Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Stresuje się badaniami, czy wszystko będzie ok z dzidziusiem, czy będzie cokolwiek widać i czy jak nie będzie nic widać przez brzuch to czy zrobi dopochwowe... masakra.
Ogólnie mam ostatnio ciężkie dni, czuję się strasznie samotna... całymi dniami siedzę w domu, Przeprowadzilam się do męża miejscowości 3 miesiące temu i nikogo nie znam, nie mam tu żadnych znajomych, ciężko mi strasznie :(

EmMadlen wiem że się denerujesz, to samo przechodziłam kilka dni temu. To naturalne że martwimy się o dziecko, jednak jestem pewna że będzie wszystko w porządku. Jeśli nie uda się brzuch to zrobią dopochwowo,ja tak miałam. Próbowali kilka razy ale nie było nic widać. A co do tego że w nowym miejscu czujesz się samotnie,to minie i zaczniesz poznawać nowych ludzi, ja miałam to samo, mieszkam od dwóch lat w całkiem nowym miejscu i z biegiem czasu pozanawałam nowych znajomych. Potrzebujesz po prostu czasu aby się przyzwyczaić. Głowa do góry!

Ela ja mam krwiaka od 5tc. Był gigantyczny bo miał nawet 4cm. W tym czasie dwa razy byłam w szpitalu z bardzo silnym krwawieniem. Teraz ma 2cm i jest cały zorganizowany. Ostatnio miałam plamienia, ale to stara utleniona krew była. Prowadź bardzo oszczędny tryb życia. Nic nie dźwigaj i jak najwięcej leż. Wiem, że odchodzisz od zmysłów i się zamartwiasz bo miałam tak samo. Jeżeli nie krwawisz to krwiak się wchłonie. Przepisał Ci lekarz coś? Bo ja biorę Duphaston i Luteinę. Ale pomału zmniejszać dawki mi kazała lekarka.

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Faktycznie cisza u nas! :) to chyba dobrze zresztą. Nic nie boli, nikt nie ma pytań to chyba dobrze :) u mnie nuda , opryszczka nie zeszła jeszcze i przez nią jeszcze bardziej się denerwuje. A wizyta dopiero w przyszły czwartek. No znowu brak objawów ciąży hm ale z tego chyba się cieszę. Przywołuje resztę dziewczyn! Piszcie co tam u was. Renata,sroczka,Iza, itd. :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Rzeczywiście cisza aż piszczy. Jeżeli chodzi o mnie to w pracy już dawno wszyscy wiedzą- jestem na zwolnieniu od 5tc a teraz mam 15 tc. Rodzina też już w większości wie jednak czekałam żeby im powiedzieć do 12t.

Pytanie do kobitek na zwolnieniu- dostałyście już pierwsze świadczenie/wynagrodzenie?? U mnie ZUS się spóźnia, wypłaty jak nie ma, tak nie ma. Koleżanka mi mówiła, że ona pierwszą wypłatę dostała dopiero po miesiącu...pocieszam się, że za miesiąc kupię sobie jakieś szmatki- widziałam fajne bluzeczki i legginsy z h&m MAMA:)))

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz2n0aaasno3xk.png

Dawno mnie tu nie było :) i ciężko po przerwie zacząć.. ja dziś postanowiłam zapisać się do szkoły rodzenia i co okazało się, że termin dop koniec sierpnia - wrzesień planowanych zajęć, byłam w lekkim szoku ale się zapisałam żałuję że tego miesiąc temu nie zrobiłam bo pewnie wcześniej bym chodziła.
Ja tez jestem na L4 i zaczyna mi powoli doskwiera nuda, niestety nikogo nie znam w ciąży aby się spotkać pogadać. . Ehhh.. w piątek warsztaty u mnie są 'mamo to ja' i szczerze mówić nie mogę się doczekać :))

U mnie też zakład pracy przelewa wynagrodzenie. Jest powyżej 20tu pracowników więc wszystko załatwiali i dostałam wypłatę w terminie. Na L4 też od 5tc jestem.
W pracy i najbliższa rodzina wiedzieli o ciąży od początku.
Hi hi niestety chyba nie mam nic do powiedzenia w kwestii imienia dla dzidzi. Mój kochany wybrał dla synusia Oliwier. A Kacper ( mój synuś ) wybrał dla dziewczynki Ksenia ;). Chyba już pogodził się z tym że będzie miał rodzeństwo.

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

To ja wczoraj robiłam drugie podejście do poznania kto mieszka w brzuchu.... Wiec najpierw usiadł/a po turecku wszystko zasłaniając a pózniej jak był szturchany/a tym od USG to sie obraził i odwrócił plecami :) tak wiec pewne jest ze to jakiś złośliwiec mały po tatusiu :)
Ale najprawdopodobniej chłopak :)

Co do ZUS mi nie wypłacił, za to wszczął postępowanie sprawdzające czy moj awans niedawny był zasłużony (miesiąc przed ciąża zmieniłam stanowisko i wysokość pensji) tak wiec... Najprawdopodobniej kilka miesięcy to potrwa :( do tego czasu wypłacać mi bedą tyle ile zarabiałam wcześniej (okres próbny, niewiele tego) a pózniej jeśli wyjaśnia to mi zrobią wyrównanie :(

A ja do szkoły rodzenia zapisałam sie przypadkowo juz z dwa miesiące temu na termin od połowy lipca, pisałam wam o tym żebyście tez zobaczyły jak u was z terminami :)

Październikówka '16 i '18 :)

No właśnie posłuchalam Twojej rady bajka i 2 tyg temu poszukalam sobie szpitala i szkoly u nich - mieli duzo terminow ale liczy sie kolejnosc zgloszen wiec zapisalam sie na koniec lipca. Zajęcia przez 5 tyg po 3h więc ciekawa jestem jak to będzie ale jak będą ciekawe to pewnie będzie ok. Opinie o tej szkole bardzo dobre czytałam więc liczę że takie właśnie będą. Udanego wtorku Dziewczyny :)

Ona1981 - a orientujesz się jak to jest w przepisach? jak jest powyżej 20 pracowników, ale czy ma znaczenie, na jakich umowach są Ci pracownicy? I wtedy płaci pracodawca a ZUS oddaje pracodawcy?

Bajka_3 - ja też dostałam podwyżkę w styczniu, z wprowadzeniem w życie od lutego. Ale w pracy nikt wtedy nie wiedział o ciąży, bo ja sama dowiedziałam się o niej na początku lutego. Jestem ciekawa, czy ZUS też będzie mnie sprawdzał...

Ja wizytę mam jutro. Mam nadzieję, że moja gin potwierdzi płeć z prenatalnych :)

Hej dziewczyny,
Ja nadal pracuje ale w pracy ciężko czasem wysiedziec. Spanie jeszcze mi nie ustąpiło i czasem mój dzień wygląda tak ze idę do pracy wracam jem obiad i spanie do 17, 18 a o 22 tez bym już się kladła. I nic z tego dnia nie ma.
U mnie część osób już wie i powiem wam ze przekrój reakcji był duży od radości po jakąś taką zawiść? Od jednej takiej mądrej i taktownej z rodziny dostałam smsa ze mi strasznie zazdrości a sama jedno dziecko już ma. Więc teraz z perspektywy czasu powiedziałabym tylko tym najważniejszym. Bo człowiek myśli ze wszyscy cieszą się razem z Tobą a wcale tak nie jest.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w39jcgqgxhz496.png

Mila2, powiem Ci ze u mnie były takie reakcje, ze dziewczyny niby cieszyły sie moim szczęściem, ale widać ze smutne i ze zazdroszczą. I to strasznie zle świadczy o czasach w jakich żyjemy, kiedyś? Wystarczył facet z którym chciałyśmy być. Teraz? Ten facet jest mniej ważny, ważniejsza umowa o prace, z wysokimi zarobkami, mieszkanie, najlepiej swoje nie na kredyt itp i wtedy ewentualnie dziecko. Jak juz sie ma 35+ czy 40+

WawAnia, może zależy od ZUSu? Może w Twojej miejscowości będzie lepiej :/ no ja właśnie od 1 stycznia mam nowe stanowisko a od 3 lutego jestem na urlopie wiec czepiają sie okropnie
A mamy 12 kwietnia, jeszcze nawet złotówki od nich nie dostałam

MaZos, to u mnie dokładnie tak samo to wyglada! Piec tygodni, raz w tygodniu 3h spotkania. Ja żadnych opinii nie szukałam, ale skoro to w tym szpitalu gdzie chce rodzic to pomyslałam ze i tak najlepiej, zapoznam sie z miejscem, może położne bedą pózniej te same przy moim porodzie, tak zawsze mniej niepewności i nowych rzeczy :)

Październikówka '16 i '18 :)