szyjce i mega spina mi się brzuch ale młoda i tak się wierci. Ona chyba chce być terminowa, nic nie mogę poradzić :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49mg7yrsnyy62l.png

Hej dziewczyny, nie mogłam się tutaj dostać...
Groszkowa- jak zostawili na oddziale to znaczy, ze to kwestia krótkiego czasu i znów się zacznie:)
Ja wróciłam od lekarza, miałam dzisiaj kontrolę tych moich oskrzeli. Jest dużo lepiej ale antybiotyk muszę brać do samego końca, bo w pobranej w piątek próbie krwi wyszły bakterie i trzeba je do końca załatwić antybiotykiem. Trzeba to trzeba, dobrze, ze jest progres, z resztą sama czuję po sobie, ze jest dużo lepiej, bo nie kaszle prawie w ogóle.
Wzięłam się za pakowanie torby i moje dziecko już całe spakowane:), tylko jeszcze czekam na zimowa czapkę i szalik- zamówiłam w necie. Wzięłam dwa komplety ubranek żeby- w razie czego było w czym wybierać. Sobie zapakowałam już szlafrok, 2 podkłady poporodowe i 2 komplety wkładaek (w szpitalu dają, no ale tak na wszelki wypadek:P). Koszule nocne schną:) W sobotę jadę ze swoim M. do miasta po legginsy i bluzę- reszta zamówiona w necie.
Dzisiaj wieczorem wezmę się za kompletowanie dokumentów i wtedy mogę powiedzieć, ze w spokoju będę czekać.
Dziewczyny powiedzcie mi jeśli mała będzie dość grubo ubrana *myślałam o dwóch warstwach ubranek jeśli będzie bardzo zimno..), do tego włożę ją w ciepły zimowy kombinezon, szalik, czapka bawełniana i na to zimowa, rękawiczki, to czy w foteliku w drodze do samochodu mogę ją nakryć cienkim kocykiem czy raczej lepszy będzie rozłożony gruby rożek- i tym opatulić? Boje się żebym jej nie przegrzała... Trochę z tym ubieraniem mam problemy..:P
Chyba, ze może położne coś na miejscu doradzą...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371rl9kqn35.png

Renata ja na wyjście ubieram małej body z krótkim, na to bluzeczka, skarpetki cienkie, welurowe półśpiochy i wsadzam w kombinezon, czapeczka, rękawiczki, do fotelika nakryję ją kocykiem. Poza tym właśnie położnej mam zamiar popytać też, no i to dużo od pogody będzie zależało. My na szczęscie mamy 5 min drogi ze szpitala do domu więc nie powinna zdążyć się zgrzać, w samochodzie ją odkryję a potem znowu zakryję a w domu to już wiadomo :)

Worki prozniowe maz mi kupil w castoramie ale drogo bo 10 zl za sztuke a ja reszte na allegro zamowilam chyba po 2.90 za sztuke ale czytalam ze w rossmanie tez maja.
Ja tez wzielam sie za torbe i powiem wam ze niema szans bym zmiescila sie w 1 torbie razem z rzeczami dla bombla.dlatego w duza torbe zapakuje moje rzeczy a w ta malutka dla Dawida. A itak rozek mi sie nie zmiesci :-//
Ja na wyjscie przygotuje body na dlugi skarpety i na to pajac welurowy albo taki komplet bluzka i spiochy welurowe do tego czapka polarowa i kombinezon. Na droge do auta kocyk w aucie odkryje bo jedziemy 20 minut nie chce by sie zgrzal.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanlis1yvcr1e.png

No i mamy snieg:-D
Co do ubioru na wyjscie mysle ze spiochy na to welurowy pajac. Skarpetki na stopki. Kombinezon ja mam akurat taki co raczki zakryte ale zaloze niedrapki no i obowiazkowo czapka bawelniana i druga ciepla jakas bo najwiecej ciepla ucieka przez glowke mimo kaptura. Co do kocyka mysle ze jak zimno to nakryc na zewnatrz w aucie odkryc bo sie zagrzeje dziecko.

Wejsc dzisiaj na to forum graniczy z cudem...
Tesciowa do mnie dzis dzwonila i zdziwiona ze termin mam na swieta kurde 9 miesiac a ja tak wszystko interesuje ze termin ja zdziwil... juz mi kurde wizyte po swietach zapowiedzial... jak ja to lubie...
U nas tez snieg popruszyl ale juz zginal prawie calkiem. Corka mi sie pochorowala a jutro ma wycieczke do fabryki bombek mam nadzieje ze leki dadza rade i nie zacznie goraczkowac.
To co ktora jutro napisze ze jedzie na porodowke?!

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanlis1yvcr1e.png

A ja się snuję po mieszkaniu, coś bym zjadła, ale sama nie wiem co a jestem megagłodna. Byłam przed chwilą z psem na siku i omal orła nie wywinęłam, za dnia trochę stopniało a teraz mamy -5 i szklanka niesamowita, ulica aż się błyszczy ale oczywiście spółdzielnia nie pomyśli i niczym nie posypią. Dalej czuję spinanie, lekko pobolewa brzuch. Kurde, idę coś wszamać, ale co :D ?

Astre gratuluję witam w gronie;) Groszkowa no to nieźle to już zaraz. Więcej nas będzie z listopada niż z grudnia. Ja miałam jutro wychodzić ale przez tą wagę chyba nie damy rady. Brzuch boli dużo mniej ale chodzę i mówię jak kastrat bo nie mogę odkaszlnac raz tak zrobiłam to myślałam, że mnie rezerwie. I powiem wam, że dziwnie się czuje taki pusty jeszcze sflaczaly brzuch tak szybko poszło, że jakoś mi żal. A jeszcze Wam powiem jak odeszły te wody tp brzuch juz się mniejszy zrobił ale twardy jak skała nie czułam ruchów już zaczęłam wkręcac sobie że coś się stało ale połączyli ktg i mała w dobrej formie jednak.

http://www.suwaczki.com/tickers/16udugpj77s1mw6h.png

Renataki ja kupowałam worki próżniowe 70x90 w Pepco po 9,99 zł , zamawiałam też na allegro po ok 3 zł. Jednak z innej foli są i lepsze te z Pepco, w tych z allegro znów będę musiała odsysać powietrze bo nie są szczelne (chyba że mi się jakieś felerne trafiły). U nas też trochę śnieg poruszył, a teraz podobno strach wyjść bo szklanka jest. Ewelinchien za mną też coś chodziło w końcu zamówiliśmy chińszczyznę :P Groszkowa trzymam kciuki za rozkręcenie porodu. No właśnie która następna ;)

Dostać się tutaj dzisiaj to graniczy z cudem, ciągle jakiś błąd albo przerwa techniczna.

Ja dzisiaj po endokrynologu, ostatnia wizyta przed porodem, widzimy się dopiero miesiąc po :) oczywiście swoje musiałam odsiedzieć, poczekalnia pełna starszych pań, gorąco jak w saunie, myślalam że tam zemdleje, dobrze że mąż był ze mną bo byłby zjazd :)

A dziewczyny powiedzcie mi, ubranka na 68 to na jaki będzie wiek? 4-6 msc? Bo mam tego wszystkiego tyle, że nie ma szans że zmieszczę w szafce dla młodego i myślalam żeby sobie te większe odłożyć do szafy i wyciągnąć później ale nie wiem ile mi może pochodzić w tych 56-62? Ogółem wszystko co fajniejsze i cieplejsze okazuje się że dostałam albo sama kupiłam na 68 :D no i teraz nie wiem czy to nie był błąd.

A za mną też tak dzisiaj coś łaziło, i postanowiłam zaryzykować, zrobiliśmy na obiad frytki z piekarnika, do tego łosoś na parze i sałatka, bałam się cukru a tu pięknie 110 :) a przynajmniej sobie pojadłam.

https://www.suwaczki.com/tickers/relgh371iwqyu1o3.png

Hej, a ja się pospałam i teraz wstałam- ja i moja zgaga, Lili śpi:) Czyli ja jestem w trójpaku:)
Eszel, dlatego ja chcę szybką tą infekcję wyleczyć bo nie wyobrażam sobie jeszcze z tą raną po cc mieć kaszel- to byłaby masakra...
Kornelia 68 to rozmiar 3- 6 miesiaca. Ja mam najwiecej na 62, i ciekawa jestem na ile mi starczy... Teraz kupuje sukcesywnie 68 i już pozbierałam tego troszkę... Nie wiem czy warto się tak sugerować rozmiarami, na ile co starcza (orientacyjnie raczej)- jeśli Twój synio bedzie bardzo duży to rozmiar 68 moze szybko założyć..
A ja sobie pewnie dzisiaj posiedze.. pospałam 2 h i teraz zacznie mi się życie:)
Megs, ja też byłam świecie przekona, ze spakuje mnie i małą w jedną torbę, dopóki nie zaczęłam sie pakować. Niby nie za wiele rzeczy muszę ze sobą mieć, ale ta torba jest zdecydowanie za mała na nas obie:) Tym bardziej, ze po cc mogę tam nawet 4-5 dni być..

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371rl9kqn35.png

Eszel co do dokarmiania to mi w szpitalu dokarmiali malego bo nie mialam zbytnio pokarmu maly juz sie odwadnial bo sluzowki przesuszone. A po szpitalu jeszcze z tydzien dawalam mm z dwa razy dziennie a tak czesto przystawialam zeby pobudzic laktacje plus herbatka dla karmiacych. To po tygodniu dwoch byl tylko na piersi pokarmu mialam bardzo duzo. Niech mala szybko gromadzi tluszczyk.

Kornelia.Co do ubranek to zalezy jakie dziecko sie urodzi jesli ok 4 kg to 68 szybko zalozysz. Zalezy jaki dlugi dzieciak. Moj mial prawie 4 kg 57 cm a w 56-62 chodzil z dwa miesiace a pozniej 68 zeby mial luzno. To 68 wcale nie jest takie duze zanizaja rozmiary trzeba patrzec na ubranko nie na metke co firma inna numeracja.

Ja już myślałam że wejdę i kolejne nowości ale widzę że narazie wszystkie się jeszcze trzymacie. Ja po wizycie, na ktg jeden skurcz taki do 70% ale dziennie to mam ich kilka i trwają tak 2-3min. Lekarz powiedział że główka nisko tylko musi się centralnie ustawić no ale po 38 można działać tak dla przyspieszenia :)
No ta przerwa lub błąd serwera to mnie wkurza, dziwne że taki duży portal i od kilku dni nic nie robią w tej sprawie a na pewno nie widać efektów.
Ja ubranka mam tylko na 56 i 62 ale niedużo będę dokupowac już po. Torby spakowane czekam...

Ewelina ja tez za 2 dni termin i tez ciszaaaa takze nie jestes sama;-)
Dzisiaj wlaczylam misia szumisia i przylozylam do brzucha,mala tak zaczela szalec,krecic sie. Potem go wylaczylam i cisza. Znow wlaczylam i znow zaczela wierzgac,kopac,krecic sie:-)
Ja noc.mialam nieprzespana. Jak na zlosc dziecko mi sie pochorowalo,tak kaszlal,ze pol nocy wymiotowal i to teraz przed samym porodem:/ i musze jeszcze dzis z nim jechac do lekarza,a tam pelno chorych ludzi juz sie modle,zebym ja czegos nie zlapala bo ledwo sie pozbylam kataru.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hsaytum47.png