Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieje ze Wszystkie trzymacie sie dobrze :)
Moj Franek cierpil troszeczke na zaparcia :( ale dostal probiotyk i pojawily sie kupki. Pokarmu prawie wcale juz nie mam :( odciagam czesto ale tak malutko ze sie tym nie najada i daje mu mleko modyfikowane :(
Jaka u Was pogoda??
Co myslicie dzis o spacerze? Juz dwa mamy za soba jak bylo cieplo, wczoraj padalo wiec zostalismy w domu ale dzis jest slonko, tyle ze troszke zimno no i wieje... ale cieplej przeciez juz nie bedzie :(

ja mialam malo a on nie chcial piersi zlapac...
Lapal i puszczal za 2 min i krzyczal. A mleko mu lecialo bo widzialam. Mam chyba za duze brodawki i zbyt "schowane" sutki... Nie najadal sie tylko co pol godziny go przystawialam i sie obydwoje denerwowalismy wiec zaczelam mu sciagac do butelki. Ale z lewej piersi od poczatku mialam jakos malo. Nie wiem jakas dziwna jestem z tym karmieniem :(
No i mi powiedziala polozna ze mi zaniknie jak bede tak sciagac i teraz to juz 30 ml tylko odciagne :(
A kazdy lekarz jak mowie ze nie chce piersi to reaguje jakbym mu ja zabrala ale on naprawde nie chcial :( Nawet w szpitalu przychodzily mi przystawiac bo krzyczal, musialam glukoza polewac sutki zeby wgl chcial zlapac :(
Taka sie czuje z tym do nieczego, poza tym nie wiem dziewczyny jak Wy ale ja odkad urodzilam ciagle placze :D
To ogolnie smieszne bo placze nawet z byle glupoty, jakos mnie hormony znowu atakuja.

Miska1990 powodzenia! 3mam kciuki :)
Totek po pierwszym porodzie płakałam non stop ale raczej ze szczęścia, co spojrzałam na małego to płakałam na męża tez, bo sobie myślałam że taak ich kocham ze szok. Przejdzie... a z cycem tak czasem bywa, ale jaak wyzej napisano dla Franiaa jestes naajlepsza mama na swiecie i tego sie trzymaaj.
Dagmarcia Twoja Olivka to juz laska ani ie obejrzeć a bedzie jak mama miala zrobione pazurki :) cudna
Ja 38+2 oznak porodu brak ale jakos nastawiona jestem na 40+ wiec mi z tym dobrze. Do tego moj Tymko zakatarzony w domku ze mna wiec mi sie nie spieszy. Pozdrowka

https://www.suwaczki.com/tickers/gg64j44jybsrf15q.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ijpbx1hpq5mq38zb.png

Gratuluję świeżo rozpakowanym Mamusiom! Brawo, że byłyście takie dzielne!!

Alice85 przeraża mnie ta wizja przeprowadzki, może już w przyszłym tygodniu się uda ruszyć. Niby tylko meble mamy do przewiezienia, ale potem ile układania będzie, a chciałabym to ogarnąć przed porodem. Normalnie zaczynam powoli panikować :D

Totek Płaczem się nie przejmuj, hormony zaliczają ostry zjazd w dół i to dla tego. Po prostu jak płaczesz to nie zwracaj na to uwagi :) Spróbuj może skorzystać jeszcze z pomocy poradni laktacyjnej, może oni coś zaradzą, jeśli nie to... przynajmniej będziesz mogła wcinać co Ci się żywnie podoba :D W każdej sytuacji trzeba szukać pozytywów. A Franiowi przecież nic nie będzie, najważniejsze, że tą "siarę" zjadł.
Moja mama np. w ogóle pokarmu nie miała, na dzień dobry uraczyli mnie w szpitalu kroplówką, a później od 3 miesiąca musiałam być na zupkach, bo mleka nie mogłam jeść. Jakoś nic mi z tego powodu nie było, mleko tolerować zaczęłam dopiero jak skończyłam 12 lat :D Za to zupy kocham od zawsze i to każde, bez wyjątku :)

Jeju, zazdroszczę już rozpakowanym, bo mi coś ciężko na tyle od kilku dni, że nie wiem co mam ze sobą zrobić. Ani chodzić, ani leżeć, ani siedzieć... A Młoda mi już w ogóle żyć nie daje, kręci się bez przerwy rolmops mały :D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

ja też już tak zazdroszcze tym rozpakowanym :D:D

okazało się, że niedaleko naszego miasta jakieś 40min drogi stąd zamkneli szpital, bo miał długi i wszystkie rodzące zjeżdżają się do nas, bo my mamy najlepszy oddział w okolicy, jak nie w województwie.. i brakuje miejsc, wczoraj 2 kobiety odesłali masakra :( nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej. dobrze, że ciocia połozna, to w razie czego może się uda jakoś wcisnąć :D

dziś przyszła paczka ze Smyka.. niekompletna, bo nie było wszystkiego na magazynie, ale ważne że coś w ogóle przyszło :D i karty do zdjęć na 1 rok życia, boskie są :)

monthly_2016_10/pazdziernikowe-mamusie-2016_51317.jpg

Witajcie dziewczyny! Bardzo serdecznie gratuluję świeżo upieczonym mamusiom! Nie sądziłam, że tak wiele z nas rozpakuje się jeszcze we wrześniu, a tu takie niespodzianki!

Ja mam termin na koniec października. Wczoraj byłam na wizycie i mały waży niecałe 2,5 kg. Lekarz raczej przepowiada mi poród dopiero na listopad ale nigdy nie wiadomo jak będzie w rzeczywistości. Jak dla mnie lepiej listopadowy maluch, bo nasze mieszkanie nadal jest nie wykończone i ponoć potrwa to jeszcze dwa tygodnie. Póki co wózek i łóżeczka zamówione, ciuszki poprane, torba do szpitala gotowa, umowa z doulą podpisana:) Pozostało dużo odpoczywać i się nie stresować. Czy któraś z Was kompletuje może zestaw do wielorazowego pieluszkowania? Męczę się z tym od kilku dni i jakoś nie mogę sobie poradzić. Całusy dla Was!