Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

No ja jak usłyszałam ile ona sobie życzy tych alimentów to myślałam,że padnę,nawet 1000zł-Boże skąd bym to wziela. Całą pensję bym musiała oddać na dziewuszkę. Niestety,ale jakoś jestem pewna,że Sąd "biednej" mamie przyzna chociaż 200 zł,a i tego sobie nie wyobrażam. Mój mówił,że skoro nas (jej i jego) nie stać np na dodatkowe zajęcia to chocby dziecko płakało trzeba zrezygnować... Ona ogólnie dobrze była przygotowana. My też musimy powoli zacząć wszystko zbierać do kupy i ogarniać. Nawet swojej ciąży nie mogę przeżywać jak chcę bo myślę non stop o tym.

Dziś zakupiłam zwykły laktator ręczny,fridę i te podkłądy na łóżko,nie co się w majty wklada tylko na lozko. Koleżanka mi mówiła,że jak miała cc to straszliwie krwawiła i bardzo się przydają,a tanie są. Chyba z kosmetyków już mam wszystko.

Co do majtek to kupiłam jeszcze:2 pary wielorazpwych rozm.L:D i mam tych parę przymałych jednorazowych w rozm M. starczy.

Molli
jeżeli dotrwasz do terminu to spędzisz w szpitalu naprawde sporo czasu jej:( Trzymaj się.

Izu88
ja to chcę żeby zastał mnie w mało oczekiwanym momencie i była dosłownie pewna,że to już to. Żebym nie musiała myśleć o tym i nie było na to czasu.

WawAnia
to już sama końcóweczka. jak nie w tym tyg to w przyszłym(miejmy nadzieję )będziemy witały bobaski.

Velveti
chyba taka spora się wydaje:):) nie gigant skoro termin na 08.10,a teraz juz malo bedzie przybierała,ale ze 3600-to w sumie akurat.

a ja sobie stanelam przed lustrem i...mam strasznie wysoko brzuch. gdzie ja do porodu! Nic nie opadł dosłownie.

Kamama dobrze,ze jestes w szpitalu. Bedziesz pod kontrola. Nie ma co teraz myslec o sobie. Ja jestem tego dobrym przykladem. Juz sie nie przejmuje,ze musze tu lezec. Nie chce aby cos zlego stalo sie synkowi i trudno, musze wytrzymać. Tlumacze sobie,ze nie ze soba tu leze tylko dla dziecka! I to ono jest najważniejsze. Jakos damy rade:) a moze dlugo nie polezysz. Na kiedy masz termin?

Kamama
Powodzenia. Będzie dobrze :-* Ja też w ubiegłym tygodniu byłam w szpitalu z powodu ciśnienia. Unormują sprawdzą czy z dzidzią jest wszystko dobrze i zapewne wrócisz do domku.
Pauka89
Współczuję Ci tej wrednej baby. Nie poddawać się:-) Ja tez po sprawach sądowych jestem. Całą ciąże ciągała mnie.pseudo rodzinka po sądach. I podobnie jak Ty zamiast skupić się na dziecku to myślałam o sprawach.
Jejku końcówka jest bardzo męcząca dla mnie. Wszystko mnie boli. Czekam z niecierpliwością na jakąś akcję. Jutro mam wizytę u lekarza. Może jak mnie zbada to coś ruszy;-)

Kamama trzymam kciuki wszystko będzie dobrze.

Mój mały ma dzisiaj 4 raz czkawke cały brzuch mi skacze :D

Pauka straszna materialistka z tej baby masakra. Ale widząc Twoje wpisy to Ty jesteś twarda i nie dasz "sobie w kaszę dmuchać"

Mnie też chcieli z domu wyrzucić i go sprzedać jak zobaczyli, że remontujemy i to bliska rodzina. Zobaczę jak się sprawa potoczy niby dziadek nie pozwoli mnie wyrzucić a dom jest jego. Przez to wszystko zaczęłam się stresować i mieć problemy z ciąża na szczęście już jest ok. Zastanawiam się czasami jak można być takim człowiekiem bez sumienia.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59y82c3277g4kar.png

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ctgf6pi4mbf5m.png

Dziewczyny w szpitalu - trzymam za Was kciuki i za Wasze dzieciątka! Dacie radę a przynajmniej jesteście pod fachowym okiem.

Ja się tak strasznie przeziebilam ze masakra jakaś - nos zatkany, gardło i głowa boli, spać nie mogłam więc dzień zapowiada się wręcz cudownie :) Dobrze że sobie wczoraj rosołu nagotowalam to przynajmniej przy garach dzisiaj stać nie trzeba.

Pauka strasznie wredne to babsko. Jak chce tyle dziecku dać to niech do roboty idzie a nie od innych wydzierac. Jaka pinda no - zdenerwowala mnie normalnie bo nie trawię takich pazernych ludzi. Życzę Wam dużo siły i normalnego Sędziego co od razu się zorientuje o co chodzi i odesle ją w trzy diabły.

Cześć Dziewczyny! :)

Końcówkę miesiąca będę pewnie zamykać razem z Wami, bo ja mam termin na 22 października ( z om, bo z usg za każdym razem inny :D )

Pauka89 obyście trafili na pana Sędziego, a nie Panią Sędzinę, bo jednak solidarność jajników może wziąć górę i wyrok będzie na waszą niekorzyść :( W każdym razie zawsze się odwołać można, więc głowa do góry!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

Ja sie z rana melduje, noc dzis lepsza spałam i spałam.
Zaraz lece na spotkanie z polozna a potem na usg do ginki.
Mam nadzieje ze ten mój synio za wiele nie przytył.
Kamama lepiej ze jestes pod opieką lekarską z tym ciśnieniem w domu tylko byś sie denerwowała.
Pauka myślę ze sędzia wezmie pod uwage ze własnie urodziło sie wam dziecko a w koncu to noworodek to troche wiecej wydatków na poczatek trzeba niz przy starszaku. Ubranka wyprawka szczepienia kaszki mleczka itp itd to przeciez kosztuje niemało!!!
z ta nospą to mi lekarka mówila zeby juz pod koniec ciazy nie brac bo nospa hamuje skurcze i tak jakbysmy chciały powstrzymac poród. Lepiej wziac prysznic ciepły jak przejdzie to ok a jak nie to czekac moze wlasnie sie poród zaczyna :)
Miłego dnia dziewczynki

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaupjyybl9kibx.png

hej.

ja dziś koszmarna noc. nie mogłam spać, wierciłam się.. ciągle mi niewygodnie było. pod kołdrą za gorąco, bez kołdry zimno jak nie wiem.. komar ciągle przy uchu latał. paranoja :o

dalej nie mam na nic sił, a myślałam, że dziś już odzyskam trochę energii.. ale o 13 jestem umówiona i lecę do kumpeli na kawe, może to mnie rozrusza trochę

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się dzielnie.
MaZos witam w klubie zakatarzonych. Ja ratuję się herbatką z imbirem i cytryną.
Dagmarcia będzie dobrze. Chyba przywitamy nowego dzidziusia dzisiaj ;). Trzymam kciuki.

A ja po wizycie u lekarza z Kacprem. I zwolnienie na tydzień dostał. Ale chyba musi coś być bo poradnie zawalone chorymi dziećmi.

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Ehh dziewczyny, wydze, ze każda z nas ma sporo problemów, ale jakoś damy radę. Ponoć kobieta i w dodatku matka jest najsilniejszą bestią na świecie :)

Ja dziś zdycham :/ jak w końcu usnęłam mocnym snem to zadzwonił budzik. Byłam na tych badaniach na wątrobę, teraz trzymajcie kciuki aby wyniki były ok.
W jedną stronę mnie mama podwiozła w drodze na skzolenie, ale wracałam już sama autobusem, jeeeny co za wyprawa to była! Dawniej bym przeszła ze szpitala na autobus i z autobusu do domu w 15 min łącznie, a teraz człapałam się z pół godziny a jeszcze od wczoraj mnie cała miednica boli i kłuje i się czuję jak z krzyża zdjęta :/ Już sie nawet zastanawiałam czy poprostu nie wjechać te 3 piętra wyżej i nie wbić się już na porodówkę bo mam dość... Ale mała musi poczekać jeszcze kilka dni. Za to zaczęły się pytania czy już urodziłam... nosz kurde mam 2 tyg do terminu a od tygodnia co chwila: urodziłąś już? Tak k... i postanowiłam nikomu nie mówić :P

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Dagmarcia
Ja to bylam pewna,ze urodzisz jeszcze we wrzesniu:-)jeszcze cale 3dni. Trzymaj sie, strach zapewne ogromny.

alice85
Takie pytania pewnie meczace,pewnie bys sie pochwalila "przyjaciolom"gdybys urodzila!
Ja powiedzialam mojemu,ze ma dac nac kilku najblizszym osobom(do 10moze)+rodzina z ktora mam kontakt staly.Nie mamy "zbyt duzo"przyjaciol.
Oby te wyniki byly dobre:-*

ona1981
Kacper na cos konkretnie chory czy zwykle przeziebienie??

Cukinka
Wlasnie u mnie w miescie sa sane "Panie Sedziny",co za pech...kurcze,a bylej zonie mojego powiodlo sie finansowo z obecnym:-((

agitsguciop
Komar o tej porze roku????o matko,ja to chyba w tym roku w ogole nie widzialam zadnego...tzn wyjatkowo malo.

MaZos
Masz fajnie,ze zrobilas na 2dni i rosol na przeziebienie super sprawa.Lecz sie szybko i nie wietrz,porod blisko,dokladnie termin jak ja.
Js bylam chora,ale co wtedy w szpitalu bylam 2,5tyg temu i nie wyobrazam sobie w takim stanie rodzic,przez katar oddychac nie moglam,a tu parcie itd...ojjj szybko sie kuruj!!!

katkadaj znac po wizycie jakiego koloska stworzylas:-)