Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sroczka

Wiem ze za szybko nie ma co kupowac i wgl. O ciuszki sie nie martwie bo mam sporo zrodel z ktorych napewno je dostane a tak jak mowisz wiele ciuszkow na poczatek potrzebnych nie jest. Rowniez lubie poszperac w second handzie, bardzo ladne ubranka idzie wyszukac ;)
Wozek bede miala bebetto luca, od kuzynki odkupie- juz sie z nia umowilam ;) od zawsze mi sie on podobal hehe
Chcialabym juz sobie kupowac takie pierdolki powoli, pieluszki, butelke moze. Nie wiem no czuje takie parcie na to zeby juz poczuc ze to malenstwo sie zbliza ;)

Gość Niuniaczu

Paulina witam i gratuluje .podobnie jak Ty planowałam ciąże i w drugim cyklu się udało! Tygodnie chyba też jakos podobnie u nas wychodzą
Ale ja dopiero w śr dowiem sie dokładnie,bo teraz mam za wiele różnych informacji

witam ! witam serdecznie nowe pazdziernikowe mamcie:) ja rzadziutko pisze gdyż mam dwójkę dzieci i zajmują mi cały moj czas:)poradzcie mi cos na mdłosci i nudnosci (wnętrzności mam wrazenie ze mi sie przewracaja do gory nogami) wczoraj cały dzien zoładek mnie bolal dopiero mineło okolo północy.Czuje sie fatalnie po kazdym jedzeniu i piciu , na poczatku pomagały tabletki PREVOMIT a teraz to juz wogle nic , a przeciez musze funkcjonowac dla dzieci:( Ja mam dwa terminy porodu i to b.odległe jeden na 10.09.2016 a drugi na 08,10.2016 na pazdziernik z Usg a na wrzesien z miesiaczki i sugeruje sie terminem na pazdziernik tak mi powiedziała pani doktor. A co do gadzetów dla naszych maluszków to ja tez myśle ze za wczesnie przy kazdej ciazy kupowałam po połowie ciazy:)a co do kremow na rozstepy w pierwszej ciazy sie smarowałam netrogeną czerwona i nie mialam ani jednego w drugiej ciazy oliwka i rozsep na rozstepie w tej ciazy nie mam zamiaru wogle sie smarowac bo i tak juz nic nie poradze na stare rozstepy,mam nadzieje ze wiecej ich nie bede miała:)

Tekst linkahttp://www.suwaczki.com/tickers/eikt9n73jkdpbfbt.png[link=http://www.suwaczki.com/][img noborder]http://www.suwaczki.com/tickers/eikt9n73jkdpbfbt.png[/img][/link]http://www.suwaczki.com/tickers/eikt9n73jkdpbfbt.png

Gość Niuniaczu

Mamuśka zuch kobietka z Ciebie,dwójka dzieci i mdłości. DOBRZE że dajesz rade. Wiem co przechodzisz też miałam straszne mdlosci,ani jesc ani pic,wszytsko smak papieru.a najlepszy przyjaciel wc.od dwoch dni jest nieco lepiej. SAMA soba nie mogłam się zająć wiec podziwiam Cie że dajesz rade ze szkrabami.zuch kobitka! przewertowalam troche artykułów, jednym pomaga jedzenie migdalow innym herbata z imbirem. Ja akurat mam wszelkie mozliwe refluksy po tym i po tym wymiotowalam jeszcze bardziej. Lekarz i kobietą w aptece polecaly witamine b 6. a ogolnie trzeba to jakos przeżyć progesteron wzrasta. Np ginekolog kazal mi odstawic Tak jak którejś dziewczy nie witaminy ciążowe bo moga nasilac objawy. Teraz pije "magnelle" magnez plus witamin b 6..i jest nieco lepiej. nie wiem czy to kwestia hormonow czy moze magnez trochę ukoil nerwy a wit b6 pomogła na mdłości i wymioty

Mamuśka 24
witam ! witam serdecznie nowe pazdziernikowe mamcie:) ja rzadziutko pisze gdyż mam dwójkę dzieci i zajmują mi cały moj czas:)poradzcie mi cos na mdłosci i nudnosci (wnętrzności mam wrazenie ze mi sie przewracaja do gory nogami) wczoraj cały dzien zoładek mnie bolal dopiero mineło okolo północy.Czuje sie fatalnie po kazdym jedzeniu i piciu , na poczatku pomagały tabletki PREVOMIT a teraz to juz wogle nic , a przeciez musze funkcjonowac dla dzieci:( Ja mam dwa terminy porodu i to b.odległe jeden na 10.09.2016 a drugi na 08,10.2016 na pazdziernik z Usg a na wrzesien z miesiaczki i sugeruje sie terminem na pazdziernik tak mi powiedziała pani doktor. A co do gadzetów dla naszych maluszków to ja tez myśle ze za wczesnie przy kazdej ciazy kupowałam po połowie ciazy:)a co do kremow na rozstepy w pierwszej ciazy sie smarowałam netrogeną czerwona i nie mialam ani jednego w drugiej ciazy oliwka i rozsep na rozstepie w tej ciazy nie mam zamiaru wogle sie smarowac bo i tak juz nic nie poradze na stare rozstepy,mam nadzieje ze wiecej ich nie bede miała:)

Witaj Mamuśka! :) mi pomagają te wspomniane wcześniej migdały. Przy łóżko trzymam herbatniki i biszkopty. Dzisiaj o 3 w nocy obudzily mnie mdłosci, zjadłam 3 migładały, herbatnika i poszłam spać:)

Mam nadzieję, że to szybko minie. Na szczęście męczy mnie to tylko z rana. A i ważne, aby nie być głodną. Jedz często ale po małych ilościach. I pij dużo wody i soków

~Niuniaczu
Paulina witam i gratuluje .podobnie jak Ty planowałam ciąże i w drugim cyklu się udało! Tygodnie chyba też jakos podobnie u nas wychodzą
Ale ja dopiero w śr dowiem sie dokładnie,bo teraz mam za wiele różnych informacji

Moje informacje tez poki co ogarniczaja sie do wyliczen w oparciu o ostatnia miesiaczke. Mieszkam w UK, pierwsza wizyte z polozona mam dopiero 22.03, dopiero pozniej po potwierdzeniu mojej ciazy umowia mnie na USG - beznadziejny system :/ wiec musze sie poki co uzbroic w cierpliwosc...

http://www.suwaczek.pl/cache/c687c77d16.png]

Gość Niuniaczu

Renata nie myj okien! Nie szalej.. Hehe
Ostatnio wyczytlam 10rzeczy których nie robic w 1 trymestrze i było tam "mycie okien,wieszanie firanek" Az sama sie zdziwilam bo myslam że to bardziej zakazane w pozniejszym stadium. Sprzątanie, porzadki ok ale okna może daruj sobie...

Oj Renata szalona kobieta z ciebie i pracowita. :) Ja nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam takie porządki. Jestem leniwa teraz a wcześniej strasznie dużo pracowałam i też nic nie robiłam w końcu wezmę się w obroty. :) witam nowe mamusie... a ja dzisiaj źle się trochę czuje :):) nie wiem czy coś nie tak zjadłam czy to przez ciążę mam nadzieję, że to przez to drugie.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

~Niuniaczu
Renata nie myj okien! Nie szalej.. Hehe
Ostatnio wyczytlam 10rzeczy których nie robic w 1 trymestrze i było tam "mycie okien,wieszanie firanek" Az sama sie zdziwilam bo myslam że to bardziej zakazane w pozniejszym stadium. Sprzątanie, porzadki ok ale okna może daruj sobie...

Ja tez slyszalam o tym.ale właśnie w późniejszej ciąży mówią ze ma.to związek z lozyskiem.i pępowina maluszka ale kiedy stanie na drabince do wcale nie muszę wysoko do gory unosić rąk nie wiem myślę ze to dobry sposób a nie mam niestety kogo poprosić mamka chora siostrzeńcy nie pracowici mąż chyba nie ma.o tym.pojęcia :-) cora w sumie by może umyla ma 12 lat ale u gory byłby strach :-) a siostra 130km z tąd :-)

Gość Niuniaczu

Oj bardzo stara,ja raptem 3 lata mlodsza.To moje 1wsza cieza wiec może chucham na zimne.Ale jakos z oknami jestem przedrazliwiona. Tak ale z tą drabiną to chyba bardziej zabobony.. Aczkolwiek sama nie wiem. Jak nie umyjesz okien przez pare msc to tez swiat się nie zawali. Hehe tylko nie wiem czy sama bym w praktyce wytrzymala bez czystych okien. Tak czasami sama mysle że kiedys kobiety w ciąży wszytsko robiły. A potem mam druga myśl, wszytsko robily ale i ile wiecej dzieci umieralo.poronienie trudno,zaraz bedzie kolejna ciaza itp. O takie "madrosci" mnie naszły

Hej Dziewczyny

Mało sie udzielam, bo póki mogę, bardzo dużo pracuję.
Tylko, że już nie daję rady, czuję takie zmęczenie, że rano nie mam siły wstać a wieczorem najchętniej poszłabym spac o 19.

Tu pytanie do innych mam-pracusiów: jak sobie teraz radzicie? Powiedziałyście już klientom/pracodawcy o swoim stanie? Jak godzicie obowiązki z gorszym samopoczuciem?

Pozdrawiam wszystkie Oczekujące!

Gość Niuniaczu

Madziorek to juz nie taka fasolka,super rośnie rośnie. O widzisz Misiam są jeszcze dobrzy ludzie na tym swiecie.Teraz sporo sie pozmieniało w przepisach prawnych, mozesz sobie poczytac.chyba nawet na zleceniu wychodzi kobieta nienajgorzej

Madziorek jaki świetny bobo! Gratulacje!!!

Misiam cieszę się ogromnie i ściskam!!! pięknie! :) Kobieta zrozumiała :):)

Emerson_B ja powiem w przyszłym tygodniu szefowi jak będę miała zaświadczenie od lekarza o ciąży.

Ciekawe co ze mną zrobi. W przepisach kodeksy Pracy jest, że kobieta ciężarna nie może siedzieć przed komputerem więcej niż 4 h a ja siedzę 8 i nie może pracować w godzinach nocnych a ja pracuje do 23. ( recepcja w hotelu) więc nie wiem co mi powie :P

Ja dzisiaj zaprojektowałam jak będzie urządzony nasz pokój z łóżeczkiem. Planujemy zrobić nowe meble więc dobrze, że dzieciątko się teraz pojawia. Ale to w sumie bez znaczenia. Mój facet jest stolarzem :P:P

Emerson_B ja pracuje ale najgorzej jest rano o 5 wstać i tak gdzieś koło 12.00 tak bym chętnie wtedy podusię przytuliła. A o 19 tez bym już spała. Ale chciałam popracować do czerwca u mnie w pracy nikt jeszcze nie wie. A dziś zaczęlam 9tyg :) chodziasz mówią ze jak juz jest 9tyd i 1 dz to ze to jest 10 tydzień.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w39jcgqgxhz496.png